Peca-TanyaPeca-Tanya

A  Disney Csatorna rendkívüli teljesítménynek örülhet: haza működésének első évében megerősítette első helyezését a nézettségi listán. A siker kulcsa, hogy a csatorna kiváló minőségű, élőszereplős és rajzfilm sorozatokat, valamit saját gyártású, egész estés filmeket sugároz.

 

 Peca-TanyaPeca-Tanya

A  Disney Csatorna rendkívüli teljesítménynek örülhet: haza működésének első évében megerősítette első helyezését a nézettségi listán. A siker kulcsa, hogy a csatorna kiváló minőségű, élőszereplős és rajzfilm sorozatokat, valamit saját gyártású, egész estés filmeket sugároz.

 

Egyik legnagyobb sikerű sorozata a „Zack és Cody élete" annyira elnyerte a magyar gyerekek tetszését, hogy ez lett a csatorna legnépszerűbb műsora 2010-ben1.

A Disney Csatorna 2009-es magyarországi indulása óta látványos sikereket produkált és megszerezte az első helyet a gyerekcsatornák piacán. A siker kulcsa, hogy a csatorna innovatív, a gyerekek igényeinek megfelelő, de az egész családnak szóló műsorokat sugároz. A kivételesen magas magyarországi nézettségi ráta elsősorban a sokféle, jó minőségű, élőszereplős sorozatnak köszönhető, mint amilyen a „Sok sikert, Charlie!", valamint az olyan rajzfilm sorozatoknak, mint a „Manny mester", illetve az olyan Disney filmeknek, mint a „Rocktábor 2: Záróbuli", amely 2010-ben a legmagasabb nézettséget generálta a csatornán1: a premier hétvégéjén 245 000-en látták.

2010-ben a Disney Csatorna lett az első számú gyerekcsatorna a gyerekek körében, és a jelenlegi piaci részesedése a gyerekcsatornák piacán eléri a 10,5%-ot1, de a csatorna számára legfontosabb 4-15 éves korosztályban is sikerült megszereznie a vezető helyet. Ráadásul itt egy igen látványos, előző évhez viszonyított, 20%-os nézettségnövekedést tudott elérni. Komoly fellendülést hozott az olyan kedvencek vetítése, mint a „16 kívánság", amely decemberben valamennyi fontos korcsoportban a legnézettebb műsor volt a csatornán3.

2011-ben várhatóan még tovább javul a csatorna nézettsége, hiszen jönnek az új DCOM (Disney Channel Original Movie) filmek, az új, izgalmas sorozatok, és a mostani nagy kedvencek is vadonatúj évadokkal jelentkeznek. A filmek sorát az „Avalon Gimi" nyitja 2011. február 19-én, szombaton, 12:30-kor. Évközben ezt követi majd a „Sharpay mesés kalandja" és a „Limonádészáj". De a gyerekeknek és a családoknak nem kell lemondaniuk eddigi kedvenceikről sem, hiszen folytatódik az új, élőszereplős, táncos sorozat, az „Indul a Risza", a „Peca-Tanya" című rajzfilmsorozat, és új évadokkal jelentkezik a „Varázslók a Waverly helyből".

Maciej Bral, a Disney Csatorna kelet-közép-európai alelnöke és ügyvezető igazgatója így kommentálta a hírt: „Az elmúlt az évben a Disney Csatorna kivételesen jó nézettségi mutatóknak örülhetett Magyarországon. A csatorna 2010-es teljesítménye a legjobb bizonyíték arra, hogy vonzó műsorkínálattal állunk nézőink szolgálatára, és elkötelezett hívei vagyunk a csatorna lokalizálásának, melynek célja, hogy elmélyítsük kapcsolatunk a helyi nézőközönséggel. 2011-ben szeretnénk tovább folytatni ezt a sikersorozatot, és ehhez izgalmas műsorkínálattal készülünk a gyerekek és a családok számára egyaránt: az „Indul a Risza" és a „Peca-Tanya" mellett, például, bemutatunk számos újabb remek filmet, köztük az „Avalon Gimi"-t.

A „Peca-Tanya" premierje 2011. február 12-én, szombaton, 10:45-kor lesz.

1 2010. decemberi adatok szerint

2 A 4-14 éves gyerekek körében, 6 epizódon át, a premier hétvégén

3 A 4+ korosztályban, a 4-14 éves gyerekek körében, a 4-14 éves lányok körében, és a 8-12 éves kiskamaszok körében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük