2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A FIATALOK ÉS A DOHÁNYZÁS – EURÓPAI UNIÓS VERSENY FIATAL EURÓPAIAK SZÁMÁRA

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/12251"><img class="image thumbnail" src="/files/images/help.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://en.help-eu.com/" title="http://en.help-eu.com/" width="100" height="89" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://en.help-eu.com/">http://en.help-eu.com/</a> </strong></span></span>  <p>Az Európai Bizottság és az Európai Ifjúsági Fórum a „HELP - a dohányfüstmentes életért" kampány részeként egy olyan versenyt szervez, amelynek segítségével a fiatalokat még inkább be szeretné vonni a dohányzás elleni küzdelembe. </p><p> 

http://en.help-eu.com/http://en.help-eu.com/  

Az Európai Bizottság és az Európai Ifjúsági Fórum a „HELP – a dohányfüstmentes életért" kampány részeként egy olyan versenyt szervez, amelynek segítségével a fiatalokat még inkább be szeretné vonni a dohányzás elleni küzdelembe.

 

http://en.help-eu.com/http://en.help-eu.com/  

Az Európai Bizottság és az Európai Ifjúsági Fórum a „HELP – a dohányfüstmentes életért" kampány részeként egy olyan versenyt szervez, amelynek segítségével a fiatalokat még inkább be szeretné vonni a dohányzás elleni küzdelembe.

 

A versenyen minden 15 és 35 év közötti európai fiatal indulhat, állampolgárságtól függetlenül.

OSZD MEG MÁSOKKAL AZ ÖTLETEIDET

A fiatalok olyan videofelvételekkel, fényképekkel vagy képregényekkel pályázhatnak, amelyek a dohányfüstmentes élet pozitívumaira hívják fel a figyelmet. Fel kell hívni a figyelmet annak fontosságára is, hogy a fiatalok olyan témákkal foglalkozzanak, amely az egészségükre hatással vannak.

Kategóriák

Minden pályázat középpontjában a prevenció és a fiatalság kell, hogy álljon.

A munkák négy kategóriában küldhetők be:

  • Rövid videó
  • 'Kandikamera'
  • Kép
  • Képregény

Mesélj pozitív történetet

Az anyag pozitív üzenetet kell, hogy közvetítsen – semmiképpen sem lehet félelmetes vagy ijesztő -, és fontos, hogy a képek fiatalokról szóljanak. Figyelembe véve, hogy egy széleskörű európai uniós versenyről van szó, a nyelvi és kulturális korlátok nem szabad, hogy gátat szabjanak az üzenetek sikeres közvetítésének.

A zsűri

A zsűri az Európai Ifjúsági Fórum és az Európai Bizottság HELP kampányának képviselőiből áll.

A pályázatok beküldése

A verseny 2008. április 15-én kezdődik és június 30-ig tart. A munkákat elektronikus vagy postai úton lehet beküldeni a következő címre:

European Youth Forum Secretariat

Rue Joseph II, 120 – 1000 Brussels

To the attention of Veronica Scognamiglio, Project Officer

És a győztesek…

Az eredményhirdetésre 2008 szeptemberében kerül sor „A fiatalok és a dohányzás" program honlapján (http://en.help-eu.com/youthandtobacco).

Minden kategóriából a három legjobb pályázat készítője meghívást kap a HELP kampány rendezvényére, amelyet szeptember végén rendeznek Brüsszelben. Kategóriánként a tíz legjobb pályaművet EU szinten fogják népszerűsíteni, főként 'A fiatalok és a dohányzás' program honlapján, az  ‘Europa' portálon és más egyéb honlapokon.

A verseny szabályai letölthetők a http://en.help-eu.com/youthandtobacco/contest.htm oldalról.

Az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum – EYF ) több mint 90 nemzeti ifjúsági tanács és nemzetközi nem-kormányzati ifjúsági szervezet által alapított nemzetközi szervezet, amely több tízmillió fiatal érdekeit képviseli Európa szerte (http://www.youthforum.org/). A Európai Ifjúsági Fórum 2006-ban és 2007-ben aktívan részt vett a „HELP – a dohányfüstmentes életért" kampányban, hiszen számos helyi program és az 'Európai Ifjúsági Kiáltvány – A dohányfüstmentes életért' elkészítése is a szervezet nevéhez fűződik.

A Kiáltvány hónapokig tartó konzultáció eredményeként született, és az Európai Ifjúsági Fórum szervezetei az Európai Unió legtöbb tagállamában részt vettek az elkészítésében (http://www.help.eu.com/).

Az Európai Bizottság kezdeményezésének egyik legfontosabb célja, hogy segítsen megelőzni a dohányzásra való rászokást, valamint hogy a dohányosoknak segítséget nyújtson a leszokás küzdelmeiben. Ezért az Európai Unió 27 tagállamban tévékampányt és különböző promóciós tevékenységeket folytat.

A HELP kampány 2007 decemberében vehette át a ‘European Excellence Award' elnevezésű kommunikációs szakmai díjat a ‘Consumer Health' kategóriában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.