A bolt működtetéséhez olyan tárgyakat, termékeket fogadnak, amelyek hasznosak lehetnek egy háztartásban. Az üzletben ruházati termékeket, könyveket, dísztárgyakat, játékokat, sportszereket, működőképes műszaki cikkeket fognak árusítani.

 

A bolt működtetéséhez olyan tárgyakat, termékeket fogadnak, amelyek hasznosak lehetnek egy háztartásban. Az üzletben ruházati termékeket, könyveket, dísztárgyakat, játékokat, sportszereket, működőképes műszaki cikkeket fognak árusítani.

 

A gyulai piactéren – Gyula, Október 6. tér 2. – működő adománybolt 2014. február 3-i, hétfői, 9 óra 30 perckor kezdődő ünnepélyes megnyitásán Gyula város polgármestere mellett Herczegné Szabó Marianna, az üzletet üzemeltető SM egyesület elnöke mond megnyitó köszöntőt.

 

Herczegné Szabó Marianna tájékoztatása szerint a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete, mint az ország egyik legaktívabban működő területi betegszervezete fontosnak tartja, hogy a pályázatok és klasszikus adománygyűjtés mellett saját bevételekre is támaszkodhasson, részben piaci alapon szerzett bevételekkel erősíthesse meg önállóságát, ezáltal minél több szolgáltatást nyújthasson az SM betegeknek. Ezt a célt szolgálja a gyulai „SM Adománybolt" megnyitása.

 

  • Az SM egyesület által üzemeltetett „SM Adományboltban" önkéntesek és SM betegek dolgoznak, amivel segítjük rehabilitációjukat, önállóságuk megőrzését, támogatjuk az öntevékeny aktivitást. Egyesületünk pályázati támogatás révén 3 fő megváltozott munkaképességű sorstárs foglalkoztatását vállalja fel.

 

  • Az „SM Adománybolt" forgalma segíti az egyesületet abban, hogy minél inkább saját talpra álljon és a pályázati forrásokat önerőből kiegészítse.

 

  • Az „SM Adománybolt" a városban folyamatosan találkoznak az emberek az SM fogalmával és az SM betegekkel, ezáltal csökkenhet az előítéletesség és nőhet a betegségről való tájékozottság.

 

  • Az „SM Adománybolt" olyan kezdeményezés, ami érdeklődésre tarthat számot úgy a helyi és regionális, mint az országos médiumokban, tevékenységünket aktív PR is kíséri, hogy a projektről szélesebb körben is tudomást szerezzenek, s hozzájáruljon az SM-ről való ismeretek növekedéséhez.

 

  • Az „SM Adománybolt" mintaprojektként valósulhat meg, alapot szolgáltatva az ország más betegszervezetei számára is hasonló kezdeményezés saját régiójukban történő megvalósításához, nagyobb fokú anyagi függetlenség eléréséhez.

 

http://www.bekesmegyeisclerosis.hu/

 

Lantai József