Május közepétől a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadok jegypénztáraiban már megveheti nyári jegyeit. Mindkét helyszínen minden nap 11 és 19 óra között várják az érdeklődőket.A Városháza parkban (a Deák Ferenc tér mellett) május 24-én nyitott az új, belvárosi pénztár, ahol nem csak a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad jegyeihez juthat hozzá gyorsan, hanem számos meglepetéssel és ajándékkal is v

Május közepétől a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadok jegypénztáraiban már megveheti nyári jegyeit. Mindkét helyszínen minden nap 11 és 19 óra között várják az érdeklődőket.A Városháza parkban (a Deák Ferenc tér mellett) május 24-én nyitott az új, belvárosi pénztár, ahol nem csak a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad jegyeihez juthat hozzá gyorsan, hanem számos meglepetéssel és ajándékkal is várják.

 

Addig is míg felkeresik az említett pénztárakat, néhány előadást ajánlanék figyelmükbe.

 

2014. június 13. 20 óra

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nyitó koncertje

Snétberger Ferenc és barátai – For my People

A For my People (Népemnek) az emberi szenvedés megszűnésének reményében írt éltető himnusz, személyes vallomás, amely a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére született meg.

Snétberger Ferenc szólistaként lép színre a koncert első felében a Keller András vezette neves "Concerto Budapest" zenekarral.

Az est második részében olyan zenészekkel lép színpadra, akik hozzá hasonlóan otthon vannak a különböző zenei műfajokban. A modern és a hagyományos stílusok tisztelete a zongorista Oláh Tzumo Árpád, "Barcza" Horváth József bőgős valamint Toni Snétberger dobos, zenei világában érvényesül. Fellépnek a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei is.

Az est sztárvendége a számos hangszeren (tubán, szerpenten) játszó francia zenei tehetség, Michel Godard.

Fellépők:

Snétberger Ferenc

Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

Sztárvendég: Michel Godard

 

2014. június 6. és 7. 20 óra

A Városmajori Szabadtéri Színpad nyitó előadása

Vajda Katalin-Lázár Zsigmond-Baráthy György: Piszkos Fred, a kapitány (zenés játék)

Rejtő Jenő azonos című regénye alapján.

Nincs még egy olyan magyar szerző, akinek sajátos és varázslatos világa intelligens, kacagtató és mégis fájdalmasan szép humorral párosulna. Rejtő olyan klasszikusa a magyar szórakoztató regénynek, mint az angol Wodehouse, vagy akár az abszurd humorú Stephen Leacock. Rajtuk is túlmutat azonban hihetetlen fantáziájával és mély életbölcsességével, amit igen kalandos, de fájdalmasan rövid élete hitelesít.

Rejtő szereplői alvilági figurák, akik előbb lőnek, aztán kérdeznek, de olyan kifinomultan beszélnek, mint megannyi angol lord. Elég, ha csak a regény halhatatlan kezdősorára gondolunk: "Uram! A késemért jöttem!". Mindez egy lerobbant, düledező, verekedésben széthullott kocsmában, az egyik verekedő szájából. Kevés olyan regényről tudunk, aminek első mondata szállóigévé, egyben a magyar kultúra szerves részévé vált.

Szereplők:

Miller Zoltán, Bezerédi Zoltán, Csengeri Attila, Gesztesi Máté,

Vándor Éva, Balogh Anna, Koós Réka, Balikó Tamás.

Rendező: Sas Tamás

 

2014. június 19. csütörtök 19 óra

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A szabadság napja – a Budapesti Fesztiválzenekar ajándékkoncertje

Az ingyenes előadásra Budapest több pontján lehet jegyet igényelni. Belépők a készlet erejéig válthatók a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Városmajori Szabadtéri Színpad jegypénztárában, valamint a Városháza parkban és a Szabadtér Jegyirodában. Egy fő 4 db jegyet igényelhet.

Az ülőhelyek este hat órától foglalhatók el. Akinek nem jut hely a nézőtéren, az is élvezheti a koncertet, hiszen a kivetítik a Víztorony-udvaron.

Műsor:

Mozart 319-es B-dúr szimfóniája

Kodály: Háry János-szvitje

Ízelítő a Madách Színház Mamma mia! c. musicaléből

Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Díszvendégek: Budapest új díszpolgárai

 

2014. június 6 – augusztus 31.

Budapesti Nyári Fesztivál 2014.

 

http://www.szabadter.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük