A Corinthia Hotel Budapest idén első alkalommal kapcsolódik be a Dining City gasztro programsorozatába 2015. március 16 – 22. ig
3 perc olvasásA Corinthia Hotel Budapest a nemzetközi viszonylatban is a vendéglátás legmagasabb színvonalát reprezentáló Rickshaw étteremmel debütál a Dining City Országos Étterem Hetén.
A Corinthia Hotel Budapest a nemzetközi viszonylatban is a vendéglátás legmagasabb színvonalát reprezentáló Rickshaw étteremmel debütál a Dining City Országos Étterem Hetén.
Örömükre szolgál egy olyan kezdeményezéshez csatlakozni, amelyet küldetésük részének éreznek: lehetőséget biztosítani arra, hogy minél szélesebb közönség ízelítőt kaphasson a konyhaművészet remekműveiből. Az Országos Étterem Hét folyamán a Távol-Kelet ízvilágának teljes spektrumát tálcán kínáló Rickshaw étterem különleges, kizárólag erre az alkalomra összeállított, három fogásos ázsiai menüvel várja az egzotikus ízek szerelmeseit.
A Távol-Kelet tradicionális konyhaművészetét reprezentáló Rickshaw egyedülálló
élményt nyújt az egzotikus ízekre vágyó vendégek számára. A minden érzékszervet
gyönyörködtető ételek zamata, illata, textúrája és az étterem miliője páratlan élményt
ígérnek a legigényesebb ínyencek számára is. A legkiválóbb és mindig friss alapanyagokból készülő, tradicionális távol-keleti ételek valósággal elrepítik a vendégeket Ázsia és Óceánia varázslatos tájaira.
Jóllehet, a gasztro-orientalizmus hazai zászlóshajójaként működő étterem már hosszú ideje belopta magát a hazai és külföldi vendégkör szívébe, mégis úgy gondolják, hogy időről-időre – így ezúttal is – tudnak újat mutatni.
Szabó Zoltán, a Corinthia Hotel Budapest éttermekért is felelős F&B igazgatója az Étterem Hét kapcsán is így fogalmazott.:
„A Távol-Kelet konyhaművészete izgalmas és csábító kontrasztját képezi a nyugati gasztro-kultúrának. Egy-egy étkezés valósággal spirituális jelentőséggel bír az emberek számára. A különböző textúrák, ízek, aromák izgalmas találkozása, az egyszerre lágy és pikáns harmóniák a lélek számára is gyönyörködtető, különleges élményt jelentenek. Ezt a varázslatos miliőt kelti életre a Rickshaw"
A Rickshaw kínai chefje, Yang Zhi Yun a távol-keleti ember vendégszeretetével várja a varázslatos Távol-Kelet ízeire vágyó vendégeit. Az Étterem Hét ideje alatt a vendégek a felsorolt fogásokból a helyszínen, kedvük és ízlésük szerint állíthatják össze a számukra legkedvesebb 3 fogásos ebéd vagy vacsora összeállítást FIX 4.900 Ft-ért.
Választható előételek/levesek:
– Téli ázsiai zöldségsaláta ropogós levelekkel és édes chilis öntettel (V)
– Kínai marha dim sum korianderes szójaszósszal
– Szecsuáni leves csirkemellel, bambusszal és illatos gombával
– Wonton leves zsenge Pok choy-val és babcsírával
Választható főételek:
– Szezámos csirke fokhagymás chili szószban
– Wokban sült hátszíncsíkok bambuszrüggyel és osztriga mártással
– Szingapúri rizstészta párolt zöldségekkel (V)
– Vegetáriánus Nasi Goreng (V)
Választható desszertek:
– Sült banán vanília fagylalttal
– Mangó Crème brülée
– Zöld citrom szorbé
Corinthia Hotel Rickshaw étterem
Budapest, Erzsébet körút 43-49
http://www.corinthia.com/hotels/budapest/dining-and-bars/restaurants/rickshaw-restaurant
Lantai József