A Cirkuszok Éjszakájától a Jövő Cirkuszáig.

Világszenzációk az első Cirkuszok Éjszakáján. Fergeteges előadásokkal, kulisszajárással, állatetetéssel, lovas show-val és számtalan más színes programmal várják az érdeklődőket a Cirkuszok Éjszakáján.

 

Világszenzációk az első Cirkuszok Éjszakáján. Fergeteges előadásokkal, kulisszajárással, állatetetéssel, lovas show-val és számtalan más színes programmal várják az érdeklődőket a Cirkuszok Éjszakáján.

 

A Cirkuszok Éjszakája ismertetése előtt szeretném Olvasóink figyelmébe ajánlani a Fővárosi Nagycirkusz mai, azaz 2013. június 29-i két előadását.

A Baross Imre Artistaképző vizsgaelőadása a Jövő Cirkusza, „Ugye Szeretsz?" címmel kerül porondra.

A Jövő Cirkusza, a MACIVA és a Baross Imre Artistaképző közös projektje, melynek célja a hazai artistaképzés megújítása. A Nemzetközi Artistaiskolák Találkozójára Madridból, Milánóból és Torinóból érkeztek fiatalok, akik a legkiválóbb magyar növendékekkel együtt, hatalmas közönségsikert aratva már felléptek a Múzeumok Éjszakáján, de ismét látványos előadással jelentkeznek a Fővárosi Nagycirkuszban, 2013. június 29-én, szombaton 11 és 15 órától. 

Bakk Rebeka és Bóna László rendezésében, Bakk Rebeka, Marsi Laura és Paál Krisztina koreográfiájával láthatják a jövő artistáinak a produkcióitA magyar tehetségeken kívül a torinói FLICK, és a madridi Carampa cirkusziskolák kiválóságai is bemutatkoznak.

 

2013. június 29. 11 és 15 óra

A Jövő Cirkusza

Baross Imre Artistaképző vizsgaelőadása – Ugye Szeretsz?

Fővárosi Nagycirkusz

 

„A cirkusz az egyik legszórakoztatóbb közös családi program."

Cirkuszok Éjszakája

2013. július 13., Budapest, Balatonfüred, Balatonlelle, Zamárdi

 

A szórakoztató eseményt idén rendezik meg első alkalommal: július 13-án, négy helyszínen csaknem kétszáz fellépő gondoskodik majd a jó hangulatról – mondta Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A budapesti intézményben a Circus Maximus előadás, a Baross Imre Artistaképzősök és külföldi cirkusziskolák növedékeinek produkciói adják meg az éjszaka alaphangulatát, majd az Orfeum Hungaricum varietéműsorral várják a közönséget.

 

Egyedülálló kezdeményezésről van szó, négy cirkusz fogott össze, hogy visszahozza a cirkuszvilág aranykorát, s ugyanarra az előkelő rangra emelje ezt a műfajt, ahol a '60-as, '70-es években volt – mondta Richter József. A pezsgő, szórakoztató és színvonalas programkavalkád főszereplői, a Fővárosi Nagycirkusz, az Eötvös Cirkusz, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Horse Evolution Lovas Show. Budapesten, Balatonfüreden, Balatonlellén és Zamárdiban várják majd az érdeklődőket.

 

Minden hazai cirkusznak felajánlották, hogy vegyen részt az eseményen – mondta el Dr. Kriza Zsigmond, a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A világszenzációkat és meglepetéseket is tartogató eseményt a balatoni és budapesti turistaszezonhoz igazították. A célok között szerepelt ugyanis, hogy ne csak a hazai, hanem a külföldi látogatók körében is népszerűsítsék ezt a műfajt és az egész magyar kultúrát – tette hozzá.

 

A kulisszák mögé is be lehet kukkantani, így bárki bepillantást nyerhet majd egy utazó cirkusz életébe – mondta ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz vezetője. Az est egyik legizgalmasabb eseményének egy spanyol duó magasdrót-mutatványa ígérkezik, amely nemcsak látványos lesz, hanem valódi világszenzáció is, de lesz borotváló elefánt is – árulta el minden idők legfiatalabb cirkuszigazgatója. Az Eötvös Cirkusz az állatszámokra helyezte a hangsúlyt, egyebek mellett azt is meg lehet nézni, hogyan idomítják a lovakat, de a gyerekekre is gondoltak: ingyenes arcfestéssel, légvárral, pónikkal várják az apróságokat – mondta Eötvös Loránd igazgató, aki büszke arra, hogy az általa vezetett cirkusz részese lehet a minőségi programnak. A Horse Evolution Lovas Show a Magyar Cirkuszcsillagok előadáson már ízelítőt adott tudásából, és ezt a Cirkuszok Éjszakáján überelni tudja. A Monte-Carlói Cirkuszfesztivál Arany és Ezüst Bohóc díjjal kitüntetett artistái, a lovasok és táncosok minden idők leglátványosabb lovas előadását mutatják be, de itt is lesz szabadidomítás és a közönséget megmozgató produkciók – mondta a vezető, Richter Flórián.

 

Egy színvonalas cirkuszalbumot is bemutattak a tájékoztatón. A szórakoztatás művészete című kiadványról Dr. Kriza Zsigmond elárulta, hogy a mű tematikusan áttekinti a cirkuszművészet történetét, bemutatja Magyarország helyét ebben a műfajban, és a Fővárosi Nagycirkuszról is sok érdemességet megtudhat az, aki megnézi ezt az elsősorban kedvcsinálónak, műfaj népszerűsítőnek szánt, fotókkal illusztrált kötetet. A MACIVA vezetője azt is elmondta, hogy az albumból 100 példányt felajánlottak a Magyar Cirkuszművészetért Alapítvány részére, amely a fiatal artisták pályakezdését segíti (rekvizit vásárlás, kosztümök, koreográfusok, terembérlet), ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az alapítvány igényes albummal kedveskedhessen a támogatóknak.

 

http://www.fnc.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük