2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

200 millió forintból készült el a saját fejlesztés – Átadták a SYMA Kongresszusi Központ első ütemét

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49742"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/syma_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A „C" csarnok átépítésével saját erőforrásból valósult meg a SYMA Kongresszusi Központ fejlesztésének első szakasza, amely immár nem csak a tervező asztalon létezik. Az új létesítmény 2011. május 4-i átadásával egyben az Európai Uniós elnökség egyik rangos helyszínévé is vált a SYMA - tájékoztatta az OGH Hírügynökség tudósítóját Szántó András, a magyarországi leányvállalat társtulajdonosa, és dr. Tóth Gábor ügyvezető igazgató, aki idén márciustól vette át a cég vezetését.   <strong>   <br />  </strong>

syma 0.thumbnailA „C" csarnok átépítésével saját erőforrásból valósult meg a SYMA Kongresszusi Központ fejlesztésének első szakasza, amely immár nem csak a tervező asztalon létezik. Az új létesítmény 2011. május 4-i átadásával egyben az Európai Uniós elnökség egyik rangos helyszínévé is vált a SYMA – tájékoztatta az OGH Hírügynökség tudósítóját Szántó András, a magyarországi leányvállalat társtulajdonosa, és dr. Tóth Gábor ügyvezető igazgató, aki idén márciustól vette át a cég vezetését.     
 

syma 0.thumbnailA „C" csarnok átépítésével saját erőforrásból valósult meg a SYMA Kongresszusi Központ fejlesztésének első szakasza, amely immár nem csak a tervező asztalon létezik. Az új létesítmény 2011. május 4-i átadásával egyben az Európai Uniós elnökség egyik rangos helyszínévé is vált a SYMA – tájékoztatta az OGH Hírügynökség tudósítóját Szántó András, a magyarországi leányvállalat társtulajdonosa, és dr. Tóth Gábor ügyvezető igazgató, aki idén márciustól vette át a cég vezetését.     
 

„A SYMA vezetése régóta tervezi, hogy kiállítások, rendezvények, koncertek mellett – megfelelve a világvárosi lét kihívásainak – méltó környezetet teremtsen nagyobb nemzetközi kongresszusok és konferenciák számára is. A C csarnok átépítésével saját erőforrásból indult el a Syma Kongresszusi Központ fejlesztése, mely az elmúlt napokban fejeződött be új lehetőségeket nyitva arra, hogy nemzetközi színvonalú, akár 2000 fős kongresszus helyszínévé váljunk" – mondta el ünnepi megnyitó beszédében dr. Tóth Gábor, a SYMA ügyvezető igazgatója.

 Az ügyvezető a helyszíni bejáráson rámutatott: a központ a világ legmodernebb és legjobb mobil hangszigetelő falai, valamint álmennyezete segítségével négy darab 300-500 fős szekcióteremmé alakítható át. Ugyanakkor egyidejűleg rendelkezésre áll – a nemzetközi kongresszusokhoz elengedhetetlen – 8.000 m2-es kiállítási terület is az „A" csarnokban, továbbá az akár 2300 fős ültetett ebédek vagy vacsorák befogadására alkalmas „B" csarnok.

 „Visszaemlékezve a sokunkban szép emléket ébresztő BS-re, annak hatalmas hátránya volt, hogy több napot is igénybe vett, amíg az egyik sportrendezvény után egy másik esemény berendezését összeállították. A Syma Rendezvényközpont összességében – létszámigénytől függően – egy időben képes akár 17 szekcióteremmé átalakulni. A konferenciaközpont csarnokai színházi elrendezésben egyszerre változhatnak egy 5.500, egy 3.200 és egy 1.500 fős konferenciateremmé oly módon, hogy akár egy nappal korábban ott még koncert, vagy egyéb rendezvény volt. A központ természetesen a konferenciák lebonyolításhoz kapcsolódó minden egyéb szolgáltatást képes nyújtani az audio- és vizuális technikától a catering-ig. Ahogy láthatják, könnyedén variálható, modern technológiával felszerelt, véleményem szerint professzionális komplexum jött létre. A professzionalizmus alatt értem a magas szintű szaktudást is, amelyet többek között Köves Tamás személye szavatol, aki 20 évig volt a régi Budapesti Kongresszusi Központ igazgatója" – méltatta a saját erőforrásból elkészült kongresszusi központot és a megvalósításban részt vevő munkatársakat megnyitójában dr. Tóth Gábor.

 A fejlesztés jogosságát a piac máris visszaigazolta: májusban két nagy világkongresszussal kezdi meg működését a központ. Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán 27 ország  egészségügyi miniszterei tanácskozásának ad helyet a ház, majd néhány héttel később szintén az egész házat betöltő bankár világtalálkozóra kerül itt sor.

 „Mostantól a magyar főváros is rendelkezik egy olyan központtal, amely nemzetközi elvárásoknak megfelelő, színvonalas kongresszusi körülményeket biztosít. A város centrumától néhány percre lévő épületegyüttes kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel is, de mellette 800 férőhelyes ingyenes parkolóhely található. Szántó Andrással együtt hiszünk abban, hogy erre a beruházásra mind szakmai, mind turisztikai, de imázs szempontból is igen nagy szüksége volt Budapestnek és az országnak" – zárta a kongresszusi központ avató beszédét a SYMA új ügyvezetője.

-OGH-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.