A Környezetvédelmi Világnapon a Borsodi Sörgyár felsővezetői és dolgozói 2009. június 5.-én  a gyár környékén lévő nyárfás területre vonultak, hogy azt megtisztítsák az illegálisan lerakott hulladéktól. A vállalat ezzel a kezdeményezéssel indítja el a környékén lévő 23 ha földterület rekultivációját.

 

A Környezetvédelmi Világnapon a Borsodi Sörgyár felsővezetői és dolgozói 2009. június 5.-én  a gyár környékén lévő nyárfás területre vonultak, hogy azt megtisztítsák az illegálisan lerakott hulladéktól. A vállalat ezzel a kezdeményezéssel indítja el a környékén lévő 23 ha földterület rekultivációját.

  A program eredményeként 2012 végére a Sörgyár és Bőcs település határában lévő, művelésből korábban kivont terület ismét visszakapja eredeti funkcióját. A vállalat a Környezetvédelmi Világnapon is szorosan együttműködik a Bőcsi Önkormányzattal: megnyitja szelektív hulladékgyűjtő konténereit a lakosság számára, széles körben felhívja a dolgozók és a lakosság figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

Az ENSZ 1972-ben Környezetvédelmi Világnappá nyilvánította június 5-ét, hogy ezzel is nagyobb figyelem jusson bolygónk épségének megóvására. Céljuk az volt, hogy mindenki jobban figyeljen az energiatakarékosság, a megújuló természeti források hasznosításának, a hulladékképződés csökkentésének és a környezetszennyezés megelőzésének fontosságára.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Borsodi Sörgyár Bőcsön, ahol a gyár önkénteseiből – felsővezetők és dolgozók – álló, mintegy 100 fő csapat megtisztította a 23 hektárnyi földterület nyárfás részét az illegálisan lerakott szeméttől. Összesen 20 m3 hulladékot gyűjtöttek össze a délelőtt folyamán, ezzel tisztítva meg a területet. Így elkezdődött a terület rekultivációja, melynek eredményeként a tervek szerint 2012 végére a korábban legelőként, majd pedig nyárfás szűrőmezőként használt földterület visszanyeri eredeti funkcióját. A Környezetvédelmi Világnap munkálataival a Borsodi Sörgyár egy hosszú távú környezetvédelmi projektet indított útjára. „A Sörgyár munkatársaiként elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezen a napon mi is tegyünk saját környezetünkért. Ez viszont csak az első lépése egy nagyszabású programnak, melyben szeretnénk rekultiválni a Sörgyár és Bőcs határában lévő 23 hektáros területet." – mondta Dr. Stefánkovits Ildikó jogi és kommunikációs igazgató. „Dolgozóinkat, a környék lakosságát külön felhívásban kértük, hogy ezen a napon fordítsanak még nagyobb figyelmet a környezet védelmére és az energiatakarékosságra, lehetőség szerint ne használják autóikat és jöjjenek inkább kerékpárral mind az nyárfás megtisztítására, mind pedig a gyárba."

A megmozduláshoz lelkesen csatlakozott Bőcs Önkormányzata is. „Nagy örömmel fogadtuk az Önkormányzat csatlakozását. A már korábban kialakult jó kapcsolat és a párbeszéd megalapozta, hogy az idén további lépéseket tegyünk egymás kölcsönös segítése érdekében. A Sörgyár azzal is hozzájárult Bőcs környezetének védelméhez, hogy ezen a napon, a helyi lakosok számára lehetőséget biztosít a gyár területén található szelektív hulladékgyűjtők használatára." – emelte ki dr. Stefánkovits Ildikó az együttműködés egyik elemét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük