Húsvéti vendégváráshoz Nespresso kávékoktél receptek
3 perc olvasásHagyományosan sok minden kerül a húsvéti terített asztalra: a sonka, a tojás, a vendégváró sütemények és melléjük a kávé is. Ha vendégeink már sok helyen jártak, előfordul, hogy óvatosak a koffeinbevitel terén. Ha koffeinmentes kávét kínálunk, biztos, hogy mindenki tud választani, sőt egy finom kávé koktél még különlegesebbé teheti az ünnepet. Akár a süteményekhez is tökéletes kiegészítő, de önállóan, desszertként is fogyasztható.
Hagyományosan sok minden kerül a húsvéti terített asztalra: a sonka, a tojás, a vendégváró sütemények és melléjük a kávé is. Ha vendégeink már sok helyen jártak, előfordul, hogy óvatosak a koffeinbevitel terén. Ha koffeinmentes kávét kínálunk, biztos, hogy mindenki tud választani, sőt egy finom kávé koktél még különlegesebbé teheti az ünnepet. Akár a süteményekhez is tökéletes kiegészítő, de önállóan, desszertként is fogyasztható.
A Nespresso kávészakértői a világszerte legnépszerűbb koffeines kávékeverékek közül választottak hármat – egy intenzívebb, egy kiegyensúlyozottabb espresso és virágosabb lungo őrleményt -, és megalkották ezek koffeinmentes változatát. Így született meg az új Arpeggio Decaffeinato, Volluto Decaffeinato és Vivalto Lungo Decaffeinato.
A koffeinmentes kávé készítése során a kávét speciális eljárásoknak vetik alá annak érdekében, hogy kivonják a koffeint a kávészemekből, miközben a kávé élvezeti értéke változatlan marad, megmaradnak íz és illatjegyei. A kávékapszulák megjelenése is megegyezik a koffeines változatokéval, csupán egyetlen motívum, egy piros pötty különbözteti meg őket a kapszula tetején. A koffeinmentesítés során a kávé koffeintartalmát 0,1% alá csökkentik, ez körülbelül 2-3 mg koffeint jelent, összehasonlításképp egy csésze espresso 70-80 mg koffeint tartalmaz.
Az emberi szervezet 300-350 mg koffeint képes feldolgozni egy nap alatt, amely 3-4 csésze átlagos koffeintartalmú espresso kávénak felel meg.
Íme, néhány könnyen elkészíthető recept, amellyel lenyűgözheti vendégeit.
Ötórai kávészünet
- Elkészítés: egyszerű
- Elkészítési idő: 5 perc
- Hozzávalók: 1 evőkanál édes sűrített tej; 20 ml friss, hideg, teljes zsírtartalmú tej; 10 ml pisztáciaszirup; tört pisztácia; 1 kapszula Arpeggio Decaffeinato
- Eszközök: 1 Aeroccino tejhabosító, 1 espressos csésze (80 ml), 1 kanál
Elkészítés:
- Öntsön a csészébe egy evőkanálnyi sűrített tejet, és csorgassa rá a pisztáciaszirupot
- Az Aeroccino segítségével készítsen tejhabot a hideg, teljes zsírtartalmú tejből
- Készítsen el egy 40 ml-es (espresso méretű) Arpeggio Decaffeinato kávét, és öntse a sűrített
tejre
- Töltse rá a tejhabot, majd díszítse a tetejét apróra tört pisztáciadarabokkal
Hosszú Szieszta
Ha elfáradt a vendégjárástól, a Hosszú Szieszta kávéreceptet ajánljuk! Hagyja, hogy ez a krémes aromájú, hosszú ital magával ragadja, és képzeletben messzire röpítse!
- Elkészítése: egyszerű
- Elkészítési idő: 5 perc
- Hozzávalók: 20 ml vaníliaszirup, 100-120 ml friss, hideg, teljes zsírtartalmú tej, 1 kapszula
Vivalto Lungo Decaffeinato
- Eszközök: 1 Aeroccino tejhabosító, 1 hosszúkávés pohár (350 ml), 1 kanál
Elkészítés:
- A vaníliaszirupot csorgassa a pohár aljára
- Külön csészében készítsen el egy 110 ml-es Vivalto Lungo Decaffeinato kávét
- A kávé felét öntse a vaníliaszirupra
- Készítsen tejhabot, és a tej felét a habbal együtt töltse a kávé tetejére. A tejhab másik felét
tegye félre az utolsó lépéshez
- A kávé másik felét óvatosan öntse a pohárba
- Töltse a tetejére a tejhab maradékát.
Lantai József