2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

GKM pályázat: fél milliárd forint a közlekedõk biztonságának javítása érdekében

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Magyar Köztársaság cimere" title="Magyar Köztársaság cimere" width="58" height="100" /></a></span>A gkm pályázati felhívása önkormányzatok számára a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére, a jármûvek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások társfinanszírozására. </p><p>

A gkm pályázati felhívása önkormányzatok számára a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére, a jármûvek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások társfinanszírozására.

A gkm pályázati felhívása önkormányzatok számára a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére, a jármûvek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások társfinanszírozására.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a közlekedõk biztonságára kiemelt figyelmet fordítva 500 millió forint összértékû pályázatot hirdet települési önkormányzatok részére. A pályázat nyertesei a társfinanszírozásban elnyert összeget az országos fõutak átkelési szakaszainak forgalomcsillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére vagy a jármûvek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozásokra használhatják fel, pl. biztonságos gyalogos átkelõhelyek kiépítésére középszigettel és sávelhúzással, nyomógombos jelzõlámpával;  a település belépési pontján kapuzat létesítésére, sebességkijelzõ berendezés telepítésével.

A pályázaton olyan települési önkormányzatok vehetnek részt, amelyek területén az országos közúthálózat elsõ- vagy másodrendû fõútja halad át. Egy pályázat legfeljebb három mûszaki létesítményre vonatkozhat. Az önkormányzatok pályázhatnak egyénileg, illetve társult formában. A társfinanszírozás mértéke pályázatonként legfeljebb bruttó 15 millió Ft. Az önkormányzatoknak ezen felül a teljes bekerülési összeg legalább 10%-ának megfelelõ önrészt kell biztosítaniuk.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2007. október 31. A pályázat elbírálásának határideje: 2007. november 26.

A felhívás részletei megtekinthetõk a GKM honlapján:

http://www.gkm.gov.hu/feladataink/kozlekedes/kozutikozle/fout_paly.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.