2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

VISEGRÁD ÚJRÁZ

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/59662"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/D%20Anna%202012,%20H.Benczur,%20googleartproject%20033.thumbnail.jpg" border="0" alt="Abonyi Géza polgármester" title="Abonyi Géza polgármester" width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>Abonyi Géza polgármester</strong></span></span></p><p>Abonyi Géza, Visegrád polgármestere és Ispán Márta, a Tavaszi Ízparádé rendezvénysorozat ötletgazdája a március 15-i hosszú hétvége vásári sikerére való tekintettel szervezi most a „Húsvét Visegrádon" című eseményt 2012. április 7. és 9. között. </p> <p> 

abonyi géza polgármesterAbonyi Géza polgármester

Abonyi Géza, Visegrád polgármestere és Ispán Márta, a Tavaszi Ízparádé rendezvénysorozat ötletgazdája a március 15-i hosszú hétvége vásári sikerére való tekintettel szervezi most a „Húsvét Visegrádon" című eseményt 2012. április 7. és 9. között.

 

abonyi géza polgármesterAbonyi Géza polgármester

Abonyi Géza, Visegrád polgármestere és Ispán Márta, a Tavaszi Ízparádé rendezvénysorozat ötletgazdája a március 15-i hosszú hétvége vásári sikerére való tekintettel szervezi most a „Húsvét Visegrádon" című eseményt 2012. április 7. és 9. között.

 

Tekintettel az iskolai szünetre, főleg a családokat várják a történelmi emlékektől elhíresült városba, ismét a Duna-partra, a 11-es út mentén lévő Nagy Parkolóba, immár a szokásos vásárok helyére. A vendég most Csehország a V4-ek program keretében. Prémium söreivel és ételeivel jelen lesz a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház. Továbbá megjelennek a helyi ételek kóstolókkal: sonkák, házi sajtok, szarvasból készült szalámi és sok más finomság. A gyerekeknek pedig állatsimogatót állítanak fel a mini gazdasági udvarban, hogy a valóságban is lássanak háziállatokat: nyuszikat, csibéket, kiskacsákat, pónilovat, kecskét, kisbárányt.

 ispán márta rendezőIspán Márta rendező

A világzenét tehetséges, de kevésbé ismert fiatal muzsikusok szolgáltatják, esténként pedig a moldvai csángó néptánc együttes szórakoztatja a résztvevőket. Bemutatkoznak a leányfalusi állatmenhely szánhúzó kutyái. A segítségre szoruló szervezetek (Összefogás Alapítvány) kézműves termékeiket, szőnyegeiket, kerámiáikat árulhatják a három nap alatt, 9-21 óráig.

 

A továbbiakban: a május elsejei hétvégére Gasztro-Jazz Fesztivált rendeznek. A főzőversenyt Gulner Gyula mesterszakács irányítja. Ezen kívül 8-10 festőművészt hívnak meg, hogy helyben készítsék alkotásaikat a nézők örömére. Jövő évben már a norvégiai Oslóból is fognak festők érkezni.

 

Május 26-28. között pünkösdi rózsa ünnepet tartanak növényvásárral és a Magyar Kézműves Szövetség divatbemutatójával együtt.   

 

A vendégeket Visegrádon rengeteg szórakozás várja: minigolf, állatsimogató, Nemzetközi Palotajátékok, sípálya, gyepsí, bobpálya, sok vendéglő, köztük a híres reneszánsz étterem, négycsillagos, wellness szolgáltatásokkal rendelkező szállodák. Amint elkészül, a Látogatóközpontban minden információval el tudják látni a turistákat. Máris megjelent a háromnyelvű, színes prospektus, ami régóta hiányzott a visegrádi kínálat bemutatására. A polgármester megjegyezte, hogy a 45 km-re fekvő Visegrád a fővárosiak játszótere.

 chess étteremChess Étterem

A sajtótájékoztatót a nagyszerű Chess Étteremben, az olasz-francia-magyar specialitásokat kínáló bisztróban rendezték. A sakkozók kedvenc helye a Dob utcában, közel az Erzsébet körúthoz, az ötcsillagos Queen's Court szálloda földszintjén található.

 

DOBI ILDIKÓ

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.