2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2013. április 5-én Bíró Eszter&Falusi Mariann az A38-on ad koncertet

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/69786"><img class="image image-_original" src="/files/images/B%20(1)_9.jpg" border="0" width="232" height="290" /></a></span>Kirobbanó energia, érzelmek, humor, játékosság, igazi felhőtlen örömzene. Két nagyszerű énekes, és mellettük, ill. mögöttük egy nagyszerű zenekar ... mi kell még egy kellemes esthez. Ez bőven elég.</p> <p> 

b%20(1) 9Kirobbanó energia, érzelmek, humor, játékosság, igazi felhőtlen örömzene. Két nagyszerű énekes, és mellettük, ill. mögöttük egy nagyszerű zenekar … mi kell még egy kellemes esthez. Ez bőven elég.

 

b%20(1) 9Kirobbanó energia, érzelmek, humor, játékosság, igazi felhőtlen örömzene. Két nagyszerű énekes, és mellettük, ill. mögöttük egy nagyszerű zenekar … mi kell még egy kellemes esthez. Ez bőven elég.

 

Ki-ki a saját zeneiségét képviselve vagy pont abból kilépve olyan hol népzenei, hol jazzes, hol popos, táncra hívó dalokat eredményezett, melyek igazi zenei kalandozás fellépőknek, közönségnek egyaránt.

 

Bíró Eszter énekesként 3 szólólemezt jegyez, színészként számos zenés színdarab főszereplője (Az Operaház fantomja, Mozart!, Miss Saigon), illetve több kisfilm és a Csoda Krakkóban című nagyjátékfilm női főszereplője. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve a Fiatalok Eurovíziós Dalfesztiválján elnyert 1. helyezés.

 

Falusi Mariann karrierjét az 1983-as Ki mit tud? indította el, de az igazi népszerűséget Lang Györgyivel és a Pa-Dö-Dővel érte el, amellyel több, mint két évtizede sikeresek. Az utóbbi években önálló estjeivel és vendégszerepléseivel (Presser Gábornál és Lajkó Félixnél) hívta fel magára a figyelmet és kapott szárnyakat szólókarrierje.

 

Közreműködnek:

Födő Sándor "Fodo" – ütőhangszerek, zongora

Hámori Máté – gitárok, mandolin

Szabó Dániel – cimbalom

Gera Gábor – harmonika

Papesch Péter – basszusgitár

 

Födő Sándor "Fodo" zeneszerző, hangszerelő és zenei producer fiatal kora ellenére Artisjus díjas, többszörös platina – és aranylemezes zeneszerző. 2008-ban debütált, mint filmzeneszerző. Jelenleg több lemez zenei producere, hangszerelője és hangmérnöke (pl. Bródy János, Juhász Gábor, Fábián Juli). 

Fodo, a zeneszerző (Ezter, Nikola Parov Quintet) és Hegyi György, a szövegíró (Emil Rulez) jegyzik a dalokat, amelyeket kifejezetten az énekesek egyéniségére formáltak. A végeredmény pedig sok új friss, dinamikus dal tele iróniával, gondolatisággal, amelyek olykor húsba vágóan szólnak a közönséghez.

 

Az énekesek találkozása unikum a magyar zenei életben.

 

Bíró Eszter&Falusi Mariann: Egy picit ez, egy picit az.

2013. április 5. 20.00

A38 Hajó

Jegyárak: 1800/2300 Ft

 

http://www.a38.hu/hu/

https://www.facebook.com/a38.hajo

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.