WebKamara

Uj WEB helyel bővül a magyar politikai közélet. Megindult – FIDESZ háttérrel – a http://www.jobbklikk.hu/ weboldal. A dolog érdekessége, hogy a parlemntben a pár prominensei és felkért szakértők a napirend előtti sokszor tegerikigyó hozzászólásokat kommentálják élőben. Forditanak újmagyarról ómagyarra.

 WebKamara

Uj WEB helyel bővül a magyar politikai közélet. Megindult – FIDESZ háttérrel – a http://www.jobbklikk.hu/ weboldal. A dolog érdekessége, hogy a parlemntben a pár prominensei és felkért szakértők a napirend előtti sokszor tegerikigyó hozzászólásokat kommentálják élőben. Forditanak újmagyarról ómagyarra.

A lépés nagy váltás a WEB kommunikációs stratégiájában. Ugyanis rájöttek arra, hogy a http://www.orbanviktor.hu/ mint stratégiai WEB hely, bár szakmailag sokszor jól elkészített, de sok embernek nem fűlik rá a foga. A FIDESZ hírportálja már ennél jobb a http://www.fidesz.hu/  de nem képes hosszabal lekötni a rádióközvetitás előtt szentségelő magyar embereket.

www.jobbklikk.huwww.jobbklikk.hu Számukra született ez a megoldás a Webkamara, amely minden napirend előtti felszólalást -majd vélhetően siker esetén a további gittrágásokat is kommantálja. A szakértők megpróbálnak magyarról magyarra forditani.

A dolog különben egy régi felismerésen alapul. Nagyot tévedett a nyugat, amikor megszüntette a magyar Szabad Európa Rádiót és a BBC magyar adását. Azt hitték hogy a rendszerváltás valós demokratizálódási és nem ahatalom átcsoportositási folyamatokat eredményez. Szükség van olyan, alternativ kommunikációs csatornákra, ami hirdetésbevételek, vagy a sajtóper fenyegetéseivel nem lehet befolyásolni.

Ilyen de pártfüggetlen törekvések hozták létre a jobboldalon a http://www.barikád.hu/ weboldalt, amely ugyan ritkán frissül, de egyre inkább jelennek meg rajta legalábbis megfontolandó kérdéseket feszegető, és nagycsak a szemellenzősök számára értékes információt hordozó tanulmányok. Csath Magdolnának, aki közgazdasági és etikai krédésekről ir rendszeresen külön rovata is van.

A jobboldal része a http://www.szentkoronaradio.hu/ amely a HIR TV-től – http://www.hirtv.hu/ – és a Lánchid rádiótól  – http://www.lanchidradio.hu/ – jobbra álló médium, amely főként hirszolgáltatásra specializálódva olyan területeket is bemutat, amiról a mindennapok, ugynevezett reguláris médiái hallgatnak. Az Árpádhir TV – http://www.arpadhir.hu/ – a jobbközép orintáltságán belül azért is figyelemre méltó, mert nagyon sokszor igényes történeti interjúkat, anyagokat közöl.

Ideológiailag nem besorolható a https://www.kuruc.info/  / a tanusítvány reklamációkat jóvá kell hagyni, nincs vírusletöltés aportálról!/ internetes hirportál, amit a kormány bevallottan többször is el próbált hallgattatni. Hivatalosan a szélsőjobb része, amire egyes cikkei utalnak. Más anyagai viszont elhallgatott dolgokra próbálják ráirányítani a véleményt. Ezen médiák közül az egyetlen, amely aktivan részt kíván venni a politika és a vélemény formálásában. A WEB hely érdekessége, hogy WAP verzióban is működik, automatikusan felismeri a böngésző típusát és ennek megfelelő oldalképet mutat. Sokszor sikerrel informál elhallgatott dolgokról,- ilyen volt a bunkó REBISZ-esek megelenese a iWiW-en, amit rendőri vizsgálat és az oldalak eltávolítása követett –  mert nagyon sok ember tájékozódási pontjaként szerepel a napi hirek olvasása közben, miként régen a Szabad Európa. Amin egykoron szintén tiltottak. De hallgatták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük