A MAGNA CUM LAUDE Budapesten, a 30Y a SZENTIMENTÁLÉ-val Pécsett indítja a turnét, a Bethlen Téri Színházban pedig a Monocrossing multimédiás táncelőadás várja Olvasóinkat.

 

A MAGNA CUM LAUDE Budapesten, a 30Y a SZENTIMENTÁLÉ-val Pécsett indítja a turnét, a Bethlen Téri Színházban pedig a Monocrossing multimédiás táncelőadás várja Olvasóinkat.

 

MAGNA CUM LAUDE Szezon Start 2013

Március 2. (szombat), 20:00, Barba Negra Music Club

Vége a téli szünetnek!

A sláger-gyáros gyulai zenekart már senkinek sem kell bemutatni. Szívhez szóló dalaik, emberközeli stílusuk és igazi lüktető koncertjeik révén a fesztiválok főattrakciójává és sokak kedvencévé váltak, alig több mint egy évtized alatt. A szakmai díjak és a közönség elismeréseként teltházas koncertek, aranylemezek és többek közt olyan dalok, mint az Átkozott nők, Lehet, hogy eltört, Vidéki sanzon, Színezd újra, a Főnököm, vagy a Pálinka dal jelzik a csapat sikeres menetelését.

A Mező Misi, Kara Misa, Szabó Tibi, Kilián Imi alkotta együttes a tavalyi évet már új billentyűsével, Lesták Marcival zakatolta végig. A fiatal muzsikus remekül beilleszkedett és játékával az MCL dalok még különlegesebbé váltak. A fesztiválokkal, önálló koncertekkel, akusztikus produkciókkal zsúfolt szezont tavaly decemberben ismét egy hatalmas sikerű, teltházas koncerttel zárták a SYMA Csarnokban.

A jól megérdemelt pihenést követően a MAGNA CUM LAUDE egy meglehetősen mozgalmas idényre készül a 2013-as szezonban is. A különleges attrakciókat és nagykoncerteket ígérő szezon startja március 2-án Budapesten, a Barba Negra Music Club-ban lesz. A két hónapos pihenőt követően a zenekar újult erővel, az összes régi és új slágerével érkezik a remek hangulatú klub színpadára. Az ellátogatók minden bizonnyal egy fergeteges, dinamikus estére számíthatnak, ahol zenész és hallgató együtt rázza le magáról a hosszúra nyúlt tél depresszióját.

Jegyek:
Elővételben: 2500 Ft
Helyszínen: 3000 Ft

Jegyelővétel a Barba Negra Music Club recepcióján (1117 Bp., Prielle Kornélia u. 4.) minden nap 8.00 és 23.00 között, illetve a jegyrendeles@barbanegra.hu e-mail címen. 
A Broadway jegyirodáiban és online rendszerében:

http://www.broadwayjegyiroda.hu/2813-koncert-magna-cum-laude-koncert.html

MAGNA CUM LAUDE

Szezon Start 2013

Március 2. (szombat), 20:00, Barba Negra Music Club

http://music-club.barbanegra.hu/

 

30Y – SZENTIMENTÁLÉ (2013)

Szentimentálé lemezbemutató koncert, a 30Y Pécsről indul országos turnéra. A színpadon ezúttal 15 zenész játszik, megmutatva a komoly és könnyűzene együvé tartozását, azt, hogy „a zene egy univerzum". A 30Y Szentimentálé koncertje a 2013-as évben – először (és megismételhetetlenül) a zenekar életében – turnéra áll össze.

A 2000-ben alakult öttagú pécsi 30Y, a magyar zenei színtér meghatározó zenekara. Az elmúlt tizenkét év alatt 5 lemezük jelent meg, több ezer klubkoncertet adtak Magyarországon és külföldön, a fesztiválok tematikus és nagyszínpadainak rendszeres meghívottjai. Szentimentálé névre keresztelt programjukat 2009 óta a Művészetek Palotájában láthatják a rajongók évről évre, ráadásul 2012 ősszel stúdiólemez formájában is megjelentetette a zenekar.

A 30Y tagjain kívül a Symphonic Brass Quintet (tagjai között a PFZ zenészeivel), Csalló Roland (a Fesztiválzenekar klarinétművésze), Szűcs Qka Krisztián (az Ajkai Bányász Fúvószenekar karnagya, trombitaművész), Bóra Áron (percussion, a Kispál és a Borz volt dobosa), Rozs Tamás (a Szélkiáltó csellistája, számos színházi produkció zenei vezetője, a PTE Művészeti Karának oktatója), Egyedi Péter (Óriás, IHM) a Szentimentálé koncert teljes művészi-előadói csapata.

2013. március 2. 19.00.

30Y – SZENTIMENTÁLÉ (2013)

Kodály Központ

http://www.kodalykozpont.hu

 

2013. március 1-én Monocrossing címen a Közép-Európai Táncszínház és a Derida Dance közös produkciójának bemutatója a Bethlen Téri Színházban.

A KET egy közös produkció ötletével kereste meg a bolgár kortárstánc élet kiemelkedő csapatát, a szófiai Derida Dance-t. A bemutató a 2012 legjobb táncosa díjat elnyert Hargitai Mariann és az évek óta Európában táncoló dél-koreai Jungin Lee részvételével, és Jivko Jeliazkov számos nemzetközi munkában tapasztalatot szerzett bolgár alkotó irányításával készül. Az előadás próbái Szófiában és Budapesten zajlottak/zajlanak, és mindkét városban tartanak bemutatót, előbb az előadás duett, majd később szóló verziójából.

A Monocrossing egy multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok struktúráján alapszik: a szereplők különböző virtuális tereken és kihívásokon mennek keresztül, miközben folyamatosan keresik azt a valamit, ami segíti őket személyes küldetésük beteljesítésében. Az interaktív történetben a táncosok azokat a karaktereket személyesítik meg, akiket a folyamatos keresés, a rejtélyek megfejtése vezet, mindaddig, míg el nem érik céljukat.

A produkciót az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia (Magyarország), Derida Dance, Derida Dance Center, Foundation Art Link, és a Ministry of Culture (Bulgária) támogatja. 

Koreográfus: Jivko Jeliazkov (BG)

Előadók: Hargitai Mariann (HU) / Jungin Lee (Dél-Korea)

Zeneszerző: Ivan Shopov (BG)

Videó: Polina Stoyanova (BG)

Fény: Zoltán Fogarasi (HU)

Produkciós vezetők: Trifonov Dóra (HU) és Atanas Maev (BG)

2013. március 1. 19:30 és március 2. 19:30

Monocrossing

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen tér 3.

http://www.bethlenszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük