2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A KEHI a civil szervezetek számára nyújtott állami támogatások felhasználását vizsgálja

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3285"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image4.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="GYIK www.gyik.hu" title="GYIK www.gyik.hu" width="100" height="53" /></a></span>  <p><strong>A Gyermek és Ifjúsági Konferencia támogatását és szakmai segítségét ajánlja a Kormányzati Ellenõrzési Hivatalnak, a civil-, illetve ifjúsági szervezetek számára 1998 és 2006 között kiutalt állami támogatások ellenõrzése kapcsán. </strong></p><p>

gyik www.gyik.hu 

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia támogatását és szakmai segítségét ajánlja a Kormányzati Ellenõrzési Hivatalnak, a civil-, illetve ifjúsági szervezetek számára 1998 és 2006 között kiutalt állami támogatások ellenõrzése kapcsán.

gyik www.gyik.hu 

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia támogatását és szakmai segítségét ajánlja a Kormányzati Ellenõrzési Hivatalnak, a civil-, illetve ifjúsági szervezetek számára 1998 és 2006 között kiutalt állami támogatások ellenõrzése kapcsán.

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GyIK), mint az ifjúsági civil szervezetek országos ernyõszervezete, támogatja azt a kormánykezdeményezést, miszerint a Kormányzati Ellenõrzési Hivatal átfogó vizsgálat keretében ellenõrizze, hogy minden szabályosan történt-e a civil szerveteknek, köztük az ifjúsági szervezeteknek kiutalt állami támogatások felhasználásakor 1998 és 2006 között.

?Meggyõzõdésünk, hogy a civil szervezetek, és köztük az ifjúsággal foglalkozó szervezetek túlnyomó többsége is az érvényben lévõ jogszabályoknak megfelelõen használta fel és számolta el az egyébként folyamatosan csökkenõ állami támogatásokat. Ezért szervezetünk minden szakmai segítséget megad a vizsgálatok eredményes lefolytatása érdekében, hogy elkerülhetõ legyen az egyes kirívó esetekbõl adódó általánosítás" – mondta Szakál Tibor, a Gyermek és Ifjúsági Konferencia képviseleti tagja.

A GYIK megalakulása óta képviselt álláspontja, hogy a politikai pártok ifjúsági szervezetei, a pártok alapítványaihoz hasonlóan, alanyi jogon kapjanak támogatás a mûködésükhöz. Ezzel elkerülhetõ lenne, hogy különbözõ szakmai köntösbe bújtatott programokkal próbáljanak forráshoz jutni, illetve talán megelõzhetõk lennének a napokban napvilágra került Bács-Kiskun Megyeihez hasonló esetek is.

A Gyermek és Ifjúsági Konferenciát (GyIK) a gyermek és ifjúsági közösségeket tömörítõ, a gyermek, fiatalok és közösségeik számára szolgáltatásokat nyújtó, az említett korosztályok élethelyzetének feltárásával foglalkozó szervezetek alapították, azért, hogy megvalósulhasson a magyarországi gyermekek és fiatalok érdekeinek, képviselt szervezeteink országos szintû, egységes és eredményes képviselete.

http://www.gyik.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.