2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Téli kampányok külföldi és belföldi turistáknak

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/7977"><img class="image thumbnail" src="/files/images/bpwinter.thumbnail.jpg" border="0" alt="Budapest Winter Invasion" title="Budapest Winter Invasion" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Budapest Winter Invasion</strong></span></span>Fedélzeti magazinokban elhelyezett hirdetés, óriásplakát és járműreklám is szerepel a Magyar Turizmus Zrt. és a hazai szolgáltatók közös akcióiban, amelyekkel a téli vendégforgalom növelését tűzték ki célul. A beutazó forgalom erősítése érdekében az idei évben is elindult a Budapest Winter Invasion (BWI) akció, kulturális látnivalóink és a Budapesti Tavaszi Fesztivál népszerűsítése külön hirdetési kampány keretében valósul meg, továbbá utazásszervezői tanulmányutak és online kampány segíti a hazai egészségturisztikai kínálat piacra vitelét. </p><p> 

 

budapest winter invasionBudapest Winter InvasionFedélzeti magazinokban elhelyezett hirdetés, óriásplakát és járműreklám is szerepel a Magyar Turizmus Zrt. és a hazai szolgáltatók közös akcióiban, amelyekkel a téli vendégforgalom növelését tűzték ki célul. A beutazó forgalom erősítése érdekében az idei évben is elindult a Budapest Winter Invasion (BWI) akció, kulturális látnivalóink és a Budapesti Tavaszi Fesztivál népszerűsítése külön hirdetési kampány keretében valósul meg, továbbá utazásszervezői tanulmányutak és online kampány segíti a hazai egészségturisztikai kínálat piacra vitelét.

 

 

budapest winter invasionBudapest Winter InvasionFedélzeti magazinokban elhelyezett hirdetés, óriásplakát és járműreklám is szerepel a Magyar Turizmus Zrt. és a hazai szolgáltatók közös akcióiban, amelyekkel a téli vendégforgalom növelését tűzték ki célul. A beutazó forgalom erősítése érdekében az idei évben is elindult a Budapest Winter Invasion (BWI) akció, kulturális látnivalóink és a Budapesti Tavaszi Fesztivál népszerűsítése külön hirdetési kampány keretében valósul meg, továbbá utazásszervezői tanulmányutak és online kampány segíti a hazai egészségturisztikai kínálat piacra vitelét.

 

A Télen itthon és a Budapest vendégül várja Magyarországot akciókban részt vevő szolgáltatóknak köszönhetően a belföldi utazókat is kedvezmények várják a téli hónapokban.

Indul a BWI (Budapest Téli Invázió)

2007. december 1-től 2008. március 31-ig három éjszaka áráért négy éjszakára várják a Budapest Winter Invasion akcióhoz csatlakozott szállodák az akció keretében szállást foglaló külföldi vendégeket. A közös kampány népszerűsítése érdekében az együttműködő partnerek a leghatékonyabb kommunikációs eszközeiket alkalmazzák, így például nagy szerepet kap a kampány hatnyelvű (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz) honlapja is. A http://www.budapestwinterinvasion.com/ címen elérhető oldalon a kampány valamennyi résztvevőjén kívül részletes információk találhatóak Budapestről is. Jelentős szerepe van a kommunikációban a nagy nemzetközi televíziós csatornáknak, amelyek segítségével több száz millió néző láthatja a kampányt népszerűsítő kisfilmet. A Budapestre repülő diszkont légitársaságok fedélzeti magazinjait olvasók is találkozhatnak a BWI hirdetéssel, illetve az elsődleges célpiacokon is számos eszközzel csábítjuk hazánkba a külföldi vendégeket a téli időszakban.

Október utolsó napjaiban nagyszabású kampány indult Észak-Európában, a legnagyobb svéd és dán utazási portálokon banner-ek, a nyomtatott sajtóban hirdetések jelennek meg több héten át. A stockholmi metró peronjain 26 db óriásplakát, továbbá a malmői, valamint koppenhágai belvárosi autóbuszvonalakon 120 „oldalplakát" csábítja a skandinávokat Magyarországra, a téli Budapest felfedezésére.

Az MT Zrt. Németországban is erőteljes marketingkommunikációval járul hozzá a budapesti vendégforgalom növekedéséhez, a BWI sikeréhez. Október közepétől a BWI-t és a Budapesti Tavaszi Fesztivált népszerűsítő hirdetés került összesen 16 berlini, hamburgi, müncheni, frankfurti és stuttgarti csuklósbusz oldalára. „Budapest ist WINTERschön" szlogennel pedig a német Jazz Rádió hallgatóit célozta meg a Zrt. A november 19-től sugárzott BWI spotot a rádió decemberben, januárban és februárban is megismétli. A németországi promócióban a nyomtatott sajtóban elhelyezett hirdetések és az online kampányok is fontos szerepet kapnak.

Olaszországban is a nyomtatott média és az internet segítségével csábítjuk hazánkba az utazókat, valamint a milánói metróban plakátokkal és információs pulttal hívja fel a figyelmet a téli fővárosi akcióra a Zrt. Az Egyesült Királyságban rádiókampány indult, London és környéke egyik leghallgatottabb rádiója a Magic FM hallgatói december 3-tól két héten át összesen 56 alkalommal hallhatják a BWI kampányt népszerűsítő 30 másodperces spotot.

Annak érdekében, hogy a kampány által generált vendégforgalom mérhető legyen, a BWI keretében érkező vendégek a szobakártya mellett kapnak egy úgynevezett BWI-kártyát, amellyel többek között budapesti éttermekben, fürdőkben és múzeumokban kapnak további kedvezményeket. A fővárosi éttermek a bejáratnál elhelyezett matricával hívják fel a külföldi vendégek figyelmét arra, hogy náluk a kártya ellenében kedvezményekre jogosultak

Tél, tavasz és kultúra

olasz.thumbnail 0A Budapestre látogató külföldiek számának és a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák növelése érdekében indított hirdetési kampányt a Magyar Turizmus Zrt., amelynek fókuszában a téli és tavaszi kikapcsolódási lehetőségek, a kulturális látnivalók és rendezvények állnak. A Budapest Airport Zrt.-vel és a BTH Kht.-val közösen a Budapestre repülő járatok fedélzeti magazinjaiban elhelyezett hirdetésekkel népszerűsíti a magyar fővárost a Zrt., Ausztriában pedig a Szépművészeti Múzeummal együttműködésben járműreklám hívja fel az utazók figyelmét Budapest kulturális turisztikai kínálatára. Németországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban online kampány indul, illetve a Budapesti Tavaszi Fesztivál népszerűsítése érdekében szórólapok kerülnek terjesztésre az említett országokban. A január-márciusi turisztikai kiállítások idejére időzítve óriásplakátokkal csábítja hazánkba az utazókat az MT Zrt., valamint Magyarország fontosabb küldőpiacain közlekedési eszköz kampány hirdeti, hogy érdemes hazánkba látogatni.

Télen Itthon kampány

telenitthon.thumbnailA téli szezon belföldi vendégforgalmának növelése érdekében, a hazai szolgáltatók bevonásával kampányt indított a Magyar Turizmus Zrt., amelynek a lényege, hogy a hazai szálláshelyek téli, kedvezményes ajánlatai együtt jelennek meg a http://www.telenitthon.hu/ oldalon. Az ajánlatok mellett a kampányban részt vevő településekről szóló információ és időjárás előrejelzés is segíti az érdeklődőket a megfelelő helyszín és szálloda kiválasztásában. A honlapot az MT Zrt. többek között a budapesti metrókban és villamosokon elhelyezett hirdetések segítségével ismerteti meg a nagyközönséggel, az oldal látogatottsági adatai szerint hatékonyan. A kampány kezdete óta mintegy 20 ezren nézték meg a honlapot, és szinte mindegyik, az akcióban részt vevő szállodához érkezett megkeresés. Jelenleg 57 település 120 szállodájának ajánlatai között válogathatnak az utazni vágyók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.