2015. április folyamán a budapesti Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands nevű tehetségkutatóhoz.

 

2015. április folyamán a budapesti Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands nevű tehetségkutatóhoz.

 

A versenyben azok a városok vehetnek részt, ahol HRC található. Idén 6 együttes jutott a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe. A nyertes április végén több száz dollárral és egy barcelónai utazással lesz gazdagabb, ahol felléphet a nemzetközi Hard Rock Rising Fesztiválon.

 

Még januárban hirdette meg a HRC a hazai együttesek számára a versenyt, amelyre maximum ötfős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást! Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

 

A zenekarokat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt bandát pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, valamint az egyéb közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján.

 

A hat legjobban szereplő zenekar a következő:

 

Vörös Kaktusz:http://www.reverbnation.com/1669561

https://www.facebook.com/voros.kaktusz/info?tab=page_info

 

Satisfiction:www.reverbnation.com/2234698

https://www.facebook.com/satisfictionrock

 

Junky Jack Flashwww.reverbnation.com/4658578

https://www.facebook.com/junkiejackflash

 

The Pills:www.reverbnation.com/4633708

http://www.mymusic.hu/thepills

 

The Winter Totem:www.reverbnation.com/4643245

https://www.facebook.com/thewintertotem

 

Indianjoe Band:www.reverbnation.com/4641329

https://www.facebook.com/pages/Indi%C3%A1n-Joe-Band/149810511695679

 

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével állnak a közönség elé, egy-egy 45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A háromtagú zsűri összhangzás, eredetiség és énektudás alapján ad pontokat a zenekaroknak, de értékeli a közönségvonzó képességet, valamint a rajongótábor és a zenekar közösségi médiában mutatott aktivitását is. A három legtöbb pontot szerző zenekar jut a döntőbe, a nyertes pedig 1000 dollárral és a továbbjutással lesz gazdagabb.

 

A zsűri tagjai:

– Dorogi Péter (Intim Torna lllegál)

– Czutor Zoltán (Belmondo)

– Muraközy Péter (a Sziget Kft. vezető programszervezője)

 

A világon megtalálható Hard Rock Rising helyszíneket 5 régióba rendezték, amelyben a helyi döntők nyerteseit méri össze a nemzetközi zsűri. Minden régióban egy zenekart juttathatnak tovább, aki utazik Barcelonába, hogy a Hard Rock Cafe-ban megrendezett élő döntőn részt vegyen. A bandák harcának abszolút győztese pedig a Hard Rock Rising Barcelona Fesztiválon adhat saját koncertet a több, mint 60 000 néző előtt.

 

"A Hard Rock 2010 óta szervezi a Hard Rock Rising nevű tehetségkutatóját, amelynek hatására immáron, több mint 15 000 banda mutatkozhatott be a nagyközönségnek minden évben. Nagyon várjuk az új tehetségeket, akiket támogathatunk azzal, hogy bemutatjuk őket az új rajongóiknak és sok új lehetőséghez juttathatjuk őket, amelynek hatására sokkal szélesebb körben válnak ismertebbé." jegyezte meg John Galloway, a Hard Rock International alelnöke.

 

Az elődöntők időpontjai és a bandák:

2015. április 8. 20:00 – Satisfiction és a The Pilis

2015. április 15. 20:00 – The Winter Totem és Indian Joe Band

2015. április 22. 20:00 – Junkie Jack Flash és Vörös Kaktusz

A belépés ingyenes!

 

Döntő: 2015. április 29. szerda 21.00 ahol eldől, hogy a 3 legtöbb pontot elérő zenekar közül ki képviseli Magyarországot a nemzetközi verseny regionális fordulójában.

Az elődöntők és döntő helyszíne a budapesti Hard Rock Cafe.

 

A Hard Rocké a világ legnagyobb zenei emléktárgy gyűjteménye, amelynek első darabja Eric Clapton gitárja volt, és amelynek darabjaiból minden Hard Rock helyszínen megtekinthető egy-egy kiállítás. A háromszintes Hard Rock Cafe Budapest komplexum falait díszíti Elvis Presley ingje, Bon Jovi fellépő nadrágja, Madonna kézzel írt levele, Tina Turner üveg sarkú cipője, Elton John napszemüvege, és további több mint 70-féle eredeti tárgy, a zenetörténelem legnagyobb alakjaitól.

 

http://www.hardrockracing.com

http://www.hardrock.com/cafes/budapest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük