Új járatokat indít 2009. februárjától Budapestről a Lufthansa. A magyar utasok ezentúl közvetlenül utazhatnak Milánóba a német légitársaság járataival.

 

 

Új járatokat indít 2009. februárjától Budapestről a Lufthansa. A magyar utasok ezentúl közvetlenül utazhatnak Milánóba a német légitársaság járataival.

 

Az új járatok beindítása része a vállalat terjeszkedési stratégiájának, amely Észak-Olaszországban kívánja bővíteni hálózatát, illetve általánosan növeli az európai városok közti közvetlen járatok számát. A magyar főváros mellett Brüsszelből, Barcelonából, Bukarestből, Madridból és Párizsból is indulnak új járatok az észak-olasz városba, a 2009-es nyári menetrend bevezetésével pedig Londonnal és Lisszabonnal bővül majd a desztinációk száma. "Az új, közvetlen milánói járat beindításával a magyar utasoknak a megszokott Lufthansa-minőségben kínálunk kényelmes utazási szolgáltatást Olaszországba." – mondja Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa Közép-Európai regionális igazgatója. Milánó Malpensa régiója egészen Svájc olaszul beszélő részéig nyúlik és Európa egyik legfontosabb gazdasági központja.

A következő évtől nem a tervezett hat darab Embarer 195-ös gépek, hanem a nagyobb kapacitású Airbus A319-esek állomásoznak majd Olaszországban. A repülőgépeket a Lufthansa olasz leányvállalata, az Air Dolomiti üzemelteti majd. "A Lufthansa nagyon jó helyzetben van Olaszországban. Légitársaságunk rendkívül népszerű az olasz utasok körében és magas a kereslet járataink iránt. Új szolgáltatásunkkal nem csupán a hagyományos értékeket, így a megbízhatóságot és a magas minőséget, hanem az olasz vendégszeretet is biztosítjuk járatainkon."  – mondta Karl Ulrich Garnadt, a Lufthansa Passenger Airlines elnökhelyettese.

Az új milánói járatokra szóló jegyek 2008. október közepétől foglalhatók a megszokott értékesítési csatornákon keresztül. A http://www.lufthansa.com/  -on foglalók számára egy retúr jegy várhatóan már 99 eurótól elérhető lesz, amely magában foglalja az adókat és illetékeket.

Az új járatok tovább bővítik a Lufthansa kínálatát Magyarországon. A német légitársaság jelenleg hetente 104 közvetlen járatot üzemeltet Budapest és München, Frankfurt, Düsseldorf valamint Hamburg között.  A két német hub-reptérről, Frankfurtból és Münchenből pedig a magyar utasok a világ több mint 200 városát érhetik el a Lufthansával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük