Az ételeket azért tálalni is tudni kell!
Bár Magyarország kis ország, lakóinak mégis nagy étvágya van, és sokan nem is tudják, mennyire másként főzünk hazánk egyik szegletében, mint a másikban. Ezért az ATV-n olyan főzőműsort csinálnak, ahol lefőzik az országot!
Bár Magyarország kis ország, lakóinak mégis nagy étvágya van, és sokan nem is tudják, mennyire másként főzünk hazánk egyik szegletében, mint a másikban. Ezért az ATV-n olyan főzőműsort csinálnak, ahol lefőzik az országot!
A Szakácskirály műsorában hat elődöntőben mérkőzik meg adásonként három-három szakács az ország kilenc régiójának mindegyikéből és a két középdöntőben három-három továbbjutó látható majd, hogy aztán az utolsó adásban, december 19-én eldőljön, ki viselheti egy évig a megtisztelő szakmai elismerést, ki lesz a Szakácskirály?!
A verseny: Adott a „konyhastadion", amiben van három egyformán felszerelt konyha és minden, ami egy magyar háztartásban megtalálható. Plusz tíz százalék… Minden adásban lesz egy titkos hozzávaló, aminek felhasználásával a három szakács feladata egy-egy menüsor elkészítése. Ez a titkos hozzávaló, – ami lehet akár egy gyümölcs, vagy egy markáns fűszer – képezi a menüsor gerincét és dominálnia kell minden fogásban.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A zsűri három szakértőből, valamint alkalmanként két-két, de a főzést tekintve laikus, ismert emberből áll. Ők pontozzák a kreativitást (mennyire eredeti, ötletes a menüsor), a minőséget, az ízvilágot és a tálalás módját.
A zsűri tagjai:
Dr. Kiss János – a Mester, a Kulináris Művészetek Doktora, az amerikai Chef Akadémia vezetőségi tagja, akit 1994-ben beválasztottak a szakácsok Hall of Famejé-be Párizsban, Németországban szerezte meg a Master of Chef diplomáját, dolgozott többek között London, Zürich és Frankfurt legelőkelőbb és legszínvonalasabb éttermeiben és szállodáiban, valamint az Egyesült Államok legismertebb fine dining éttermeiben. Küldetésének tekinti a fiatal tehetségek felkutatását és a magyar gasztronómia jó hírnevének öregbítését a világban.
Vajda Péter – az Esztéta, a Dining Guide főszerkesztője, a Népszabadság Top 100 Étterem kiadványának szerkesztője, valamint megjelentetett két szakácskönyvet, és aki még mindig szeret főzni és nem szalaszt el egyetlen lehetőséget sem, hogy hódoljon evési szenvedélyének!
Aczél László – a Gasztro blogger, hazánk egyik legismertebb étteremszakértője, blogját több ezren nézik havonta a legfrissebb hazai étteremajánlások után kutakodva. Billentyűzetét nem mártogatja vitriolba, de akinek éttermét felkeresi, azok húzzanak bele…
A műsorvezető:Kertész Zsuzsa – egy televíziós korszak jelképe, aki nyolc év elteltével most tér vissza a képernyőre a Szakácskirály háziasszonyaként.