http://www.commerzbank.huhttp://www.commerzbank.hu

Tovább bővül a Commerzbank AG nemzetközi hálózata: a Tripoliban megnyitott irodával mától világszerte 46 országban érhetőek el a nemzetközi pénzintézet szolgáltatásai.

 http://www.commerzbank.huhttp://www.commerzbank.hu

Tovább bővül a Commerzbank AG nemzetközi hálózata: a Tripoliban megnyitott irodával mától világszerte 46 országban érhetőek el a nemzetközi pénzintézet szolgáltatásai.

Miközben a világ meghatározó pénzügyi központjai a további fejlődési lehetőségeket tanulmányozzák, addig a Commerzbank, a németországi pénzintézetek közül elsőként nyit képviseleti irodát  Líbia  fővárosában, Tripoliban, ezzel is tovább erősítve afrikai jelenlétét. Ezt megelőzően a pénzintézet az elmúlt év során Etiópiában és Nigériában jelent meg szolgáltatásaival. 

A Tripoliban megnyitott egységgel immár 46 országban érhető el a Commerzbank szolgáltatásai világszerte.  

A hamarosan működő kirendeltség vezetője Christophe Marie lesz, aki a banknál töltött többéves tapasztalata során megismerte Észak – Afrika gazdasági és kulturális életét, így  a pénzintézet helyi képviselőjeként, kiváló tanácsokkal szolgálhat majd  a helyi bankok, a német és nemzetközi vállalatok számára egyaránt.

Jelenleg Németország a második legjelentősebb működő tőke beruházó Líbiában,  hiszen az észak-afrkai állam piaca a német vállalatok számára ideális célpontot jelent mind dinamikus fejlődése, mind a piaci vásárlóerő miatt. 

Markus Beumer, a bank vállalati ügyfelekért felelős elnöke kiemelte, hogy a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzésében Líbia és Németország álláspontja megegyezik. A Commerzbank pénzintézeti és nemzetközi kereskedelmi kapcsolatokban már közismert gyakorlatát és tanácsadói tevékenységét így a befektető kedvű, kis- és középvállalati ügyfelei  immáron közvetlenül az észak-afrikai államban is igénybe tudják venni.

A Commerzbank Magyarországon

A vállalati bankként ismert Commerzbank röviddel a rendszerváltás után, 1991-ben nyitott képviseleti irodát Magyarországon, majd a régióban elsőként és egyedülálló módon 1993-tól már a Commerzbank AG 100%-os leányvállalataként kínálja magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásait a számlavezetéstől kezdve a különféle hitelkonstrukciókon át a faktorálásig. A Commerzbank Zrt. frankfurti anyabankjának (Commerzbank AG) több mint 130 éves tapasztalatára, valamint eddigi hazai működésének sikereire alapozva prémium szolgáltatásait az elmúlt néhány évben már nemcsak a nagyvállalatok számára nyújtja, hanem ezeket kedvező feltételekkel elérhetővé tette a magyar kis- és középvállalatoknak is. A bank budapesti és vidéki régióközpontokkal van jelen a hazai piacon, ahol személyes banki szakértők segítenek cégre szóló, egyedi megoldásokkal és valódi innovációval.

A Commerzbank Csoport

A Bankot 1870-ben alapították Hamburgban, ma székhelye Frankfurt am Main. A Commerzbank Csoportot 616 milliárd eurós mérlegfőösszegével a világ 50 legnagyobb pénzintézete között tartják számon. Több mint 36 ezer munkatársa világszerte 46 országban több mint 8 millió ügyfelet szolgál ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük