Focirulett, beszélő és strandpapucsba épített sörnyitó, hologrammos telefonkütyü, rekeSZék és söralátétként funkcionáló gyeptégla is szerepel azok között a design tárgyak között, amelyek a futball világbajnokság alkalmából megnyílt "A Carlsberg bemutatja: ART & BEER" című kiállításon tekinthetőek meg.

 

Focirulett, beszélő és strandpapucsba épített sörnyitó, hologrammos telefonkütyü, rekeSZék és söralátétként funkcionáló gyeptégla is szerepel azok között a design tárgyak között, amelyek a futball világbajnokság alkalmából megnyílt "A Carlsberg bemutatja: ART & BEER" című kiállításon tekinthetőek meg.

 

"A Carlsberg a világ egyik legismertebb prémium sörgyártó vállalata, több mint 180 éves múlttal. Mi hiszünk a tradíciókban, ugyanakkor az újításokban, a mai aktív, kalandozó, a világra nyitott fiatalokban is. Éppen ezért szívesen támogatjuk a feltörekvő hazai tervezőket, és őszintén kíváncsiak voltunk, hogy hogyan látja a szurkolókat és a zöld üvegéről híres Carlsberg-et, valamint a "Valószínűleg a legjobb sör a világon!" szlogenünket ("That calls for a Carlsberg!") a legfrissebb hazai grafikus-generáció. A KREA Kortárs Művészeti Iskolával való közös munka során izgalmas felvetésekkel és lelkes tervezőkkel találkoztunk; nehéz volt döntenünk, hogy a legmegkapóbb pályamunkáért járó ösztöndíj-támogatással kit ismerjünk el." – fejtette ki Koltai-Szabó Krisztina, a Carlsberg képviseletében.

 

A Carlsberg zárt pályázatán I. helyezést ért el és a kiállításon megtekinthető annak az interaktív, szurkolói mondatokat beszélő sörnyitónak a tervdokumentációja, amely Stiliha Gabriella nevéhez fűződik. És bár a futball elsősorban az erősebbik nem sportja, meglepő módon a különdíjat is két női alkotó kapta: Stark Orsolya focirulettje tökéletesen kivitelezett, a gamifikáció elvein alapuló társasjátéka, illetve Szosznyák Nikolett design TV-je. Előbbi a Carlsberg jóvoltából ma már nemcsak tervek szintjén létezik, hanem igazi társasájáték formájában is megvalósult. A kiállításon – többek között – matricás tetoválást; az akár a strandon, akár otthon a televízió előtt focimeccset nézve praktikus, papucs talpába épített sörnyitót; székként is funkcionáló rekeszt; a sárga és a piros lapok után Carlsberg-ért kiáltó zöld lapot; krétatáblaként funkcionáló sörösüveget; martrjoska labda-tálat és hologrammos telefonkütyüt is találnak az odalátogatók.

 

A kiállítás alapját az adja, hogy a Carlsberg Group dán sörgyártó cég felkérésére a tervezőgrafikus hallgatók egy fél tanéven keresztül gondolkodtak, hogy milyenek azok a tárgyak, amelyekkel a most zajló fociVB alatt szívesen szurkolnának a nézők.

A sörös cég és a művészeti iskola együttműködése egyedülálló és jó példája a művészet és az üzleti élet összefonódására. Ezzel a lehetőséggel a hallgatók ugyanis már az iskolapadban ülve élesben próbálhatták ki, hogy milyen lehet az egyik legnagyobb nemzetközi sörös vállalat munkáját támogatni.

 

A kiállítás helyszíne a patinás Paloma, amely Budapest belvárosának új, kreatív helyszíne.

 

"A Carlsberg bemutatja: ART & BEER"

Paloma

Budapest 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16., félemelet

A kiállítás ingyenesen látogatható 2013. július 5., szombat 15.00 óráig.

 

https://www.facebook.com/CarlsbergHungary

https://www.facebook.com/kreaiskola

https://www.facebook.com/PalomaBudapest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük