2024.július.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Óbudai Egyetem hallgatójának nemzetközi sikere a szakmák Európa-Bajnokságán

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/46448"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/100_0813_2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnika Mérnöki Kar másodéves mechatronika szakos Bsc hallgatója, Albert Viktor és csapattársa, Beregszászi Gergő (SZIE) bronzérmet szerzett a 2010. december 9 - 11. között Lisszabonban megrendezett „EuroSkills" Európa Bajnokságon.

 100 0813 2.thumbnail

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnika Mérnöki Kar másodéves mechatronika szakos Bsc hallgatója, Albert Viktor és csapattársa, Beregszászi Gergő (SZIE) bronzérmet szerzett a 2010. december 9 – 11. között Lisszabonban megrendezett „EuroSkills" Európa Bajnokságon.

 100 0813 2.thumbnail

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnika Mérnöki Kar másodéves mechatronika szakos Bsc hallgatója, Albert Viktor és csapattársa, Beregszászi Gergő (SZIE) bronzérmet szerzett a 2010. december 9 – 11. között Lisszabonban megrendezett „EuroSkills" Európa Bajnokságon.

Az Európa Bajnokságot egy országos válogatóverseny előzte meg, amelyet a Festo Kft. írt ki szakközépiskolásoknak és felsőoktatási intézmények hallgatóinak. A két egyetemista először egy angol nyelvi válogatón jutott a legjobb 16 közé, majd a Szent István Egyetemen rendezett mechatronika gyakorlati versenyen (pneumatika, elektro-pneumatika, MPS-állomás szerelés, PLC programozás) bejutottak a legjobb 6 versenyző közé. A végső megmérettetésen dőlt el, hogy kik szerzik meg a jogot arra, hogy Magyarországot képviseljék majd a mechatronika szakma Világbajnokságán Kanadában a „WorldSkills"-en, és az Európa bajnokságon Portugáliában, az „EuroSkills"-en. Az országos válogatóversenyen az első helyezést Albert Viktor, az Óbudai Egyetem hallgatója érte el, míg Beregszászi Gergő, a SZIE diákja a második helyre került.

A 2010-es „EuroSkills" döntőjén 26 európai ország vett részt. Hazánkat 13 versenyszámban 15 fiatal szakember képviselte kiváló teljesítményt nyújtva. Viktor és Gergő feladata egy olyan működő gépezet összeszerelése és beprogramozása volt, amelyik alak és szín szerint képes megkülönböztetni és szelektálni különféle hengereket. A két egyetemista végül a felkészülésnek és gyakorlati tapasztalatnak köszönhetően, a rendkívüli erős mezőnyben, szoros versenyben a harmadik helyezést érte el.

A Lisszabonban eltöltött egy hét során sok ismeretséget, szakmai tapasztalatot és élményt gyűjtöttek a hallgatók. A szakmai, tanulmányi tevékenységüket kiegészítő ismeretek megszerzésén túl, talán az egyik legnagyobb élményt jelentette számukra, hogy a Magyar zászlót lobogtatva, hazájukat és iskolájukat képviselve állhattak egy nemzetközi verseny dobogóján.

Gratulálunk az elért sikerekhez és kívánjuk, hogy a szakmai tudást és tapasztalatot a 2011 tavaszán sorra kerülő Országos Műszaki Felsőoktatási Irányítástechnikai Programozó Versenyen kamatoztassák, melynek az Óbudai Egyetem lesz a házigazdája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.