Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog! 

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, a mai napon a XX. kerületben mutatta be a BKV Zrt. az aktuális változásokat.

Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog! 

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, a mai napon a XX. kerületben mutatta be a BKV Zrt. az aktuális változásokat.

Évek óta nem volt ekkora változás a fővárosi közösségi közlekedésben, mint az augusztus végétől életbelépő új menetrend. Sok járat új számozást kap, néhánynak az útvonala, legtöbbnek pedig a menetrendje is megváltozik. A BKV minden utasát arra kéri, hogy időben tájékozódjon a változásokról, hogy a megállókban már senkit ne érhessen meglepetés.

A XX. kerületet érintő főbb paraméterkönyvvel kapcsolatos változásokat röviden összefoglaljuk. A 30-as villamos új száma: 21-es. Munkanapokon sűrűbben közlekedik, de késő este nem jár. A Ráckevei HÉV Dunaharasztiig közlekedő betétjárata megszűnik, a vonatok Ráckevéig vagy Tökölig közlekednek. Az üzemidő változik, az első és az utolsó vonatok (a ráckevei elsőt kivéve) 7-13 perccel később indulnak. Csúcsidőben 6 kocsis HÉV jár, 15 percenként. Az Erzsébet-busz számot kap, új jelzése: 119-es. Csúcsidőben 30, csúcson kívül 60 percenként közlekedik.

A 19-es autóbusz új száma: 36-os. A járat Pestszentlőrinc felől a 19-es mai útvonalán végighaladva Pesterzsébeten a Baross utcából a Gubacsi hídra kanyarodik, a Gubacsi úti végállomást nem érinti, majd a hídon Csepelre átérve a Csillagtelepig közlekedik a Szent Imre tér érintésével. Az 59A jelzésű autóbuszjárat megszűnik, szerepét az új 36-os veszi át. Csúcsidőben 7-10, napközben 15 percenként közlekedik, csuklós autóbuszokkal. A 23-as autóbusz menetrendje kissé módosul. Este 15 helyett 20 percenként jár. A gyors 23-as autóbusz új száma: 23E. Az 51-es autóbusz megszűnik; Csepel, Határ utcáig minden nap teljes üzemidőben a 151-es busz jár. Az 59-es autóbusz új száma: 35-ös. Ritkábban közlekedik, de összehangolva az új 36-os járattal. A 66-os gyors új száma: 66E. Minden járat a BILK-ig közlekedik.

A gyors 84-es új száma: 84E. Reggelente sűrűbben, 12 percenként indul. A gyors 89-es új száma: 89E. Reggelente sűrűbben, 12 percenként indul. A gyors 94-es autóbusz új jelzése: 294E. A 123-as autóbusz a Szentlőrinci úti lakóteleptől a soroksári Auchanig meghosszabbított útvonalon közlekedik, eredeti útvonalán pedig betétjárat közlekedik 123A jelzéssel. Ideiglenesen, 2008 végéig szóló autóbuszokkal közlekedik, sűrítve. A 123-as napközben 30 percenként közlekedik az áruházhoz. A 123-as és a 123A összehangolt menetrend szerint közlekedik.

A Paraméterkönyv változásairól szóló kiadványunkat korlátozott példányszámban az önkormányzat okmányirodájában megtalálják.

http://www.bkv.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük