Mit ugráltok:Utasbirkák vagytok, és itt rend lesz! A MI RENDÜNK! Bégetés pedig NUKU!Mit ugráltok:Utasbirkák vagytok, és itt rend lesz! A MI RENDÜNK! Bégetés pedig NUKU! 

A BKV vezetése, mint a ma született bárány áll éscsodálkozik az MTI ma (2008. szeptember 14-i) kiadott közleménye szerint : vajon miért  vannak egyre több fórumon az ő csodálatos bliccelés elleni intézkedéseik ellen – és ha igy folytatják lesznek bizony még többen. Úgy tűnik, hogy pontosan ugyanúgy viselkednek, mint kedvenc az intézkedéseket kommentáló ellenőr avatarunk, vagy a parkoló társaságok. Az állam én vagyok, itt az én rendem érvényesül.

Mit ugráltok:Utasbirkák vagytok, és itt rend lesz! A MI RENDÜNK! Bégetés pedig NUKU!Mit ugráltok:Utasbirkák vagytok, és itt rend lesz! A MI RENDÜNK! Bégetés pedig NUKU! 

A BKV vezetése, mint a ma született bárány áll éscsodálkozik az MTI ma (2008. szeptember 14-i) kiadott közleménye szerint : vajon miért  vannak egyre több fórumon az ő csodálatos bliccelés elleni intézkedéseik ellen – és ha igy folytatják lesznek bizony még többen. Úgy tűnik, hogy pontosan ugyanúgy viselkednek, mint kedvenc az intézkedéseket kommentáló ellenőr avatarunk, vagy a parkoló társaságok. Az állam én vagyok, itt az én rendem érvényesül.

Nos (nem)kedves BKV, talán azt szeretné, hogy szeressük magukat, amikor sikerült a totális rendőrállamot megvalósítaniuk. Saját rendjüket, ahol a büntetés a lényeg, ahol az állampolgár egyszerű birka. Olyan birka, akit minden nap megalázó vesszőfutásoknak kell kitenni ellenőrök sorfala között. Olyan birka, akit kordonokkal terelni kell, és naponta nyirni, hogy az ellenőrok siserehadának meglegyen a napi betevője.

Olyan ellenőröket tart fenn, akik fenyitenek, kergetnek utasokat. Különös kedvvel a külföldieket, aminnt erről a Turizmus Zrt vezérigazgatója megyjegyezte: alaposan felkészülve beszélik le a külhoniakat, hogy vala is még egyszer Magyarországra jöjjenek. A panaszokról talán meg kellene kérdezni a Turizmus Zrt-t.. Megjegyzem hogy két igazgatóval ezelőtt -Aba Botond idejében – volt némi javulás: A Turizmus Zrt kölségén tánc és illemtan oktatáson vettek részt az ellenőrök, kaptak többnyelvű kiadványt, és ha megvette a turista a napijegyet, még udvariasan is elköszöntek tőle. Egy ideig.

A basáskodó ellenőreik a REND közegeinek képzelik magukat. Holott nekik semmivel sincsenek nagyobb jogaik, mint Birka Elek magyar jogi analfabéta állampolgárnak. Önök rendet akarnak és tesznek a terror rendjének megvalósítása érdekében. Egy demokráciában. Olyan dolgokat visznek véghez, amit még a jóságos Kádár János bácsi alatt sem mertek megtenni. Terror alatt tartják az utasokat. Birkaketreceket építenek. Kergetik és alkalmanként verik az utasokat. (Tessék már mondani mi van azoknak az ellenőröknek a büntető ügyével, akik egy éjszakai járaton úgy megverték az utast, hogy arccsontja eltörött.) Válaszuk az, kiadnak egy közleményt arról, hogy azért történtek azok az attrocitások, amit a kereskedelmi televizió rögzitett, mert az utas hamis bértlettel közlekedett. Kik maguk: Birók: Istenek? Terrorszolgálati emberek? Vagy netan az ellenőr úr maga azt Atyaúristen?

Kedves BKV, nézzen magába. 100 FT jegyáűrbevételt most 200 vagy 300 forintért, netalán többért állit elő. Számitsa ebbe bele nem csak a jegy előálitás árusítás és kezelés teljes  folyamatsorát, hanem az alkalmazott nehéz legények bérét is, azokat az ellenöröket, akik között naponta vesszőfutást kell az utasoknak tenniuk, ha az Önök járatain akarnak közlekedni. Vagy válasz az, amikor egy utca lakói tiltakoznak az önök szolgáltatásai ellen: magyarán a fenébe kivánjak magukat és büdös járműveiket, hogy Önök azzal vágnak vissza: majd megnézzük ki bliccel és behajtják külön a környék lakóitól a bírságokat. Olyan anomáliákról már nem is beszélek, amikor évek múlva kerül elő egy bírság szépen megfejelve. Ismerős módszerek, a parkolási társaságok eszköztárából. Meg sok egyéb amit az ember nem ír le, mert hiába tud róla nem tudja bizonyítani.

Kedves BKV gondolkodjon azon, hogyan jutottak el Önök oda, ha az ember meglátja egy ellenőrüket nagyot köp. Néha előtte, ellenszenvét és gyűlületét nem titkolva. Önök csupáncsak azt felejtették el, szolgáltató és nem ksizolgáltató szervezet. Önöknél senki soha nem vizsgálta meg: mennyiből szednek be 100 FT jegybevételt. Ha 100 FT nél többől, akkor surgősen ki kell rügni az teljes ellenőr siserehadat. Akkor is lesz jegybevételük. Kb annyi mint most, amert aki tud es becsületes az fizetni fog. Aki nem az most is megtalálja a módjat minden inézkedésük ellenére, hogy ne fizessen. De a közlekedés nem erről a macska egér harcról szól.

Kedves BKV, gondolkodjon el azon, hogy pofonok helyett inkább békejobbot kellene nyujtania az embereknek. Szállitani kellene őket, elfogadható járműveken, útvonalon, menetrenddel.

Kérem ne beszéljen mellé: nincs pénz, mert bliccelnek az utasok. Ez nem igaz. Ha körbenéz Európában, az angolokat és a franciákat kivéve már régen rájöttek arra, hogy nem ez az elsődleges dolga a tömegközlekedési városi vállalatoknak, hanem az emberek szállítása, a gépkocsiforgalom csökkentése. Éppen ezért már egy közepes szintű városi rendezvény esetében is a rendezvény jegye mentjegy és általában nem csak a városban, hanem annak 90- 100 km-es körzetében. Az ellenőr pedig nem az utasokat kergeti, hanem inkáb a rongálók és zsebtolvajok kiszűrésére, a forgalomban résztvevők felvilágosítására rendeltetett. Sok esetben ha mégis ellenőriz, akkor nem büntet, hanem menetjegyet ad el. Sőt lehet tőle menetjegyet venni is. Éppen ezért nem is örvendenek közgyűlöletnek.

Ezek után, ha Önök ellenségként kezelik az utasokat, hogyan várják el, hogy bárki is segítsen Önöknek? Ha rongálást lát az ember inkább elfordul: Gebedjenek meg, megérdemlik. Igen Önök.Mert Önöknek sikerült kivívniuk az utasok ellenszenvét.Olyannyira – vagy tán jobban is – mint a pakolási tásulásoknak. Mert ha nincs kocsija valakinek velük  kevés  -hamisitott – büntetésigény kivételével nincsen gondja. De Önök nagyon jól tudják, kikerülhetelenek. Belföldi, külföldi tapasztalja stílusukat.

Módszerúk az, amikor valaki – ez esetben a VEKE -kifogásolja a hiányos utastájékoztatást a WEB en azt válaszolni: azt úgysem nézik, meg különben is jó az…Akkor minek csináljak: Zárják be a weboldalukat és írják ki: mindenki találja ki mikor hova hogyan mehet, ha nem jött össze, majd megbüntetjük…

Igen Kedves BKV amit Önök csinálnak annak két célja van: egy önigazolás: Mi kérem dolgozunk, csak a birka büdös paraszt állatpolgár miatt nincsen sem pénzünk, se eszközünk. Azt nagyon jól tudjuk részben alulfinanszírozottak. Ezen együttműködö polgárok, és nem felheccelt, megfélemlített állatpolgárok segitségével úrrá lehet lenni. De az Önök választotta út erre nem járható. A másik utasok elüldözésével gondolják olyan lesz az utaslétszám, amit kezelni tudnak.

Az ember másra sem goldol, amikor véletlenül hallja az Moszkva téren az instrukciót: Különösen gondosan ellenőrizzék a kismamabérleteseket, mert nem minden kismama jogosult, és várhatóan sokan hamis bérlettel próbálnak utazni… No comment. Mint ahogy az sem, amikor két méretes népnemzeti magyar ( avagy piréz….)  megtagadta a villamoson azt hogy a jegyét kérjék, hónaljszagával adván nyomatékot, kedves ellenőrünk sürgősen végig próbálta igazoltatni az iskolakezdés másnapján utazó gyerekeket, diákigazolványt kérve. (ilyenkor maximum iskolalátogatási van…) A srácok szerencsére a legközelebbi megállóban elsodorva a BKV-s urat, a távozás hímes mezejére léptek.

Kedves BKV, elgondolkodtak Önök azon, ahogy és amit művelnek, erkölcsileg és anyagilag nem igazolható. Maguk ellenőrei olyan jogokat tulajdonítnak maguknak, amivel nem rendelkeznek. Önök egy utasrétegre akarják kenni az összes baj okát, és mindenki aki ezt megirja ellenség, de legalábbis leugafonozandó ellenfél. Erről több közleményük tanuskodik.

Arra miért nem gondolnak: Uj vezetés van. Le kéne ülni olyan emberekkel, akik az emberi és szabadsagjogokat éppügy ismerik, mint a közelekedést.  Esetleg nem baráti céggel megvizsgáltatni, mibe kerül ez az ellenőr hajcihő. Egyelőre CSAK EZT. És társadalmi paktumot ajánlani az embereknek: Az ellenőrök a zsebtolvajokat, a rongálókat kergetik, a forgalmat segitik. Természesen a hozzáértő, nem agressziv  mag. Mert mindennek ellenére ilyen is van. Még egyelőre. És természesen sürgősen eltakarítják az ellenőr kordonokat, sorfalakat. Meg a hordákat, akik időnként megszállva egy egy buszt vagy villamost „ellenőriznek" válójában mindenáron büntetni akarnak. És az ellenőrtől lehessen jegyet venni Bárhol. Normál árért. És ha már a magyar nyelven kívűl töübbszáz nyelvet nem beszélnek, legyen naluk egy többnyelvű papiros a külföldieknek. Ami nem ugy kezdődik: Te ganéj bliccelő fizess.. Hanem úgy: jelen járatunkon a menetjegy ennyi meg ennyi, itt azonnal megveheti. Hitelkártyát is elfogadunk. Akkor nem fog a Turizmus Zrt-nél annyi külföldi panaszkodni. És újra jön, szívesen jön Magyarországra, mert a német, benelux országok szinvonalát kapja.

Akkor majd szép lassan elmaradnak az Önöket bántó kritikák. Mert önök SZOLGÁLTATÓ és nem KISZOLGÁLTATÓ vállalat. Egyelőre sajnos az utóbbit gyakorlják, ami pedig nincsen is benne alapító okiratukban. Kérem ne jöjjenek erre az USA rendszerével, ahol egy korlát átugrás miatt már börtön jár. Az nem európai állam, és főleg nem demokrácia. Hanem más. Amit úgy hivnak USA.

Tisztelettel:

Egy ember, aki úgy kerüli el nagy ivben a BKV járatait, ahogy tudja. De sajnos ritkán tudja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük