Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog!

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban, tájékoztató-sorozat keretében ismertetik az egyes kerületeket érintő változásokat. A2008. augusztus 18-án a IX. kerületet érintő főbb változásokat mutatta be a Társaság.

 Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog!

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban, tájékoztató-sorozat keretében ismertetik az egyes kerületeket érintő változásokat. A2008. augusztus 18-án a IX. kerületet érintő főbb változásokat mutatta be a Társaság.

Évek óta nem volt ekkora változás a fővárosi közösségi közlekedésben, mint az augusztus 21-től, valamint szeptember 6-tól, két ütemben életbe lépő új menetrend. Sok járat új számozást kap, néhánynak az útvonala, legtöbbnek pedig a menetrendje is megváltozik. A BKV minden utasát arra kéri, hogy időben tájékozódjon a változásokról, hogy a megállókban már senkit ne érhessen meglepetés.

A IX. kerületet érintő főbb paraméterkönyvvel kapcsolatos változásokat röviden összefoglaljuk: A hármas metró üzemideje hosszabbodik, az utolsó metró később indul: Kőbánya-Kispestről 23:15-kor, Újpest-Központból 23:16-kor. Késő este, egészen üzemzárásig, 10 percenként jár. A Deák Ferenc tértől mindkét irányba 23:35-kor indul utoljára, a másik két vonalról átszállókat bevárva.

A 30-as villamos új száma: 21-es. A 30A villamost felváltó 21A jelzésű villamos a Koppány utcai Tescóig meghosszabbított útvonalon közlekedik. A Csepeli HÉV üzemideje részben módosul, az első és az utolsó HÉV a Boráros tértől 4:45-kor, illetve 23:30-kor, Csepelről 4:25-kor, illetve 23:08-kor indul. A Ráckevei HÉV Dunaharasztiig közlekedő betétjárata megszűnik, a vonatok Ráckevéig vagy Tökölig közlekednek. Az üzemidő változik, az első és az utolsó vonatok (a ráckevei elsőt kivéve) 7-13 perccel később indulnak. Csúcsidőben 6 kocsis HÉV jár, 15 percenként.

A 12-es autóbusz új száma: 212-es. Útvonala meghosszabbodik: a Boráros tér és az Apor Vilmos tér között közlekedik. A busz az Alkotás utcán továbbmegy a Csörsz utcáig, majd a XII. kerület központjában hurokútvonalon halad: Csörsz utca – Apor Vilmos tér – Stromfeld A. út – Németvölgyi út – Királyhágó tér – Böszörményi út – Kiss J. alt. utca – Nagy Jenő utca – Csörsz utca – Alkotás utca. Menetrendje – kisebb korrekcióktól eltekintve – nem változik.

A 81-es autóbusz új száma: 181-es. Munkanapokon napközben a 281-es járattal összehangolt menetrend szerint közlekedik. A 109-es autóbusz hétvégén közlekedik, a 6-os (új számán 206-os) és 9-es autóbuszok összekötésével, a Bogdáni út és Kőbánya városközpont között, a Nyugati tér és a Deák Ferenc tér között a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül, napközben 10, este 20 percenként.

A 115-ös autóbusz hétvégén közlekedik, a 15-ös és 133-as autóbuszok összekötésével, a Boráros tér és Árpád híd metróállomás között, a Lehel téren át, szombat délelőtt 15, délután és vasárnap 20 percenként. A Ferenc-busz számot kap, új jelzése: 281-es. Munkanapokon napközben a 181-es járattal (a régi 81-essel) összehangolt menetrend szerint közlekedik.

http://www.bkv.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük