A nagy érdeklődésre való tekintettel október 29-től a Viasat 3-on folytatódik Serényi Zsolt, azaz a Tetovált Séf gasztro-kirándulása. A népszerű szakács vadonatúj, 10 részes sorozattal jelentkezik.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel október 29-től a Viasat 3-on folytatódik Serényi Zsolt, azaz a Tetovált Séf gasztro-kirándulása. A népszerű szakács vadonatúj, 10 részes sorozattal jelentkezik.

 

Minden egyes epizódban finomabbnál-finomabb ételeket főz, és ezúttal Bonduelle termékek felhasználásával is varázsol. Az első epizódban különleges hot-dog és extrém hortobágyi palacsinta a menü, a kísérő mártás alapja pedig Bonduelle csemegeuborka. A grill és a BBQ iránt elkötelezett Zsolt két főzés között mesélt őszintén hivatásról, családról, tetoválásokról, zöldségekről, tervekről – mindenről, ami az életében fontos.

 

„Közel 25 éve főzök megállás nélkül télen-nyáron, esőben-hóban, napsütésben, csípőset vagy éppen édeset. Nem számolom, de több mint 1000 ételt készítettem csak a kamerák előtt, a tűznek és füstnek egyszerűen nem tudok ellenállni, a füst számomra egy fűszer – így lett a grill és a BBQ az én irányom. Az egyszerű, gyorsan elkészíthető, de magas minőséget képviselő ételekben hiszek. Imádom ezt a várost, volt egy álmom, végre megvalósult, alig egy hónapja saját éttermet nyitottam, ami Bp BARbq néven működik! Van saját fűszerkeverékem is, de nem ragaszkodom hozzá, szívesen kísérletezem, inspirálódom, mindig valami újdonságon dolgozom, mert ha ez nem így lenne, akkor nem is lenne értelme a munkámnak. Mindenkinek azt mondom – ne fogja vissza magát, a konyhában a bátorság a legfontosabb!" – kezd mesélni, majd hozzáteszi: a véletlen műve, hogy ő szakács lett, de szerencsére mindig megtalálták azok a feladatok, amelyek tartották benne a tüzet. Erdélyi származású dédnagymamájától, édesanyjától sokat tanult, tanul – legutóbb például azt, ha a melegszendvics oldalát tejföllel kenjük meg, sokkal finomabb, ropogósabb lesz. Érdemes kipróbálni, eddig mindenkinek bejött!

 

Arra a kérdésre, hogy a BBQ férfias műfaj-e, határozott a válasza: igen az, a szakácsok 80%-a is férfi, és valamiért a férfiak a hátsókertben ügyesebbek a sütéssel, de mindig a nők körül forog minden, és egy finom grillel, vagy BBQ-val, a férfiak is mindig a nők kedvében akarnak járni. „De szerencsére itt is egyre több a bátor nő, és szép eredményeket érnek el." – jegyzi meg mosolyogva. Sokan nem tudják, de egyedi megjelenését a felesége által készített nagyon részletes, gasztro tematikájú tetoválások erősítik.

 

Kukorica, borsó, paprika nemcsak a látványos tetovált zöldségeskertjében van jelen, hanem a mindennapi főzésben, családi étkezésben is. „Ezek mind olyan klasszikus alapanyagok, amelyekből kis kreativitással hihetetlenül finom előételt, salátát, levest, számtalan egyszerűen elkészíthető fogással lehet megörvendeztetni családot, barátokat, vendégeket. Az én gyermekeim közül a legkisebb a legnyitottabb a zöldséges ételekre, a nagyobbak már saját ízlés, elképzelés szerint kísérleteznek, de szerencsére a zöldséget mindenki kedveli."

 

A zöldségeknél maradva, a mesterszakács fantáziája beindul – a Bonduelle Gold chilis kukoricáról egy jó csípős krémleves jut eszébe; a Bonduelle Gold csemegekukoricáról egy olyan wrap, amiben más színes zöldség is van; a Vapeur fagyasztott zöldborsóról egy sűrű krém, vagy püré melegszendvicsre, wrapbe, a csicseriborsóból pedig 100 féle ételt tudna készíteni – kíváncsian várjuk!

 

„Zsolt személyében egy nagyon kedves, szerény, őszinte szakácsot ismerhettünk meg, amikor felmerült az együttműködésünk lehetősége. Már a kezdetektől szimpatikus volt nekünk, hogy Zsolt ennyire elkötelezett az egészséges táplálkozás, a zöldségek fogyasztása iránt. Az általa képviselt magas színvonal, a hitvallása, teljes mértékben összhangban vannak a Bonduelle filozófiájával. A Tetovált Séf ma már egy olyan elismert brand, amelyhez örömmel csatlakoztunk." – összegezte Szirbek András, a Bonduelle marketing-igazgatója az együttműködés hátterét.

 

Tetovált Séf tehát a Viasat 3-on, a Bonduelle főtámogatásával a gasztro-kaland október 29-én szombaton, reggel 9.10-kor startol, lehet recepteket jegyezni, trükköket, fortélyokat ellesni.

 

https://www.facebook.com/atetovaltsef

http://www.bonduelle.hu

http://www.viasat3.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük