„Békeidőben" általánosan megfigyelhető jelenség, hogy a negyvenöt év feletti korosztály tagjai egyre erősebben ragaszkodnak meglévő munkahelyükhöz, ami mögött sokszor nem titkoltan az a félelem áll, hogy egyre kevésbé kelendőek a hazai munkaerőpiacon. (A legtöbb ilyen korú ember külföldi munkavállalásról – ebben az életkorban -, gyakran már álmodni sem mer.)

 

„Békeidőben" általánosan megfigyelhető jelenség, hogy a negyvenöt év feletti korosztály tagjai egyre erősebben ragaszkodnak meglévő munkahelyükhöz, ami mögött sokszor nem titkoltan az a félelem áll, hogy egyre kevésbé kelendőek a hazai munkaerőpiacon. (A legtöbb ilyen korú ember külföldi munkavállalásról – ebben az életkorban -, gyakran már álmodni sem mer.)

 

Ha pedig állás nélkül maradnak, sokan eleve a vesztes mezőnyben érzik magukat egy-egy státuszért folytatott „versenyben", aminek hátterében több vélt hátrány mellett valós szempontként szerepel a nyelvtudás hiánya. (Ez a probléma ennek a korosztálynak az esetében egyfajta negatív hungaricumnak számít!) A Workania állásportál kilencvenezer álláskereső adataira vonatkozó vizsgálatában a résztvevők alig több mint fele beszél angolul, németül mintegy 32%-uk, a franciául beszélők aránya mindössze 3%.

A Workania (www.workania.hu ) munkatársai legutóbbi kutatásukban azt vizsgálták, a 2008. ősz óta tartó globális válság hatására milyen változások tapasztalhatók a fenti korosztály magyarországi munkaerő-piaci aktivitásában.

A tavaly július óta eltelt időszakban ebből a korcsoportból több mint 41%-kal nőtt az álláskeresők száma, miközben a férfi munkavállalók körében ez a növekedés több mint 51%, a nőknél 32%.
Földrajzi terület szerint a legnagyobb létszámú változás Budapesten és Pest megyében tapasztalható, ami a munkaerőpiac koncentráltsága mellett az internet használati szokásoknak is betudható. A százalékos változásokat vizsgálva viszont azt látjuk, hogy vidéken több megyében is (Fejér, Somogy, Heves, Jász- Nagykun- Szolnok, Komárom-Esztergom) több mint 50%-kal nőtt az aktív álláskeresők száma tavaly július óta.

A munkakörök szerinti összehasonlításban az derül ki, hogy legjobban a faiparban dolgozók érintettek a korosztályból – több mint 200%-kal nőtt az aktív álláskeresők száma ebben a kategóriában. A textil-, bőr- és ruhaipari dolgozók körében is több mint 130%-os növekedés tapasztalható. Komolyan érintett munkakörök még a biztonság és védelem területén dolgozók (92%-os növekedés), a vendéglátó-ipari, idegenforgalmi területeken dolgozók (88%-kal többen keresnek állást, mint egy évvel korábban). A biztosítási területen szintén 88%-kal nőtt az álláskeresők száma, a gépiparban 73%, a gyártásban ez a növekedés 65% a 45 év felettiek körében. A vizsgált időszakban mintegy 50%-kal többen keresnek fordítási, tolmácsolási munkákat a korosztályból.

Mely területeken érintették legkevésbé a korosztályt az elmúlt hónapok eseményei? Ennek megválaszolásához a Workania szakemberei megnézték, hogy mely kategóriákban volt a legkisebb mértékű növekedés.

Elsők között említhetjük a HR-eseket, akik esetében semmilyen mértékű növekedés nem figyelhető meg az álláskeresők számát tekintve. A környezetvédelemben dolgozók körében sem volt változás a korábbi időszakhoz képest. Mindössze 6,5%-kal többen keresnek munkát informatikai szoftver területen, 7 százalékkal nőtt a lízing területen elhelyezkedni kívánók száma, és az állami és közszférában csak 9,5%-os növekedés figyelhető meg.

A nemek érintettségének vizsgálatából néhány érdekes adat: az elektrotechnika és energetika kategóriában az álláskeresők között az egy évvel korábbi adatok szerint alig 7,5%-ban képviselt nők aránya mára 14,7%-ra nőtt. Az értékesítés, kereskedelem területén dolgozók körében azonos mértékű a növekedés a két nem vonatkozásában, 43%.

A korosztályba tartozó munkavállalók által leginkább keresett munkakörök közé tartoznak az adminisztratív munkakörök, valamint a gépkocsivezető, az asszisztens, az eladó, a telefonos operátor, a recepciós, és az árufeltöltő.

„A negyvenöt éves kor betöltése után persze az igazi kihívást – nők és férfiak számára egyaránt – a gyökeres pályamódosítás kényszere jelenti" – erősítette meg DALIBOR JAKUS, a Workania ügyvezető igazgatója a sok ember számára fájdalmas igazságot.

A szlovákiai Workania internetes állásbörze a magyar Lapcom Kft. tulajdonában van. A site 2006-ban jelent meg munkaközvetítők hazai mezőnyében, s havi 150 ezres látogatottságával mára a piac egyik meghatározó szereplőjévé vált: 2007 januárja óta a hirdetések száma csaknem 400 százalékkal nőtt, a társaság szlovák testvéroldala – a www.profesia.sk -, hazájában szintén piacvezető. A Workania kéthetente ad közre kutatási adatokat, abból kiindulva, hogy a vállalati protokoll sok esetben nem teszi lehetővé még a közvetlen kollégák körében való munkabérről folytatott diskurzusokat sem. Bár semmi nem tiltja, a magyar szokásrend alapján mégsem illő ezeket a kérdéseket firtatni. A témával foglalkozó, komolyan vehető fórumok korábban nem léteztek, ezért a Workania létrehozott egy aktív Állás Fórumot (http://www.workania.hu/allas-forum ), a munkapiaccal összefüggő vélemény- és tapasztalatcsere érdekében, amit az álláskeresők és a szakmai nyilvánosság véleményformálói ma már egyaránt igénybe vesznek. Ugyancsak ennek az állásportálnak köszönhető, hogy napjainkban már objektívan összehasonlítható az azonos régióban, azonos beosztásban, szakmában eltöltött évek számában egymáshoz közel eső és hasonló tapasztalatokkal rendelkező kollégák bérezése. Megválaszolhatóvá válik a sokakat foglalkoztató kérdés: „elég jól keresek a saját szakmámban?" A bérinformációs felmérések által kiküszöbölhető a megpályázott állás elveszítése – a munkáltatók által túlzottnak tartott, vagy az irreálisan alacsony bérigény okán. Az olvasók el tudnak igazodni az egyes ágazatokban való munkavállalás anyagi vonatkozásait illetően, s nem utolsó sorban az is mérlegelhetővé válik, milyen fizetésbeli eltérések adódnak bizonyos iskolai végzettségek megszerzése után. Az egyre népszerűbb és ismertebb fizetés-összehasonlító portál (www.merces.hu ) adatbázisa naponta frissül. (2009. július 23-án 107.073 ember szerepelt, s a kutatók 33.282 önéletrajzban megjelölt „elvárt bért", és 11.448 aktuális állásajánlat bérinformációit vették figyelembe.) A felmérésben a jövőben is bárki anonim módon részt vehet, aki a Merces honlapon kitölt egy űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük