2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A CIB Csoport csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodáshoz

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/19202"><img class="image thumbnail" src="/files/images/logo-UNO.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="87" /></a></span>A CIB Csoport 2008 októberében, a hazai bankok közül elsőként, csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodás (GM) elnevezésű kezdeményezéséhez.</p><p>

logo uno.thumbnailA CIB Csoport 2008 októberében, a hazai bankok közül elsőként, csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodás (GM) elnevezésű kezdeményezéséhez.

logo uno.thumbnailA CIB Csoport 2008 októberében, a hazai bankok közül elsőként, csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodás (GM) elnevezésű kezdeményezéséhez.

 

  A megállapodás alapvető célja, hogy az üzleti világot összekösse az ENSZ intézményeivel, munkaügyi és civil szervezetekkel, valamint kormányzatokkal abban a közös törekvésben, hogy az emberi jogok, a munka, a környezetvédelem és a korrupció-ellenesség területein meghatározott tíz univerzális alapelv az üzleti tevékenység integráns részévé váljon szerte a világon.

A megállapodás teljes összhangban áll a CIB Csoportnak azzal az önként vállalt kötelezettségével, hogy mind gazdasági és pénzügyi, mind pedig társadalmi és környezeti szempontból szilárd és hosszú távon meghatározó értéket hozzon létre. A Globális Megállapodás több mint száz országból, mintegy 5500 tagvállalattal a világ legnagyobb önkéntes, ún. corporate citizenship kezdeményezése.

Magyarország második legnagyobb bankcsoportjaként a CIB az eddiginél is aktívabban kíván hozzájárulni a társadalmi, gazdasági és természeti környezet fenntartható fejlődéséhez. A bankcsoport célja az, hogy ebben a vonatkozásban is értéket teremtsen. A Globális Megállapodáshoz való csatlakozás éppen ezért jelentős, ugyanakkor természetes lépés a CIB fenntartható működésének útján.

A csatlakozás révén az eddigieknél is hatékonyabban folytatódik a párbeszéd érintteti csoportjaikkal. A már 19 tagot számláló ENSZ Globális Megállapodás Magyar Hálózatával való szoros együttműködés pedig alkalmat ad a CIB Banknak a kölcsönös tapasztalatcserére annak érdekében, hogy ügyfeleinek változatlanul magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson, működését pedig továbbra is a fenntartható fejlődés által meghatározottan folytassa.

http://www.cib.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.