Lenovo Thinkpad W700Lenovo Thinkpad W700

Brutális teljesítményű laptop. A Lenovo bemutatta 17 hüvelykes kijelzővel érkező mobil munkaállomását, a ThinkPad W700-at, amely újdonságai révén minden felhasználó grafikai igényét túlszárnyalja.

 

 Lenovo Thinkpad W700Lenovo Thinkpad W700

Brutális teljesítményű laptop. A Lenovo bemutatta 17 hüvelykes kijelzővel érkező mobil munkaállomását, a ThinkPad W700-at, amely újdonságai révén minden felhasználó grafikai igényét túlszárnyalja.

 

A készülék az iparágban elsőként rendelkezik beépített digitalizáló táblával és színkalibrátorral, ráadásul olyan csúcsteljesítményű hardverelemekkel rendelhető, mint az NVIDIAR új Quadro FX mobil videókártyája vagy az IntelR négymagos CoreT2 processzora. A számos vezetéknélküli csatlakozási lehetőséggel ellátott notebook alapkiépítésben is hatalmas teljesítménye tovább fokozható külön megvásárolható második merevlemezzel, akár 8 GB DDR3 memóriával és Blu-ray-lejátszóval is.

Az IDC adatai alapján a mobil munkaállomások piaca 2002 óta több mint 60 százalékkal nőtt.[1] A ThinkPad W700 a Lenovo meglévő munkaállomásait, a ThinkStation S10 és D10-et, valamint a ThinkPad W500-at egészíti ki. Mivel a digitális tartalomalkotás, a CAD-tervezés, a digitális fotográfia, valamint az olaj- és gázipar területén dolgozók egyre mobilabbak napjainkban, olyan megoldást igényelnek, amely egy asztali munkaállomás teljesítményét nyújtja hordozható formában.

A ThinkPad W700 mobil munkaállomás az ügyfelek igényeinek megfelelően és a Lenovo és az Intel együttműködésének köszönhetően két meglepő újdonsággal érkezik: csuklótámaszba épített digitalizálóval, valamint színkalibrátorral. A digitalizáló segítségével könnyedén rajzolhatók képek vagy tervek, amelyek a monitoron jelennek meg.

A külön kapható társainál is pontosabb eredményre képes színkalibrátor, amely villámgyorsan állítja be a színeket, hogy a képernyő minél hűbb módon tükrözze a valóságot, elsősorban a fotósok számára hasznos, akiknek kulcsfontosságú, hogy a kijelzőjükön látható színek megegyezzenek a kinyomtatott képével. Ezeket a különlegességeket az Intel négymagos mobil processzorával ötvözve a notebook mind számítási, mind grafikai teljesítmény terén maximálisan kielégíti az animátorok és más multimédiás alkalmazásokkal dolgozók igényeit.

Az Intel legújabb processzoraival – beleértve a négymagos CoreT2 mobil processzorokat is – felszerelt mobil munkaállomás akár 8 GB DDR3-as és 2 GB Intel Turbo Memory-val is rendelhető. A teljesebb menedzselhetőség érdekében a Lenovo IntelR vProT technológiával felszerelet modelleket is szállít. A 17 hüvelykes kijelzőjű új ThinkPad második merevlemezzel vagy SSD-vel is felszerelhető, ráadásul akár 1 GB memóriájú NVIDIAR QuadroR FX 2700M vagy 3700M Open GL videókártyával is rendelhető. A merevlemezek RAID tömbökbe is formázhatók: a RAID 0 jelentősen javítja az elérési és az írási időket, így gyorsítja a műveletek elvégzését, míg a RAID 1 a tükrözés jelentette redundancia révén fokozza az adatbiztonságot. 

A mobil munkaállomás WiFi vezeték nélküli technológiát tartalmaz, emellett pedig Bluetooth is található benne, amely más vezeték nélküli eszközök csatlakozását teszi lehetővé. A különösen nagy hatótávolságú és szélessávú WiMAX-technológia a későbbiekben lesz elérhető a készülékekben.

Multimédiás különlegességek

A Lenovo első 17 hüvelykes kijelzővel rendelkező modelljeként a ThinkPad W700 mobil munkaállomás akár 1920×1200-as felbontású, 400 nit fényerejű kijelzővel is rendelhető, amelynek színtere 72%-os, színei pedig mintegy 50%-kal intenzívebbek a korábbi modellekénél. Ezen tulajdonságok és az NVIDIA Quadro FX MXM videókártya párosításának köszönhetően a készülék napjaink mobil munkaállomásai között egyedülálló képminőséggel rendelkezik.

A ThinkPad W700 Dual Link DVI, Display Port és VGA csatlakozással, 7-az-egyben memóriakártya-olvasóval és öt USB-porttal van felszerelve, ezen túl a táp-, külső monitor-, eSATA- és digitális audio csatlakozókkal ellátott dokkoló, CompactFlash-olvasó és DVD-lemezek írására is alkalmas Blu-Ray-lejátszó választható hozzá.

Az egyedülálló teljesítmény mellett a biztonság sem szenved csorbát: kikapcsolhatók a külvilággal való érintkezést lehetővé tevő portok, valamint a BIOS-hoz való hozzáférés lehetősége is, emellett opcionálisan kapható a géphez ujjlenyomat-olvasó, smartkártya-olvasó és teljes mértékben kódolt merevlemez is. A készülék független szoftverszállítóktól több mint 20 minősítéssel rendelkezik. 

"Mérnökeink Lenovo ThinkStation-ökön tervezik a jövő évi Williams-Toyota FW31-es Forma-1-es versenyautókat, segítségükkel próbálják a riválisok gépeinél gyorsabbá, rugalmasabbá és erősebbé tervezni azokat", mondta Chris Taylor, az AT&T Williams csapat IT-menedzsere. "Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Lenovo a munkaállomások brutális teljesítményét hordozható formában is képes nyújtani."

"A Lenovo a W700-zal a mobil munkaállomások merőben új fajtáját alkotta meg," mondta Peter Hortensius, a cég notebook üzletágának alelnöke. "Egyetlen konkurensünk sem rendelkezik ilyen géppel, amely olyan teljesítménnyel és innovatív megoldásokkal bír, mint a ThinkPad W700. Ügyfeleinknek nem kell már kompromisszumot kötniük: a W700 minden igényüket kielégíti az irodában és azon kívül is."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük