2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Nokia további egymilliárd embernek tenné elérhetővé az internetet

6 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43421"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Nokia%20C3%20Touch%20and%20Type.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nokia C3 Touch and Type" title="Nokia C3 Touch and Type" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong>Nokia C3 Touch and Type</strong></span></span>A Nokia ma bemutatta a stratégiáját arra, hogy a „következő egymilliárd embert" csatlakoztassa az internethez úgy, hogy kihasználja azt az egyedülálló képességét, hogy a feltörekvő piacokat nagy teljesítményű, de meg

nokia c3 touch and typeNokia C3 Touch and TypeA Nokia ma bemutatta a stratégiáját arra, hogy a „következő egymilliárd embert" csatlakoztassa az internethez úgy, hogy kihasználja azt az egyedülálló képességét, hogy a feltörekvő piacokat nagy teljesítményű, de meg

nokia c3 touch and typeNokia C3 Touch and TypeA Nokia ma bemutatta a stratégiáját arra, hogy a „következő egymilliárd embert" csatlakoztassa az internethez úgy, hogy kihasználja azt az egyedülálló képességét, hogy a feltörekvő piacokat nagy teljesítményű, de megfizethető mobiltelefonokkal és helyspecifikus Ovi szolgáltatásokkal látja el. A Nokia World rendezvény záró napjának kiemelt témája volt a Nokia víziója az emberek telefónián túli összekötéséről („Connecting People"), amit kiegészített a tegnapi bejelentés is az okokstelefonok új, nagy teljesítményű családjáról és az Ovi szolgáltatások frissítéséről. A feltörekvő piacok iránti elkötelezettsége bizonyítékaként a Nokia egyúttal frissítette a sokfunkciós mobiltelefonok portfólióját és az internetes szolgáltatásokat, melyek olyan területeket érintenek, ahol az emberek négyötöde számára elérhető hálózati lefedettség.

Mary McDowell, a Nokia mobiltelefonokért felelős alelnöke, nyitóelőadásában elmondta, hogy a vállalat ideális helyzetben van ahhoz, hogy kiszolgálja a globális piac várható növekedéséből adódó igényéket, és így a Nokia továbbra is meg tartaná vezető pozícióját a tömeges hang- és adatforgalom területén.

„Több ember fog csatlakozni az információs korhoz mobiltelefon használatával, mint PC-vel – mondta McDowell. – Mivel a világ népességének megközelítőleg 80 százaléka él mobilállomások hatókörzetében, az internetre csatlakozó következő egy milliárd ember közül sokaknak a mobiltelefon fogja az első PC-szerű élményt nyújtani."

McDowell hozzátette, hogy a Nokia ki fogja használni a fogyasztókkal, az értékesítési lehetőségekkel és méretekkel kapcsolatos helyi ismereteit, hogy azt fejlessze és szállítsa a felhasználóknak, amit a fogyasztók az általuk megengedhető árakon értékesnek tartanak.

Innováció és a portfólió megújítása

A Nokia X3 „Touch and Type" közelmúltbeli bevezetését követően a Nokia bemutatta a „Touch and Type" sorozat második tagját, a Nokia C3 Touch and Type készüléket, amely egyesíti az érintőképernyőt és a hagyományos telefonbillentyűzetet. Elérhető árú dizájn klasszikusként, ez a Series 40 telefon teljes rozsdamentes házzal, 3G-vel, WLAN-nal, 5 megapixeles vakus kamerával, zenelejátszóval, FM rádióval és 32 GB-ig bővíthető memóriával érkezik. A telefon gyors elérést biztosít az üzenetküldéshez, valamint az Ovi Áruház e-mail plus alkalmazásaihoz és játékaihoz. A telefon várhatóan 2010 IV. negyedévtől lesz elérhető adók és támogatások nélkül 145 euróért.

McDowell hangsúlyozta továbbá, hogy a jó minőségű és jól árazott készülékek mellett a felhasználók mindenütt vágynak az olyan alkalmazásokra, amelyek globálisan és helyileg is releváns tartalmat kínálnak. Mindezt pedig gyorsan, egyszerűen és megfizethető áron szeretnék elérni.

„Általában az okostelefonokkal összekapcsolt újfajta szolgáltatások és a nagy teljesítményű szoftver egyre fontosabbá válik a hagyományos mobiltelefon szegmensben – magyarázta McDowell. – Célzott szolgáltatásokat indítunk az elérhetőségre, az információhoz való hozzáférésre és a megfizethetőségre irányuló fogyasztói igények kielégítésére."

Válasz a magasabb szintű fogyasztói információs igényekre és szolgáltatásokra

A Nokia a növekvő piacokon, több területen is megoldást kínál az emberek magasabb szintű igényeire, beleértve az Ovi szolgáltatások integrációját is. Emellett a Nokia széles üzleti lehetőségeket biztosít a külső Series 40 fejlesztőknek.

Ovi Mail

Az Ovi Mail már több mint 14 millió email-aktiválást ért el, melyek túlnyomó többsége a feltörekvő piacok új felhasználóitól származik. Csak az utóbbi hat hónapban az új Ovi Mail fiókok 60 százaléka Dél-Kelet Ázsia csendes-óceáni részéről és Afrikából ered, valamint a Közel-Keleten és Afrikában az emberek több mint 77 százaléka az Ovi Mailre a Nokia telefonján, és nem a PC-jén regisztrál. Emellett, az Ovi Mail felhasználók világszerte több mint 80 százaléka a mobilkészülékéről éri el a postafiókját.

Az Ovi Böngésző bétája

A Novarra akvizíciója biztosítja, hogy a Nokia új böngésző technológiát és felhő szolgáltatásokat (cloud services) biztosítson a Series 40 készülékeken, amelyek lehetővé teszik, hogy a feltörekvő piacokon több felhasználó használja ki az internet adta lehetőségeket. A Series 40 készülékeken az Ovi Böngésző béta verziója a böngészést gyorsabbá, megfizethetőbbé, könnyebben használhatóvá és személyre szabottabbá teszi.

Ovi Zene

A helyi zenei szolgáltatások révén a Nokia a digitális zenei bevételek egyedülálló, vezető forrásává vált többek között a brazil, a mexikói és az indiai piacokon, ha a Nokia 2009. évi digitális alapú számlázásait összevetjük az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) becsléseivel. A 38 piacra kiterjedő, élő zenei szolgáltatásaival jelenleg a Nokia kínálja a világléptékben legnagyobb digitális zenei hálózatot.

Ovi Áruház a Series 40-en

Mivel jelenleg, világszerte több százmillió Series 40 készüléket használnak, az Ovi Áruház lehetővé teszi, hogy egyszerűen fedezzünk fel és érjünk el alkalmazásokat, illetve nagy volumenű üzleti lehetőségeket kínál a fejlesztőknek. Mivel a Series 40 a világ legnagyobb mobilplatformja, a Nokia hisz abban, hogy rengeteg lehetőség van külső fejlesztők számára, hogy helyspecifikus alkalmazásokat fejlesszenek és nagy volumeneket érjenek el. A Nokia nemrégiben Kínában terjeszkedett, egy teljesen kereskedelmi alapokon működő Ovi Áruház megnyitásával.

Szolgáltatások felfedezése a feltörekvő piacokon

Az Ovi Life Tools és a Nokia Money remek példák a feltörekvő piacok igényeinek kielégítésére. Ezek az eszközök pozitívan hatnak a felhasználók életére azzal, hogy internetelérést biztosítanak az oktatáshoz, a szórakozáshoz, az egészségügyhöz, valamint üzleti és egyéni fejlődéshez.

Az Ovi Life Tools jelenleg Indiában, Indonéziában és Kínában elérhető, és több mint 4,7 millió felhasználója van.

A Nokia Money az alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz kínál hozzáférést a mobiltelefonnal rendelkező felhasználók számára. A Nokia a YES BANK-kal és az Obopay-jel közös, „Mobile Money Services by YES BANK" néven futó pilotprojektje az indiai Punéban már teljesen piaci alapon működik. Az egész Indiát elérő terjeszkedés következő állomása Chandigarh városa

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.