A tárolóeszköz-specialista Verbatim cég Európában is forgalomba hozza írható és újraírható Mini Blu-ray lemezét (BD-R/BD-DE). A 8 cm átmérőjű Blu-ray tároló már idén novembertől elérhető a kijelölt üzletekben.

  A tárolóeszköz-specialista Verbatim cég Európában is forgalomba hozza írható és újraírható Mini Blu-ray lemezét (BD-R/BD-DE). A 8 cm átmérőjű Blu-ray tároló már idén novembertől elérhető a kijelölt üzletekben.

A 8 cm átmérőjű új, 7.5 gigabájtos lemez egy órányi HD minőségű (1920×1080), illetve akár 2 órányi normál (1440×1080), folyamatos videót képes rögzíteni. Az új Blu-ray lemezt a Hitachi BD-kompatibilis felvevőjével együtt dobták először piacra Japánban, idén augusztusban. A termék idén novembertől Európában is elérhető.

 „A Mini BD lemez és egy BD-kompatibilis videofelvevő olyan kényelmet jelent a felhasználónak, amelyet a merevlemezes kézi felvevők nem tudnak biztosítani" – vallja Torsten Leye, a Verbatim optikai tárolók részlegének marketing menedzsere. „A Verbatim kiváló minőségű, új tárolója tökéletes megoldást nyújt a vakációk és a családi felvételek rögzítésére" – teszi hozzá a szakember. A feledhetetlen emlékek azonnal Mini Blu-ray lemezre való rögzítésével megspórolhatjuk azt a rengeteg időt, amit a felvevőről a számítógép merevlemezére való letöltés vesz igénybe. Ha pedig a lemez éppen megtelik, mi sem egyszerűbb, mint betenni egy újat.

Akár a sztenderd 12 centiméteres Blu-ray lemez, az új 8 centis Mini BD is a legmagasabb olvasási és írási sebességeket támogatja, mindemellett hosszú élettartamú. A Verbatim anyacége, a Mitsubishi Kagaku Media által kifejlesztett technológia felhasználásával készült lemez védett az öregedéstől, a lejátszások számától függetlenül, rendkívül hosszú ideig őrzi a rögzített kép és hang minőségét.

A BD lemezek különleges anti-statikus és karcolásvédelemmel ellátott bevonata megvédi a lemezek tartalmát a mindennapi használat során kikerülhetetlen karcolásoktól, ujjlenyomatoktól és piszoktól. A Verbatim új Mini BD-i a legmagasabb előállítási normák mellett készülnek a Mitsubishi gyár mizushimai üzemében, Japánban. A mizushimai üzem messze földön híres a kéklézeres adathordozói minőségéről és megbízhatóságáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük