A Paloma következő kiállításán két olyan alkotót mutatnak be, akikkel a Kirak(h)atod a kirakatba pályázat alkalmával már találkozhattunk.

 

A Paloma következő kiállításán két olyan alkotót mutatnak be, akikkel a Kirak(h)atod a kirakatba pályázat alkalmával már találkozhattunk.

 

Fási Tímea Tekla hatalmas festményeire a Kossuth Lajos utca egyik kirakatában csodálkozhattak rá a járókelők több mint egy hónapon keresztül, Csontos Zsuzsanna kerámia sorozatának egy pici szelete pedig a Paloma egyik kirakatában kapott helyet. Most mindketten a Paloma kiemelt művészei lesznek egy hónapig; a festmények a Paloma galériát, a kerámiák pedig az összes félemeleti kirakatot díszítik – tájékoztatott Kárpáti Zsuzsanna, projektvezető.

 

Csontos Zsuzsanna a kerámiák tervezése során legszívesebben növényi motívumokkal dolgozik, melyeket néha geometrikus elemekkel ötvöz. Szereti a letisztult formákat és fontosnak tartja a praktikusság és esztétikum harmóniáját. Többnyire élénk színekkel dolgozik, a szín és forma együttesének problematikája állandó jelenség a munkáiban. Jelenleg leginkább tárgyegyüttesekben gondolkozik, előfordul, hogy egy tárgynak több variációját is elkészíti.

A középiskolát a Képző- és Iparművészeti szakközépiskolában végezte, ott sajátította el a kerámikus szakmát. Ezután a Dekoratőr és Kirakatrendező iskolába járt, majd 2008 óta a Szegedi Tudományegyetem hallgatója Angoltanár és Vizuális- és Környezetkultúra tanár mesterszakokon. Önálló alkotóként két éve dolgozik a saját műhelyében.

 

Fási Tímea Teklához saját bevallása szerint a festészet áll a legközelebb. A képei saját világát tükrözik, ösztönből fest, egy senki máséval össze nem téveszthető, egyéni stílust szeretne kialakítani. A festményeken az egyszerű hétköznapi jelenetek, a természeti motívumok mellett elvontabb, filozofikusabb gondolatok is megjelennek. Inspirációit gyakran irodalmi alkotásokból meríti.

A festészettel hatéves korában ismerkedett meg. Az általános iskolai rajztanára fedezte fel a művészetek, a festészet iránti komoly érdeklődését, tehetségét. Több iskolai valamint területi rajz- és festőversenyen szerepelt eredményesen. A pécsi Janus Pannonius Gimnázium német nyelvi tagozatának elvégzése után a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán képi ábrázolás alapszakos diplomát szerezett. Ez év szeptembertől a mesterképzés keretében folytatja tanulmányait Vizuális- és Környezetkultúra tanár, illetve angol tanár szakokon.

2013 őszén került megrendezésre Pécsett, első önálló kiállítása. Jelenleg a Kazinczy Sarok – A hónap verse – Verskirakat elnevezésű összművészeti kezdeményezés keretében egy éven át, havonta új, nagyméretű képével szerepel a programban. Az VI. Mediterrán Kirakatversenyen munkáját különdíjjal jutalmazták.

 

2014. július 17. 17:30

Színek és formák – Fási Tímea Tekla és Csontos Zsuzsanna kiállítása

PALOMA galéria

Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet

Nyitvatartási idő: H-P: 10-19 és Szombat: 10-15, Vasárnap: zárva

A megnyitó hangulatáról Németh Zsombor – hegedűművész, zenetörténész gondoskodik.

A kiállítás megtekinthető 2014. augusztus 9-ig.

 

https://www.facebook.com/events/749253295134771/

www.facebook.com/palomabudapest

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük