2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

PALOMA presents: Színek és formák – Fási Tímea Tekla és Csontos Zsuzsanna kiállítása.

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/81875"><img class="image image-preview" src="/files/images/paloma.preview.jpg" border="0" width="464" height="371" /></a></span>A Paloma következő kiállításán két olyan alkotót mutatnak be, akikkel a Kirak(h)atod a kirakatba pályázat alkalmával már találkozhattunk.</p> <p> 

paloma.previewA Paloma következő kiállításán két olyan alkotót mutatnak be, akikkel a Kirak(h)atod a kirakatba pályázat alkalmával már találkozhattunk.

 

paloma.previewA Paloma következő kiállításán két olyan alkotót mutatnak be, akikkel a Kirak(h)atod a kirakatba pályázat alkalmával már találkozhattunk.

 

Fási Tímea Tekla hatalmas festményeire a Kossuth Lajos utca egyik kirakatában csodálkozhattak rá a járókelők több mint egy hónapon keresztül, Csontos Zsuzsanna kerámia sorozatának egy pici szelete pedig a Paloma egyik kirakatában kapott helyet. Most mindketten a Paloma kiemelt művészei lesznek egy hónapig; a festmények a Paloma galériát, a kerámiák pedig az összes félemeleti kirakatot díszítik – tájékoztatott Kárpáti Zsuzsanna, projektvezető.

 

Csontos Zsuzsanna a kerámiák tervezése során legszívesebben növényi motívumokkal dolgozik, melyeket néha geometrikus elemekkel ötvöz. Szereti a letisztult formákat és fontosnak tartja a praktikusság és esztétikum harmóniáját. Többnyire élénk színekkel dolgozik, a szín és forma együttesének problematikája állandó jelenség a munkáiban. Jelenleg leginkább tárgyegyüttesekben gondolkozik, előfordul, hogy egy tárgynak több variációját is elkészíti.

A középiskolát a Képző- és Iparművészeti szakközépiskolában végezte, ott sajátította el a kerámikus szakmát. Ezután a Dekoratőr és Kirakatrendező iskolába járt, majd 2008 óta a Szegedi Tudományegyetem hallgatója Angoltanár és Vizuális- és Környezetkultúra tanár mesterszakokon. Önálló alkotóként két éve dolgozik a saját műhelyében.

 

Fási Tímea Teklához saját bevallása szerint a festészet áll a legközelebb. A képei saját világát tükrözik, ösztönből fest, egy senki máséval össze nem téveszthető, egyéni stílust szeretne kialakítani. A festményeken az egyszerű hétköznapi jelenetek, a természeti motívumok mellett elvontabb, filozofikusabb gondolatok is megjelennek. Inspirációit gyakran irodalmi alkotásokból meríti.

A festészettel hatéves korában ismerkedett meg. Az általános iskolai rajztanára fedezte fel a művészetek, a festészet iránti komoly érdeklődését, tehetségét. Több iskolai valamint területi rajz- és festőversenyen szerepelt eredményesen. A pécsi Janus Pannonius Gimnázium német nyelvi tagozatának elvégzése után a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán képi ábrázolás alapszakos diplomát szerezett. Ez év szeptembertől a mesterképzés keretében folytatja tanulmányait Vizuális- és Környezetkultúra tanár, illetve angol tanár szakokon.

2013 őszén került megrendezésre Pécsett, első önálló kiállítása. Jelenleg a Kazinczy Sarok – A hónap verse – Verskirakat elnevezésű összművészeti kezdeményezés keretében egy éven át, havonta új, nagyméretű képével szerepel a programban. Az VI. Mediterrán Kirakatversenyen munkáját különdíjjal jutalmazták.

 

2014. július 17. 17:30

Színek és formák – Fási Tímea Tekla és Csontos Zsuzsanna kiállítása

PALOMA galéria

Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet

Nyitvatartási idő: H-P: 10-19 és Szombat: 10-15, Vasárnap: zárva

A megnyitó hangulatáról Németh Zsombor – hegedűművész, zenetörténész gondoskodik.

A kiállítás megtekinthető 2014. augusztus 9-ig.

 

https://www.facebook.com/events/749253295134771/

www.facebook.com/palomabudapest

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.