2024.április.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2012. Augusztus 20-i programok a Pannonhalmi Főapátságban

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63762"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/pannonhalma2_fekvo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Tihanyi Alapítólevél és a Pannonhalmi Kiváltságlevél kiállításával, koncerttel, gyógynövény-bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat hétfőn, Szent István napján a Pannonhalmi Bencés Főapátság.

pannonhalma2 fekvo.thumbnailA Tihanyi Alapítólevél és a Pannonhalmi Kiváltságlevél kiállításával, koncerttel, gyógynövény-bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat hétfőn, Szent István napján a Pannonhalmi Bencés Főapátság.

pannonhalma2 fekvo.thumbnailA Tihanyi Alapítólevél és a Pannonhalmi Kiváltságlevél kiállításával, koncerttel, gyógynövény-bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat hétfőn, Szent István napján a Pannonhalmi Bencés Főapátság.

Az ünnepen a Szent István alapította monostor reggel 9 órától délután 5 óráig ingyenesen látogatható – mondta a Tricollis Foglalási Központ vezetője pénteken az MTI-nek.

Baki László közölte: az 1001-ből való Pannonhalmi Kiváltságlevelet és az 1055-ből származó Tihanyi Alapítólevelet az  ünnepi alkalomra kiállítják a könyvtárban. Fél 12-kor és fél 2-kor Dénesi Tamás levéltáros tart ismertetőt a két becses dokumentumról.

A programok misével kezdődnek 10 órakor a Boldogasszony-kápolnában. A gyerekeknek és szüleiknek sokféle eseményt kínálnak a Vársétányon. Nyitva lesz a gyógynövényház is, ahol a pannonhalmi gyógynövényekkel, köztük a levendulával, a zsályával, a kakukkfűvel, a citromfűvel ismerkedhetnek az érdeklődők. Az ügyes kezűek pedig csokrot, vagy akár koszorút is köthetnek az illatos gyógynövényekből. Pál István Szalonna és bandája délután 6 órakor muzsikál a gyógynövényház udvarán, ahol táncházat is tartanak.

A kosaras-dombi Turistafogadó épületében láthatják az érdeklődők a pannonhalmi monostor történetét bemutató film rövidített változatát. A főapátság területén lévő, felújított faszerkezetű kilátót fél 3-kor avatják fel. Egy órával később Kiss Zsolt orgonaművész ad hangversenyt a Boldogasszony-kápolnában.

Szent István király Imre herceghez intézett intelmeit Újhelyi Kinga adja elő Lukács Miklós cimbalomművész közreműködésével Mispál Attila rendezésében este fél 9-kor a Hospodárkertben. Ezzel zárul az ünnepi eseménysorozat.

Az augusztus 20-i rendezvények lebonyolításához 1,3 millió forintot nyert el a főapátság Leader-pályázaton – mondta Baki László.

MTI/Magyar Kurír

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.