http://www.ge.com/http://www.ge.com/ A GE az olimpia egyik főszponzora és infrastruktúra beszállítójaként Pekingben és a játékok 37 hivatalos helyszínén biztosít csúcsminőségű infrastrukturális technológiát. Az NBC Universal több mint 3.600 órányi beszámolót közvetít az olimpiáról az Egyesült Államok számára.

http://www.ge.com/http://www.ge.com/ A GE az olimpia egyik főszponzora és infrastruktúra beszállítójaként Pekingben és a játékok 37 hivatalos helyszínén biztosít csúcsminőségű infrastrukturális technológiát. Az NBC Universal több mint 3.600 órányi beszámolót közvetít az olimpiáról az Egyesült Államok számára.

A GE, az Olimpiai Játékok globális partnere ma bejelentette, hogy felülmúlta a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékokkal kacsolatban az eladási terveit mivel a Pekingben és környéken elnyert 400 infrastrukturális projekt 700 millió dollár bevételt eredményez számára. Az NBC Universal is rekordösszegű, több mint 1 milliárd dollárnyi hirdetési bevételt realizált, így a Pekingi Olimpiai Játékok a cég eddigi történetének legsikeresebb rendezvénnyé válhat.

A GE, mely több mint 70 éve látja el technológiával az olimpiát és más, fontos sporteseményeket, a Pekingi Játékok mind a 37 hivatalos sporthelyszínére, valamint 168 pekingi és Peking környéki kereskedelmi és vendéglátóipari egységeibe szállít elektrotechnikai eszközöket. Számos projekt jelentett „először Kínában" megoldást, például a tiszta ivóvizet adó szűrési rendszer, az esővíz újrahasznosítása a Nemzeti Stadionban („Madárfészek"), 73 elektromos alállomás, melyek több mint 50 hivatalos olimpiai helyszínen adnak áramot, és a pekingi Fővárosi Nemzetközi Reptér továbbfejlesztett csomagátvilágítási biztonsági rendszere. Ezeken túlmenően, az olimpia központi zónájának energiaellátásáért felelő, Pekingtől északra fekvő Zhangbei és Shangyi szélerőműveit látta el 120 szélturbinával.

"A GE – egyedülálló módon – az Olimpiai Játékoknak otthont adó városoknak nagy számú fontosságú technológiai megoldást értékesít." – mondta Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója. "Vállalatunk több mint 100 éve aktív Kínában. Büszkék vagyunk arra, hogy a világ legnagyobb sporteseményére történő felkészülés során igazán közeli munkakapcsolatot alakítottunk ki a Pekingi Olimpiai Szervezőbizottsággal és más partnerekkel."

A GE technikát megtaláljuk a legnagyobb érdeklődéssel kísért versenyhelyszínek kiemelt helyein, mind Pekingben, mind a város körül (többek között a Madárfészekben, a Nemzeti Vízi Központban (a „Vizes Kockában"), a Nemzeti Fedett Stadionban és a Wukesong Baseballpályán. A GE emellett különféle önkormányzati projekteket és intézményeket támogat pl. a pekingi Energiaellátó Hivatal energiaelosztó-rendszereit, a pekingi 4-es metróvonalat, valamint a pekingi Fővárosi Nemzetközi Repteret.

"A Pekingi Játékok előkészítése során a GE jelentős mértékben járult hozzá Peking átalakulásához." – mondta Gerhard Heiberg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Marketing Bizottságának elnöke. „A városi infrastruktúrától a vízkezelésig terjedő feladatok eredményeként a GE, mint beszállító segít abban, hogy a sportolók, a nézők és a sajtó számára készült kiszolgáló létesítmények tökéletesen működjenek."

Ecomagination – fenntartható Olimpiai Játékokat építünk

Az egész cégcsoportra kiterjesztett kezdeményezés, az „ecomagination" szellemiségével egyezően, mely az egyre szorító környezeti kihívásokra adott vásárlói válaszok fejlesztését és bevezetését szolgálja, a GE Peking környéki, hiper-tisztaságú energiaipari projektekhez nyújt megoldásokat. Többek között a GE szállítja, a Pekingtől északra fekvő Zhangbei és Shangyi szélerőműveiben üzembe állított 120 szélturbinát, melyek az Észak-Kínai Hálózathoz csatlakozva 180 megawatt fenntartható energiával látják el Tiencsint, Tangshan-t és Pekinget. A szélerőmű megközelítőleg 400.000 kínai háztartást lát el energiával: ez, a több mint 400.000 tonna széndioxid kibocsátással egyenértékű tiszta energia az ország azon szándékát erősíti, hogy „zöld" Olimpiai Játékokat rendezzenek.

Amellett, hogy a Nemzeti Stadion két, különböző vízkezelési technológiáját szállítja, a GE fordított ozmózisos membrán technológiát kínál a Pekingtől keletre, az Észak-Kínai Alföldön fekvő Tangshan-i Nanpu Szennyvíztisztító Projekthez. Az üzem naponta több mint 93.000 tonna kezelt vizet termel, mely 37 olimpiai méretű úszómedence megtöltésére elegendő, ráadásul a víz a Tangshan-i Nanbao Gazdaságfejlesztési Zóna ipari működéséhez szükséges vízigényt egészíti ki. A GE vízszűrő technológiái a Qinghe Szennyvíztisztító Projektnél is megtalálhatók (az Olimpiai Játékok idején napi 80.000 köbméter szennyvíz feldolgozása zajlik tájépítészeti céllal).

GE Water & Processing Technology – örökséget hagyunk hátra Kínában

2008 májusában a GE bejelentette, hogy két, továbbfejlesztett vízkezelési rendszerrel járul hozzá, hogy a Dongguang városában és környékén élő több mint 60.000 lakos tiszta ivóvízhez jusson. A Kína polgárainak ajándékként adományozott rendszer egészségjavító hatású, hiszen tiszta, fenntartható, ivóvizet állít elő. A kínai Vízügyi Minisztériummal együttműködve a GE egy komplex kezelőüzemet indít Dongguang városában idén nyáron, mellyel egy időben a környező falvak víztisztításáért felelős mobil vízkezelő üzemet is felszerel. Ez lesz az első üzembe állított csúcstechnológiájú mobil vízkezelő Kínában, mely olyan területeken biztosítja a tiszta vizet, ahová az országos központi vízhálózat infrastruktúrája nem ér el.

GE Healthcare – Csúcsminőségű kutatás a sportolók egészségének felmérésére

GE Healthcare az Olimpiai mozgalom egészségügyi vezetőivel együttműködve kívánja terjeszteni az innovatív orvosi képalkotó technológia használatát, mely betekintést enged a sportolók egészségi állapotába, és a közvélemény számára is előnyökkel szolgál. A GE folytatja a 2006-os torinói Téli Olimpiai előtt útjára indított, az olimpikonokat vizsgáló, úttörő jelentőségű kardió, valamint a váz- és izomrendszerrel kapcsolatos tudományos kutatásait. A kutatás azt kívánja bemutatni, hogy a korai megelőzés és a rendszeresen figyelemmel kísért egészségi állapot csökkenti a sérülések valószínűségét, és javítja a sportolók egészségi állapotát, valamint sportteljesítményét. A GE Healthcare piacvezető ultrahang, MRI és EKG készülékeit is megtaláljuk a pekingi játékokon. GE technológiát használnak az olimpiai falu több mint 200 ország 10.500 sportolója számára felállított kórházában, ahol amerikai, kínai, olasz, francia és spanyol csapatorvosok gyógyítják az olimpikonokat a Játékok alatt.

A GE Olimpia Játékokra kialakított eladásösztönzői

A GE – az Olimpia Játékok szponzorációját kiegészítve – globális eladásösztönző programot dolgozott ki világszerte több mint 40.000 értékesítője számára, melynek köszönhetően árbevétele 2007-2008-ban 190 millió USD-t meghaladó növekményt realizált. Egy egyszerű digitális keretet használva, az értékesítési csapatok Brazíliától Kínáig egyedi, az olimpiai játékok témájában készült eladásösztönző programokat fejleszthetnek munkavállalók és disztribútorok részére.

NBC Universal

Hét NBC Universal hálózat (NBC, USA, MSNBC, CNBC, Oxygen és Telemundo, valamint az NBCOlympics.com) az Egyesült Államokban több mint 3.600 órányi műsort közvetít a Pekingi Olimpiai Játékokról, mely ezzel az eddigi legambiciózusabb sajtóprojektté válhat. A rekord 3.600 óra az Egyesült Államokban az 1960-as Római Olimpia óta televízión közvetített Nyári Játékok leghosszabb műsoridejét is 1.000 órával haladja meg. A Pekingi Játékok 17 napja alatt az NBCU-hálózat napi beszámolóinak hossza meghaladja a 212 órát. A 12-órás időeltolódás ellenére, a Pekingi Olimpiai Játékokról sugározzák a Nyári Olimpiai Játékok történetének eddigi legtöbb élőközvetítését, ráadásul itt mutatkozik be a HD (high-definition) technika is. Az www.NBCOlympics.com weboldalon pedig az amerikai nézők megközelítőleg – elsőként egy internetes oldalon – 2.200 órányi szélessávú élőadást láthatnak.

http://www.ge.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük