2024.augusztus.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jövő városa Budapest?

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42196"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/vision_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="99" /></a></span> <p><em>Az IBM videópályázatán most mindenki városfejlesztési tanácsadóvá válhat, értékes nyereményekért.</em></p><p>

 vision 0.thumbnail

Az IBM videópályázatán most mindenki városfejlesztési tanácsadóvá válhat, értékes nyereményekért.

 vision 0.thumbnail

Az IBM videópályázatán most mindenki városfejlesztési tanácsadóvá válhat, értékes nyereményekért.

Ha Ön városban él, tanul, vagy dolgozik, valószínűleg sokszor szembesült már a városi élet számos logikátlanságával, a lehetőségeink nem optimális kihasználásával, a városi rendszerek nem hatékony működésével. Ha ezeket látva valaha is azt gondolta magában, hogy Ön jobban csinálná, tudna megoldásokat, hatékony módszereket mutatni a városnak, akkor a Smarter Cities videópályázat keretein belül most mindezt megoszthatja a világgal.

A Smarter Cities videóverseny széles témakörben várja az újító szellemű, kreatív megoldásokat. Nem talál parkolóhelyet? Nem várja be a HÉV a metrót? Megint lekéste az előadást, mert dugóba került? Elveszett a bürokrácia útvesztőjében? Hatékonyabban tudná felhasználni az energiát otthonában, ha online követhetné saját fogyasztását? Ez még csak néhány, azokból a problémákból, melyek egy-egy videó témáját képezhetik.

Az IBM Magyarország legújabb, közel két hónapon át futó pályázata a cég Facebook oldalán zajlik, ahol rövid, legfeljebb kétperces videók formájában mutathatja meg bárki, hogyan kezelné a mindennapi városi életet érintő gondokat. A pályamunkákat a magyar internetes közösség neves bloggereiből és szakembereiből álló zsűri értékeli, s a dobogósok között komoly ajándékok találnak gazdára: a harmadik helyezés egy Sony Ericsson mobiltelefont, míg a második egy Lenovo Netbookot ér, a győztes jutalma pedig egy vadonatúj Apple iPad!

Egyedülálló módon azonban most az is ajándékban részesülhet, aki nem indul a pályázaton, viszont megosztja a verseny hírét Facebookon, vagy Twitteren -közöttük a Microsoft új Xbox 360 250GB konzolját sorsoljuk majd ki.

Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország megbízott vezérigazgatója szerint „a Smarter Cities koncepció lényege, hogy a fenntartható városi élethez jól szervezett, jól működő rendszerek szükségesek, melyek az adatok hatékony összegyűjtése, feldolgozása, elemzése és a megfelelő következtetések levonása, illetve fejlesztések meglépése révén érhetők el, legyen szó tömegközlekedesről, egészségügyi ellátó rendszerről, közművekről vagy iskolákról. Az informatika mindezek fejlesztésében megkerülhetetlen." A városi élettér olyasmi, amivel mindenki kapcsolatba kerül, és meghatározza az életszínvonal alakulását. A jövő városához szükséges technológia viszont már ma is létezik, csak munkába kell állítani. Erre tehet most javaslatot minden városlakó.

A verseny támogatói a Takforsys Üzleti Informatikai Kft., a SonyEricsson, az Xbox és a Fujifilm. Médiatámogatók: HWSW, Gamekapocs, Mobilport, Technet.hu, Gamestar, PC World, Pixinfo.com

A versenyzők ötleteket kaphatnak és inspirálódhatnak az IBM Smarter Cities amerikai honlapján:

http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/sustainable_cities/visions/index.html

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.