2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Bank Gutmann lett a legjobb osztrák privátbank

7 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/22529"><img class="image thumbnail" src="/files/images/guttmann.thumbnail_0.jpg" border="0" width="100" height="30" /></a></span>A Bank Gutmann az osztrák országos ranglistán az első helyre került, míg a "Legjobb vagyonkezelő 2009" kategóriában a német nyelvterület országainak rangsorában ötödik lett a több mint száz vizsgált bank között.</p><p>

guttmann.thumbnail 0A Bank Gutmann az osztrák országos ranglistán az első helyre került, míg a "Legjobb vagyonkezelő 2009" kategóriában a német nyelvterület országainak rangsorában ötödik lett a több mint száz vizsgált bank között.

guttmann.thumbnail 0A Bank Gutmann az osztrák országos ranglistán az első helyre került, míg a "Legjobb vagyonkezelő 2009" kategóriában a német nyelvterület országainak rangsorában ötödik lett a több mint száz vizsgált bank között.

Az 5. Berlini Privátbanki Csúcstalálkozón publikált, a legjobb vagyonkezelőkről készített 2009. évi Fuchsbriefe teszten a Bank Gutmann ismét előkelő helyezéseket kapott: az osztrák országos listán a nagy múltú bécsi bank első helyen végzett, a második helyezett Raiffeisenbank-Kleinwalsertal és a harmadik helyezett Credit Suisse Österreich előtt. A "Legjobb vagyonkezelő 2009" kategóriában a német nyelvterület országainak rangsorában (Ausztria, Svájc, Liechtenstein, Németország és Luxemburg) a Gutmann ötödikként végzett a több mint száz vizsgált bank között. A minden idők legjobban teljesítők örökranglistáján a Gutmann, mint a legjobb osztrák bank a 6. lett. Ebben a kategóriában vannak a leghosszabb távon folyamatosan sikeres eredményeket mutató vagyonkezelők.  

A Bank Gutmann teljesítményét kommentálva a Fuchsbriefe teszt készítői hangsúlyozták a tanácsadás kiváló minőségét és a jól átgondolt befektetési javaslatot. Ezen felül a benyújtott portfolió különösen pozitív értékelést kapott a Deutsche Börse AG-tól, a hosszú távú, 29 éven átívelő teszt során mutatott kiváló hozam-kockázati jellemzők alapján. Ezt az intézetet első alkalommal kérték fel, hogy részletesen értékelje a portfolió javaslatok kockázati jellemzőit és a portfoliók teljesítményét a tavaly őszihez hasonló szélsőséges gazdasági környezetben.

Gutmann: különösen óvatos kockázat megközelítés 

Dr. Rudolf Stahl, a Bank Gutmann vezérigazgatója szerint az ismételten elért jó eredmények a bank üzleti modelljének érdemeit bizonyítják: „A Bank Gutmann évek óta ismételten előkelő helyezéseket ér el a független Fuchsbriefe teszt minden kategóriájában. Ügyfélkapcsolatainkban és a vagyonkezelésben egyaránt nagyra értékeljük az állandóságot és következetességet. Portfoliókezelésünk alapjai az átláthatóság, fegyelem, ellenőrzés, valamint nagyon konzervatív kockázatkezelés. Ez a koncepció helyesnek bizonyult a jelenleg tapasztalható bizonytalan piaci körülmények között is."

A bécsi székhelyű Gutmann privátbankot 1922-ben alapították. Többségi tulajdonosa a nagy múltú Kahane család. Tíz felső vezetői szintén tulajdonrésszel rendelkezik . „Ez a partnerelvűség és a tulajdonrésszel rendelkező, felelős vezetőség garantálja, hogy ügyfeleink érdekében végzett munkánk során olyan értékek vezérelnek bennünket, mint a folytonosság, minőség és a lehető legnagyobb odafigyelés" – mondta Stahl a bank pozíciójával kapcsolatban. „Büszkék vagyunk, hogy ezt a koncepciót független szakértők is elismerik."

A Bank Gutmann jelenleg 9,5 milliárd euró vagyont kezel, ügyfelei vagyonos magánügyfelek és családok, bel- és külföldi alapítványok és intézményi befektetők.

Privátbanki Tesztfórum

A neves pénzügyi kiadó, a Fuchsbriefe együttműködve a Pénzügyi Szolgáltatások Minőségbiztosítási és Ellenőrzési Intézetével (IQF) és a firstfive AG független minősítő intézettel, évente egyszer megnevezi a német nyelvterület legjobb vagyonkezelőit. 2004 júliusában a három cég létrehozta a Privátbanki Tesztfórumot. Idén ötödik alkalommal végezték el a tesztet, hogy megnevezzék a legjobb vagyonkezelőket.

A kiválasztott portfoliók kockázati jellemzőinek mélyrehatóbb értékeléséhez ebben az évben a Privátbanki Tesztfórum kibővítette az elemzések körét, és ezzel a céllal idén először együttműködött a Deutsche Börse Market Data & Analytics céggel. Ez a szervezet vizsgálta meg a 15 szolgáltatótól érkezett portfoliójavaslatok hosszú távú életképességét, várható hozamaikat és teljesítményüket a tavaly őszihez hasonló szélsőséges gazdasági környezetben. 

A Fuchsbriefe teszt

A Privátbanki Tesztfórum szakértői 2008-ban titokban teszteltek több mint 100 bankot és független vagyonkezelőt. A következő tényezőket értékelték: bizalom (20% súllyal), a tanácsadás minősége (40%) és a befektetési javaslat (40%). A bizalom szintjét az alapján becsülték meg, hogy a vagyonkezelők mennyire voltak hajlandóak őszinte információt adni a saját vállalkozásukról. Ezt a felmérést hivatalosan végezték. A tanácsadás minőségét és a befektetési javaslatot inkognitóban mérték fel a teszt készítői, akik egy összetett vagyonkezelési feladatra kértek megoldási javaslatokat. 

A teszt feladat – egy „valódi feladat"

Ebben az évben a teszt alapja egy valóságos, Németországban élő üzletember családja, akik nemcsak középméretű vállalkozásuk védelmét igényelték, hanem a feleségről és a gyerekekről való gondoskodást is. Egy kis alapítványt, trust-ot már létrehoztak, és fontolgatják továbbiak bevonását. Az ügyet diszkréten kellett kezelni. A probléma átfogó megoldásának kidolgozása szakértői ismereteket igényelt a trust-okat és magánalapítványokat szabályozó törvények területén. A 15 legjobb jelölt magas pontszámot ért el elkötelezett tanácsadói tevékenységükért és jól megalapozott javaslataikért.

„A legjobban teljesítők között nagyon éles volt a verseny. A legmagasabb követelményeknek megfelelő vagyonkezelést nyújtottak" – mondta Ralf Vielhaber, a Fuchsbriefe kiadója. „Másrészt viszont a jelöltek egyike sem ért el 80 pontnál többet a maximális 100-ból. Úgy gondoljuk ez a teszt feladat összetettségének és a magas követelményeknek tulajdonítható" – folytatta Vielhaber. Egy évvel korábban öt vagyonkezelő is több mint 80 pontot ért el.  

A bécsi székhelyű Gutmann privátbankot 1922-ben alapították. Többségi tulajdonosa (80 %) a nagy múltú osztrák vállalkozó Kahane család. A fennmaradó 20 % a bank tíz felső vezetőjének tulajdonában van. Ez a „partnerelvűség" biztosítja az állandóságot és az üzletembernek üzletembertől adott közvetlen tanácsadás minőségét. A Bank Gutmann jelenleg 9,5 milliárd Euró vagyont kezel, ügyfelei bel- és külföldi alapítványok, családok, vagyonos magánügyfelek és intézményi befektetők. Ausztrián és a német nyelvterületen kívül a bank jelen van Kelet- és Dél-Európában, Latin Amerikában és a Közel Keleten.

Tekintettel Ausztria és Magyarország közötti hagyományosan szoros kapcsolatra és a meglévő ügyfélkörre, a bécsi székhelyű Bank Gutmann 2005 elején megnyitotta magyar befektetési tanácsadó leánycégét, a Gutmann Magyarország Befektetési Tanácsadó Zrt-t. Mivel a Bank Gutmann a II. világháború előtt már jelen volt Magyarországon, most visszatért, hogy mint partner katalizáló szerepet játsszon a piacon az egyéni és intézményi szükségletek kielégítésében. A hazai ügyfélkör folyamatosan nő, a kezelt vagyon mára 100M EUR-fölé emelkedett.

A Gutmann olyan ügyfeleket céloz meg, akik legalább egymillió euró befektetési potenciállal rendelkeznek. A régió vezető privátbankja, a Bank Gutmann Zrt. szolgáltatásai a 100%-os tulajdonában álló leánycégén keresztül helyben, Budapesten is elérhetőek.

A Bank Gutmann biztosítja ügyfelei számára az aktuális nemzetközi gazdasági információk folyamatos eljuttatását, az egyes szakterületeken kiemelkedő nemzetközi szakemberek meghívásával a „Gutmann Befektetői Nap" elnevezésű konferenciákon és privátbanki szemináriumokon rendszeresen tájékoztatja ügyfeleit. A résztvevők nemcsak jó tanácsokat kapnak, hanem szélesíthetik látókörüket a pénzügyi befektetések területén.

http://www.gutmann.at/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.