2024.február.27. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65393"><img class="image image-_original" src="/files/images/k%20(1)_3.jpg" border="0" width="244" height="183" /></a></span>3 az 1-ben, és az ajánlatom csak ZENE, azaz Pink Floyd élmény a Keep Floyding-gal, egzotikus koncert a Magna Cum Laude-val és Muzikum az új belvárosi kulturális klub.   </p> <p><strong> </strong>

k%20(1) 33 az 1-ben, és az ajánlatom csak ZENE, azaz Pink Floyd élmény a Keep Floyding-gal, egzotikus koncert a Magna Cum Laude-val és Muzikum az új belvárosi kulturális klub.  

 

k%20(1) 33 az 1-ben, és az ajánlatom csak ZENE, azaz Pink Floyd élmény a Keep Floyding-gal, egzotikus koncert a Magna Cum Laude-val és Muzikum az új belvárosi kulturális klub.  

 

2012. október 25-én dupla koncertet ad a Keep Floyding a Művészetek Palotájában! Keep Floyding. Nevük szójáték, annyit tesz „Floydozz tovább". Mert ezt a zenét, ezt a hangulatot, atmoszférát életben kell tartani! Hasonló fontossággal bíró feladat ez, mintha a komolyzene nagyjairól beszélnénk. És a Keep Floyding komolyan is veszi feladatát: a tizenegy főt számláló csapat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a ma elérhető legautentikusabb Pink Floyd élményt nyújtsák fellépéseiken úgy, hogy egy picikét beleteszik saját magukat is. Hogy jó úton haladnak, arról egyre több nemzetközi elismerés is tanúskodik…

Több mint 5 órányi repertoárjukból igyekeznek mindig az alkalomnak megfelelő programot összeállítani, de teljes albumok előadására is előszeretettel vállalkoznak. Így előadásra került már általuk teljes egészében a The Wall, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, a Live At Pompeii és az Animals. A zenekar 2009 óta tudatosan dolgozik azon, hogy a sikeres klubzenekar imidzset továbbformálva nemzetközileg is meghatározó Pink Floyd Show-vá váljon a legnagyobb elődök (Australian Pink Floyd Show, Britfloyd) mintájára.

A Művészetek Palotájában tartandó koncertjükre ellátogatók a műsor gerincét alkotó közismert dalok mellett ritkán előadott zenei különlegességeket is hallhatnak, így a Shine On You Crazy Diamond és Comfortably Numb mellett bizton lehet számítani az  Echoes-ra és más pszichedelikus klasszikusokra, érintve a Barrett-érát is. A két és fél órás koncert átfogó élményt kíván nyújtani a Pink Floyd teljes munkásságából, érintve annak minden korszakát. Az évek óta állandó felállásban játszó, rendkívül összeszokott csapat most Magyarországon egyedülálló látványtechnikával lép színpadra, ami természetesen tartalmazza a Pink Floydtól megszokott, elengedhetetlen látványelemeket…

A Keep Floyding zenekar története 1999-re nyúlik vissza, ekkor alakult meg az Echoes of Pink Floyd, mely 2000-ben már a Petőfi Csarnok nagyszínpadán adott koncertet. Ezt követően főképp a budapesti klubéletet színesítették fellépéseik. Sikereik megkoronázásaként önálló est megrendezésére kaptak felkérést a Művészetek Palotájába 2006 tavaszán. Az est során vendégeik voltak Takáts Tamás, Keresztes Ildikó, Felkai Miklós, Török Ádám.

2009-ben komolyabb személyi változások után vették fel a Keep Floyding nevet. Még abban az évben meghívást kaptak egy különleges koncert megrendezésére az épülő 4-es Metró Rákóczi téri állomására, 20 méter mélyen. Azóta többször is jártak Németországban (Nürnberg, Köln, Mannheim). Emellett itthon sikeres klubszezonok vannak mögöttük, koncertjeikre – melyek nagyrészt teltházas, budapesti fellépések- az ország távolabbi részeiről is rendszeresen érkeznek látogatók (Miskolc, Szeged, Pécs).

A zenekar alapító tagja Goldschmidt Gábor, a többszörös Grammy-díjas Kitaro (JAP) koncert-gitárosa 2010 óta.

Keep Floyding

The Living Pink Floyd Experience

2012. október 25. (csütörtök), 16:30 és 19:30,

Fesztivál Színház

Goldschmidt Gábor – gitár, ének, Tóth Attila – billentyűk, ének, Tóth András – gitár,

Balázs Bálint – basszusgitár, ének, Dobos Viktor – dob, Haáz Imre – szaxofon, Garda Zsuzsa – ének, Gayer Andrea – ének, Simon Edina – ének, Prohászka Ferenc – hangosítás, Németh Zoltán – látványtechnika. Közreműködik a Goldlaser csapata

http://www.youtube.com/keepfloyding

http://keepfloyding.com

http://facebook.com/keepfloyding

 

Több ezer éves falak közt zengnek a Magna slágerek.

A Magna Cum Laude tagjainak és rajongóinak még nem ért véget a nyár. A Mező Misi, Kara Misa, Szabó Tibi, Kilián Imi alkotta együttes mozgalmas évet tudhat maga mögött, a pihenésre nem jutott idő. Talán most!

Az egyik utazási iroda és a zenekar október végén egy koncerttel egybekötött kalandozásra invitálja Jordániába az érdeklődőket. Az utazók természetesen az ország nevezetességeit is

megtekinthetik a Holt Tengertől, Petrán és Wadi Rum-on át a Vörös Tengerig, mégis az egyik legemlékezetesebb estéjük alighanem a november 1-re tervezett koncert lesz.

Jerash 3000 éves amfiteátrumában lép fel a Magna Cum Laude, az igazán rendhagyó, történelmi kulisszák mögött olyan slágerek csendülnek fel, mint az Átkozott nők, Lehet hogy eltört, Vidéki sanzon, Színezd újra, a Főnököm, vagy a Pálinka dal. Az este vendégeként

Illényi Katica, Pflum Orsi és Somogyi András humorista is közreműködik.

Közvetlen előadást akarunk létrehozni, szeretnénk igazán felejthetetlenné tenni ezt az utazást. Rengeteg koncert van mögöttünk idén, nem titok, hogy a nyaralásunk is ez lesz, de feltehetőleg ránk is olyan hatással lesz majd ez a környezet, hogy önfeledten mulassunk majd közösen az utasokkal, vagyis a koncertünk közönségével – mondja a zenekar frontembere, Mező Misi.

http://www.magnacumlaude.hu/#/INDEX

 

Muzikum néven új kulturális klub nyílik Budapesten!

Új, világzenei irányultságú, különlegességeket idecsábító nemzetközi klub nyílik Budapesten a Kálvin térnél. A nyitóünnepségre Muzikum Nyitóhétvége név alatt október 26-27-én kerül sor. A 26-i megnyitó alkalmával 20 órától a Presszó Tangó Libidó, 21 órától a Maszkura és a Tücsökraj zenekar játszik, késő este pedig 23.30-tól Dj Savages y Suefo garantál felejthetetlen éjszakát az ide látogatóknak. A Nyitóhétvége első napjára a belépés díjtalan!

A második napon 20 órától kezdődően a Kampec Dolores és a holland The Ex banda biztosítja a remek hangulatot. A teljes rendezvényre a jegy ára elővételben 4500 Ft, a helyszínen 5000 Ft-ért kaphatnak jegyet az érdeklődők.

Milyen is  ez a klub?

A Muzikum Klub érték, mert minőségi, különleges produkcióknak biztosít megjelenési felületet. A Muzikum Klub újdonság is, űrt tölt be a fővárosi kulturális életben, programszerkezetét és méretét tekintve egyedülálló a mai budapesti rendezvényhelyszínek között. A koncerttermében mindössze 200 ülőhely van, ami közvetlen, családias, ugyanakkor exkluzív hangulatot és elevenebb koncertélményt ígér. A Muzikum Klub kreatív. Teret enged az eredeti és alkotó gondolatoknak, zenei törekvéseknek. Kultúrákat, művészeti ágakat, művészeket és a közönséget fűzi össze. Ez a Klub arculatának kialakításában is fontos szerepet játszik.

A Klub programszervezése számos zenei és előadóművészeti stílus iránt nyitott. Az ismert művészek mellett a Muzikumban a fiatal vagy kevésbé ismert tehetségek számára is nyílik alkalom a bemutatkozásra. A vendégeink közt szeretnénk tudni a Lovasi Andrást, vagy a PASO-t valamilyen exkluzív klubhangulatú produkcióval, de a We Are Rockstars-ra, és Ivan and the Parazolra is kíváncsiak vagyunk, ugyanúgy mint a Puszi együttesre és Secretmanre, Rutkai Borira, vagy a Szőke Nikire és számtalan más, izgalmas hazai előadóra. Számos, külföldön ismert név is a meghívott vendégelőadók között szerepel, mint a holland The Ex vagy a berlini, svéd, norvég fiatalokból álló csapat a The Deciders,  a jövőben pedig rengeteg izgalmas külhoni zenész ellátogat majd a Muzikumba.

Fontos a Muzikum számára hogy bármilyen program valósul meg a klubban, a magas színvonalat és kínálatot vendégeik egy barátságos, emberközeli, otthonos, környezetére figyelő atmoszférában tapasztalják meg. A zenei kínálatot tekintve, minden hónapban rendszeresen lesz elektro party, akusztikus koncert, népzenei előadó, világzenei produkciók külföldi fellépőkkel, magyar underground buli, de táncház, színház, kiállítás szintén, ill. olyan különlegességek, amelyekkel máskor, máshol nem találkozhat a közönség.

Muzikum Klub & Bisztró

1088 Budapest, Múzeum u. 7

www.muzikum.hu

www.facebook.com/MuzikumKlub

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.