3 az 1-ben és benne az ajánlatom vasárnapra műterem látogatás, igen a Nyitott Műtermek délutánja lesz, aztán hétfőtől az MTV Hungary-re visszatér a Big Time Rush csapata, és már májusra tekintek, a Pálinkafesztivál ismét az Erzsébet térre költözik.

 

3 az 1-ben és benne az ajánlatom vasárnapra műterem látogatás, igen a Nyitott Műtermek délutánja lesz, aztán hétfőtől az MTV Hungary-re visszatér a Big Time Rush csapata, és már májusra tekintek, a Pálinkafesztivál ismét az Erzsébet térre költözik.

 

Nyitott Műtermek Délutánja 2.0 – Most vasárnap, március 10-én.
2012 őszén egy délutánra pár budapesti műterem megnyílt a nagyközönség előtt. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a művészek világába és megnézhették, hol készülnek a kortárs alkotások. Lehetett beszélgetni, kérdezősködni, nézelődni, ismerkedni, új dolgokat felfedezni és vásárolni. Ez volt az első Nyitott Műtermek Délutánja. 
Olvasóink  is láthatják és érezhetik a műtermek atmoszféráját és illatát!  
Idén tavasszal nyisson be újra a kortárs alkotóművészekhez, ismerkedjen velük, kérdezzen, beszélgessen; tudja meg, mi jár a fejükben!

Nézelődjön és fedezze fel a mellettünk élő, színes és lüktető világot! 
Nyitott Műtermek Délutánja 2.0 csatlakozott a Mindenütt Nő  programsorozathoz, ami a nőkről szóló, a nők problémáival foglalkozó, női alkotókat bemutató programokat tűz műsorára.

Így ez a program is kortárs művésznőket és alkotásaikat mutatja be. 
Művésznők nőkről, nem csak nőknek! 
2013. március 10-én, 14-19h
Vasárnap délután várják Önöket.

www.nyitottmutermek.hu
www.facebook.com/nyitottmutermek

 

A tavasz slágere lesz a Big Time Rush. Vagány szépfiúk a Nickelodeon tinisorozatában

Még több zene, még több stílus, még több őrület! Március 11-től, hétfőtől vasárnapig, 20:30-tól visszatér a Big Time Rush csapata.

A jéghokisból lett popsztárok, a macsó és mindig laza Kendall, James, Carlos és Logan legalább olyan népszerűek, mint Justin Bieber, ráadásul képesek arra, amiről minden garázszenekar álmodozik: fellépéseik során sikongó rajongók százaival töltik be az éppen őket vendégül látó stadiont.

Mi történik akkor, ha a nappaliban álmodozó tizenéves tényleg megcsinálja, és lemezszerződést kötve Hollywoodba költözik? Hőseink ajtaján bekopog a várva várt lehetőség és hamarosan igazi tinisztárokká válnak. A Big Time Rush laza hangvételével, dallamos zenebetétjeivel és szerethető főhőseivel mutatja meg a tiniknek, csodák márpedig vannak.

Az óriási sikerű sorozat 2010-es kezdése óta olyan vendégszereplőket vonultatott fel, mint az X-factor zsűritagja, a Pussycat Dolls énekesnője, Nicole Scherzinger, minden idők egyik legvagányabb rappere, Snoop Dogg, vagy éppen az American Idol győztese, Jordin Sparks. A Big Time Rush a hamarosan megrendezésre kerülő Kids' Choice Awards egyik nagy esélyese. Két kategóriában is győzedelmeskedhet a zenés tinisorozat, amiben már az iCarly főszereplőnője, Miranda Cosgrove is énekelt.

Az első lemezszerződés, a lányrajongók mindent elsöprő hada, hogy a frissen megalakult zenekar nyugodtan végig sem tud sétálni az utcán, mind olyan tényezők, amikkel a srácoknak meg kell birkózniuk. Összeegyeztetni a fellépéseket az iskolába járással, játszani a rosszfiút, mikor másra sem vágynak, mint hogy nyugodtan megnézhessék kedvenc sorozatukat este a tévében, egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt Kendallék kezdetben gondolták. Ráadásul egy zenész legnagyobb gyengesége az ihlethiány lehet, amivel a Big Time Rush is korán szembesül. A zenekar azonban kitartó, elkészül a sztárcsapat első klipje, több sikeres csatát vívnak kiadójukkal, ráadásul a második évadban a Big Time Rush révbe ér. Turnéra indulnak.

2013 tavaszán, a világkörüli turné utolsó állomásán mi, nézők is bepillantást nyerhetünk egy igazi szuperkoncert háttérmunkáiba, láthatjuk a fiúkat, ahogy lámpalázukkal küzdve, kissé remegő lábbal, mégis magabiztosan felsétálnak az őket éljenző közönség elé. Azonban amikor visszatérnek otthonukba, egy dolgot nem hagyhatnak a hátuk mögött: az óriási sikert, amely minden sarkon rájuk integet.

A Big Time Rush négy egyszerű, mégsem mindennapi zenész kalandjait kíséri figyelemmel, így megmutatva a fiatal korosztálynak, hogy az álmok igenis megvalósíthatóak!

Big Time Rush – március 11-től, hétfőtől vasárnapig, 20:30-tól az MTV Hungary műsorán!

A Nickelodeon a gyerekek szórakoztatása mellett tette le a voksát, műsorai az ő szemszögükből mutatják be a világot. A Nickelodeon a 2012-es AGB mérési adatok alapján 3. legnézettebb gyerekeknek szóló csatorna a magyar 4-14-es korcsoportban.

http://nickelodeon.hu/

 

Visszaköltözik a belvárosba a Budapesti Pálinkafesztivál!

Május 16-19 között az Erzsébet téren ünnepeljük a meggy évét.

2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet. Május 16 és 19 között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. Az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Folytatódik a Budapesti Pálinkafesztivál népszerű tematikus sorozata és a hagyományt öregbítve, a szilva és a barack után idén a meggy kapja a kitüntetett szerepet a rendezvényen.

(lásd: http://euroastra.hu/node/67093)  A csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtöst- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat május 16 és 19 között kóstolhatják meg a látogatók az Erzsébet tér parkjában, ahol, mint minden évben, díszdobozba kerül Magyarország pálinkafőzdéinek közös „munkája", a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.

Budapesti Pálinkafesztivál

2013. május 16-19.

www.budapestipalinkafesztival.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük