Bélyeg megjelenési ünnepséget tartottak a Budapest 62-es postán abból az alkalomból,, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 25. évfordulóját ünnepli.

 

Bélyeg megjelenési ünnepséget tartottak a Budapest 62-es postán abból az alkalomból,, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 25. évfordulóját ünnepli.

 

    A segélyszervezet 1989. február 4-én alakult meg – emlékeztetett Kozma Imre, a szeretetszolgálat alapító elnöke a bélyegkibocsátás alkalmából szervezett keddi sajtóeseményen.

    A szervezet megalakításának indokairól azt mondta: a szolgálat olyan értékeket tudott megjeleníteni, amelyek a társadalom számára, az emberek megsegítése érdekében nélkülözhetetlenek és elengedhetetlenek.

    Kozma Imre hangsúlyozta: egy társadalom akkor egészséges, ha abban mindenkinek helye van és senki sem szenved olyan nélkülözést, amely elviselhetetlenné teszi az életét.

    A bélyegen is megjelenített pajzs a 900 éves máltai szellemiség hordozója, a világ négy tája felé sugárzó szeretet szimbóluma – tette hozzá.

    Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta: a bélyegkép központjában a közismert jelkép, a nyolcágú máltai kereszt látható. Ezt foglalja keretbe a "Tuitio fidei et obsequium paeuperum – A hit védelme és a szegények szolgálata" jelmondat. A bélyeghez tartozó alkalmi borítékon a szervezet tevékenységének néhány jellegzetes életképét, az alkalmi bélyegzőn pedig a jubileumi logót foglalta egységbe Kara György bélyegtervező grafikusművész.

http://www.euroastra.info/node/77517

 

    A 300 forint névértékű bélyeg a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 500 ezer példányban.

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindennapos tevékenységei közé tartozik étel- és ruhaosztás, a szervezet emellett szállást kínál a fedél nélkülieknek, munkatársai ügyet intéznek az arra képtelen emberek helyett. A Máltai Szeretetszolgálat csináltatott elsőként szemüveget hajléktalanoknak, bevezették a jelzőrendszeres házigondozást és megnyitották az ország első kerekesszékes műhelyét, valamint integrációs programokat hoztak létre a leszakadó közösség megsegítésére.

 

MTI Fotó: Honéczy Barnabás

 

bse \ brr

 

MTI 2014. február 4., kedd 11:41