Hagyományosan sok minden kerül a húsvéti terített asztalra: a sonka, a tojás, a vendégváró sütemények és melléjük a kávé is. Ha vendégeink már sok helyen jártak, előfordul, hogy óvatosak a koffeinbevitel terén. Ha koffeinmentes kávét kínálunk, biztos, hogy mindenki tud választani, sőt egy finom kávé koktél még különlegesebbé teheti az ünnepet. Akár a süteményekhez is tökéletes kiegészítő, de önállóan, desszertként is fogyasztható.

 

Hagyományosan sok minden kerül a húsvéti terített asztalra: a sonka, a tojás, a vendégváró sütemények és melléjük a kávé is. Ha vendégeink már sok helyen jártak, előfordul, hogy óvatosak a koffeinbevitel terén. Ha koffeinmentes kávét kínálunk, biztos, hogy mindenki tud választani, sőt egy finom kávé koktél még különlegesebbé teheti az ünnepet. Akár a süteményekhez is tökéletes kiegészítő, de önállóan, desszertként is fogyasztható.

 

A Nespresso kávészakértői a világszerte legnépszerűbb koffeines kávékeverékek közül választottak hármat – egy intenzívebb, egy kiegyensúlyozottabb espresso és virágosabb lungo őrleményt -, és megalkották ezek koffeinmentes változatát. Így született meg az új Arpeggio Decaffeinato, Volluto Decaffeinato és Vivalto Lungo Decaffeinato.

 

A koffeinmentes kávé készítése során a kávét speciális eljárásoknak vetik alá annak érdekében, hogy kivonják a koffeint a kávészemekből, miközben a kávé élvezeti értéke változatlan marad, megmaradnak íz és illatjegyei. A kávékapszulák megjelenése is megegyezik a koffeines változatokéval, csupán egyetlen motívum, egy piros pötty különbözteti meg őket a kapszula tetején. A koffeinmentesítés során a kávé koffeintartalmát 0,1% alá csökkentik, ez körülbelül 2-3 mg koffeint jelent, összehasonlításképp egy csésze espresso 70-80 mg koffeint tartalmaz.

 

Az emberi szervezet 300-350 mg koffeint képes feldolgozni egy nap alatt, amely 3-4 csésze átlagos koffeintartalmú espresso kávénak felel meg.

 

Íme, néhány könnyen elkészíthető recept, amellyel lenyűgözheti vendégeit.

 

Ötórai kávészünet

  • Elkészítés: egyszerű
  • Elkészítési idő: 5 perc
  • Hozzávalók: 1 evőkanál édes sűrített tej; 20 ml friss, hideg, teljes zsírtartalmú tej; 10 ml pisztáciaszirup; tört pisztácia; 1 kapszula Arpeggio Decaffeinato
  • Eszközök: 1 Aeroccino tejhabosító, 1 espressos csésze (80 ml), 1 kanál

Elkészítés:

  • Öntsön a csészébe egy evőkanálnyi sűrített tejet, és csorgassa rá a pisztáciaszirupot
  • Az Aeroccino segítségével készítsen tejhabot a hideg, teljes zsírtartalmú tejből
  • Készítsen el egy 40 ml-es (espresso méretű) Arpeggio Decaffeinato kávét, és öntse a sűrített

  tejre

  • Töltse rá a tejhabot, majd díszítse a tetejét apróra tört pisztáciadarabokkal

 

Hosszú Szieszta

Ha elfáradt a vendégjárástól, a Hosszú Szieszta kávéreceptet ajánljuk! Hagyja, hogy ez a krémes aromájú, hosszú ital magával ragadja, és képzeletben messzire röpítse!

  • Elkészítése: egyszerű
  • Elkészítési idő: 5 perc
  • Hozzávalók: 20 ml vaníliaszirup, 100-120 ml friss, hideg, teljes zsírtartalmú tej, 1 kapszula

  Vivalto Lungo Decaffeinato

  • Eszközök: 1 Aeroccino tejhabosító, 1 hosszúkávés pohár (350 ml), 1 kanál

Elkészítés:

  • A vaníliaszirupot csorgassa a pohár aljára
  • Külön csészében készítsen el egy 110 ml-es Vivalto Lungo Decaffeinato kávét
  • A kávé felét öntse a vaníliaszirupra
  • Készítsen tejhabot, és a tej felét a habbal együtt töltse a kávé tetejére. A tejhab másik felét

  tegye félre az utolsó lépéshez

  • A kávé másik felét óvatosan öntse a pohárba
  • Töltse a tetejére a tejhab maradékát.

 

www.nestle-nespresso.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük