3 az 1-ben és benne 1 fesztivál, 1 kiállítás és 1 koncert-jam session, mégpedig indul a Kocsonyafesztivál, a Néprajzi Múzeumban speciális kiállítás és végül az Oláh Kriszián Trio a Mohában.

 

3 az 1-ben és benne 1 fesztivál, 1 kiállítás és 1 koncert-jam session, mégpedig indul a Kocsonyafesztivál, a Néprajzi Múzeumban speciális kiállítás és végül az Oláh Kriszián Trio a Mohában.

 

Egy nappal bővül az idén a Miskolci Kocsonyafesztivál!

2013. február 21-én, csütörtökön több kiállítás is nyílik, melyekre várják Olvasóinkat is.

11.00 órakor a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületében a Magyar Posta bélyegkiállítását nyitják meg. Itt látható majd a Kassa-blokk, amelynek ez az országos bemutatója is egyben, valamint az Életmentők című, 19 tablóból álló tárlat a Budapesti Bélyegmúzeum (a világon egyedülálló) gyűjteményéből.

A kiállítást megnyitja: Péterffy Gábor, a Magyar Posta bélyegüzletágának igazgatója és Pusztai Tamás múzeumigazgató.

Ugyanekkor, ugyanezen a helyszínen nyitják meg azt a kiállítást, amelyet Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából rendez meg a díszvendég Monok önkormányzata.  Köszöntőt mond Demeterné Bártfay Emese, Monok polgármestere és Pusztai Tamás múzeumigazgató.

12.00 órakor nyílik a Kolontárról szóló kiállítás a Megyebíró étteremben a Megyeházán (Városház tér 1.).

A fotókat dr Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa és Tili Károly kolontári polgármester ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

http://www.kocsonyafesztival.hu/

 

TÁRGYAS_RAGOZÁSszubjektív etnográfia tanulmányi kiállítás nyílik 2013. február 22-én, pénteken 11 órakor a Néprajzi Múzeumban.
A TÁRGYAS_RAGOZÁS→szubjektív etnográfia kicsi és sűrű mű arról, hogy miként rakhatjuk egymás mellé a múzeumok tárgyi örökségét a ma múzeumba kerülő modern és illékony tárgyakkal. 33 tárgy 7 képben – ami egyszerre meglepő és szokatlan, mégis nagyon magától értetődő. Klasszikus néprajzi témák, régi és mai tárgyak párbeszéde. A múltról, a máról, a múzeumról és a kiállításról.
TÁRGYAS_RAGOZÁSszubjektív etnográfia tanulmányi kiállítás jelenleg egyedülálló a hazai múzeumi közegben, mivel kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a múzeum és a kiállítás műfajának megközelítését, értelmezését és feldolgozását tanítsa – interaktívan, gyorsan és humorosan. A kiállítás ennek megfelelően igazodik az oktatási évhez, rendhagyó múzeumi szemeszterként működik, amelynek keretében a felsőoktatásban tanulók, a középiskolások és az általános iskola felsősei számára egyaránt kínál múzeumi órákat és rendhagyó kiállítási gyakorlatokat.

A múzeumpedagógiai programok során a látogatói csoportok, elsősorban a tanárok és a diákok inspirációt kapnak arra, hogy közösen gondolkodjanak, kérdéseket tegyenek fel, vitatkozzanak, kialakítsák a saját értelmezésüket és viszonyulásukat, megfogalmazzák önálló véleményüket, miközben észrevétlenül elsajátítják a múzeum és a kiállítás speciális nyelvét.

A tanulmányi kiállítás célszerű működését több speciális eszköz is segíti, többek között a hangjátékot is tartalmazó DVD kiadvány:

http://neprajz.hu/bolt.php?menu=11&kiadvany_id=276

minden célcsoportra testre szabott múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai program: 

http://neprajz.hu/muzeumpedagogia.php?menu2=108&program_id=41

valamint letölthető módszertani anyagok:

http://neprajz.hu/tartalom.php?menu2=607.
A formabontó péntek délelőtti megnyitóra minden érdeklődőt várnak.

2013. február 22. 11:00

Néprajzi Múzeum

http://neprajz.hu/kiallitasok.php?menu=3&kiallitas_id=129

 

2013. február 22-én, Jam Session Fridays with Oláh Kriszián Trio.

A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazz-el. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója.

Repertoárjukon elsősorban az '50-es, '60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A koncertet követően a fiatal és az idősebb jazz generáció tagjaival jammelnek.

Oláh Krisztián – zongora

Schildkraut Vilmos – nagybőgő

Serei Dániel – dob

2013. február 22-én 19.30

Moha Kávéház és Kultúrtér

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 11-13.

A belépés ingyenes

www.mohacafe.hu

www.facebook.com/MohaCafe

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük