2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

7mérföldes digitális országjárás

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51594"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/7_4.thumbnail.jpg" border="0" width="69" height="100" /></a></span>Digitális-térképes örökségtár indult nemzeti értékeink feltárására és bemutatására. A 7mérföldes Magyarország program célja, hogy szórakoztató formában, de akár iskolai tanórákon is felhasználható módon gyűjtsön és nyújtson információkat a magyarság történelmi, természeti és kulturális értékeiről.

7 4.thumbnailDigitális-térképes örökségtár indult nemzeti értékeink feltárására és bemutatására. A 7mérföldes Magyarország program célja, hogy szórakoztató formában, de akár iskolai tanórákon is felhasználható módon gyűjtsön és nyújtson információkat a magyarság történelmi, természeti és kulturális értékeiről.

7 4.thumbnailDigitális-térképes örökségtár indult nemzeti értékeink feltárására és bemutatására. A 7mérföldes Magyarország program célja, hogy szórakoztató formában, de akár iskolai tanórákon is felhasználható módon gyűjtsön és nyújtson információkat a magyarság történelmi, természeti és kulturális értékeiről.

A 7mérföldes Magyarország az első lépésben Magyarország 328 városának mintegy kétezer kulturális és természeti kincsét tartalmazza, három kategória szerint csoportosítva, úgymint Ember alkotta, Helyi erő alkotta s Természet alkotta értékek, melyek öt különféle módban alkalmasak térképes és szóalkotó játékokra is.  A középtávú tervek szerint a tartalom további települések kincseivel bővül országhatárokon belül és kívül. A végső cél, hogy lehetővé tegye a Kárpát-medence egészének páratlanul gazdag kulturális és természeti értékeinek feltárását, megismerését. A 7mérföldes program nem titkolt célja ugyanakkor, hogy az iskolai rendszerű oktatásban is alkalmazható legyen.

Játék

A 7mérföldes Magyarország új, közösségi játékélményt teremt a földrajz és történelemtanulásban, a nemzeti értékek felfedezésében, megismerésében. A portál és alkalmazás fejlesztői a 2011-ben Európai Kiválóságok Platina Díjával kitüntetett Tengernyi Kaland című oktató-játék fejlesztői, az Egyszervolt.hu munkatársai. A digitális-térképes örökségjáték az egyszervolt.hu Világjáró játékának alapkoncepcióját felhasználva készült, s ötféle játékmódot kínál. A regisztráló felhasználók a saját igényeik szerint, szabadon állíthatnak össze feladatsorokat is – melyek akár még tanórai dolgozatként is megállják a helyüket.

A 7mérföldes oldalon található információk természetesen a játékmódoktól függetlenül, szabadon is böngészhetők, ám itt is megjelenik az oktatási cél: az egyszerű szabadszavas keresésen túl lehetőség van különböző szempontokat kombinálva állítani össze a keresés tartalmát.

Töltsd fel magad!

A 7mérföldes Magyarország alkotóinak szándéka, hogy aktív kutatásra, országjárásra ösztönözzön, s ebben külön számít a diákokra és iskoláikra, hogy az általuk felkutatott érdekességek feltöltésével aktív részesei legyenek az adatbázis építésében. Éppen ezért a regisztrált felhasználóknak a játéklehetőségeken túl arra is lehetőségük nyílik, hogy saját maguk is feltölthessenek helyi értékeket, érdekességeket, hogy megmutathassák mindazt, amire joggal lehetünk büszkék Európa közepén.   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.