2024.április.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2008 harmadik negyedévében is jelentős növekedés az előfizetők számában és stabil pénzügyi eredmények a Pannonnál

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/19363"></a><span class="inline left"><a href="/node/19391"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pannon.thumbnail_2.jpg" border="0" alt="Pannon eredmények" title="Pannon eredmények" width="100" height="37" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Pannon eredmények</strong></span></span></span> <p><em>A Pannon </em>2008. október 29.<em>-án közzétette harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeit. A vállalat </em><em>jelentősen növelte ügyfelei számát és mind az EBIT, mind pedig az EBITDA terén stabil </em><em>növekedést ért el.</em></p><p>

 pannon eredményekPannon eredmények

A Pannon 2008. október 29.-án közzétette harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeit. A vállalat jelentősen növelte ügyfelei számát és mind az EBIT, mind pedig az EBITDA terén stabil növekedést ért el.

 pannon eredményekPannon eredmények

A Pannon 2008. október 29.-án közzétette harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeit. A vállalat jelentősen növelte ügyfelei számát és mind az EBIT, mind pedig az EBITDA terén stabil növekedést ért el.

Az előfizetések száma 60 ezerrel, 3 millió 475 ezerre növekedett a negyedév végére. A Pannon piaci részesedése 33,12% volt az időszak végén, ami enyhe, 0,03 százalékpontos csökkenést jelent 2008 második negyedévéhez képest. A számlás ügyfelek aránya ugyanakkor 42,3 százalékra emelkedett a féléves 41,3 százalékról.

A forintban számított egy főre jutó havi mobil árbevétel („blended ARPU" index) 5 százalékkal nőtt 2008 második negyedéve óta a magasabb nem beszédcélú árbevétel és a számlás ügyfelek számának emelkedéséből adódóan. A Pannon 48 741 millió forintos árbevétele csaknem teljesen megegyezik a 2007 harmadik negyedévi értékkel, mivel az ügyfélkör bővülése szinte teljes egészében ellensúlyozta az alacsonyabb végződtetési és roaming díjak negatív hatásait.

„A Pannon pénzügyi szempontból és ügyfélköre nagyságát tekintve is folytatta a stabil növekedést. Azt, hogy jó úton haladunk, a Figyelő TOP 200 által odaítélt „Az év legeredményesebb vállalata" díj is igazolja, amire nagyon büszkék vagyunk. Úgy látjuk, hogy teljesítményünk fenntartása szempontjából a jövőben kulcsszerepet játszik majd a mobil internet. Idei beruházásaink javarészt az UMTS és a HSDPA köré csoportosulnak, és örömmel jelentjük, hogy a leggyorsabb hálózat már közel 360 magyarországi településen érhető el" – mondta el Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

A készülékekkel kapcsolatos költségek és a végződtetési díjak csökkenésének köszönhetően javult a bruttó nyereséghányad. Az értékesítés bruttó eredménye 1 milliárd forinttal nőtt. A magasabb bruttó nyereség miatt az EBITDA 500 millió forinttal meghaladta a 2007 harmadik negyedévi szintet. Az első három negyedév EBIT-értéke 43,3 milliárd forint volt, ami 1,6 milliárd forintos növekedés 2007 hasonló időszakához képest.

„Büszkék vagyunk a 2008 harmadik negyedévi jó eredményekre. Folytattuk költséghatékonysági programjainkat és ezzel párhuzamosan változatlan lendülettel bővítettük a mobil szélessávú hálózatot. Értéknövelt kínálatunk, azon belül is főleg a mobil szélessávú szolgáltatások lényeges szerepet játszottak a Pannon utóbbi negyedévekben elért sikereiben, és ezen a téren a jövőben is növekedésre számítunk" – főzte hozzá Ove Fredheim.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.