A munka és a magánélet közötti egyensúlyt személyes időbeosztással és mobil munkavégzéssel oldanák meg a jövő munkavállalói.

A munka és a magánélet közötti egyensúlyt személyes időbeosztással és mobil munkavégzéssel oldanák meg a jövő munkavállalói.

Az egyetemi beiratkozási időszakot kihasználva a Pannon nem reprezentatív felmérést végzett azokkal a felsőoktatási intézményekkel együttműködve, amelyek hallgatói közül számos pannonos dolgozó került ki az elmúlt években. A megkérdezett diákok szerint a munkahely kiválasztásánál legfontosabb szempont a versenyképes jövedelem, ezt követi az egészséges munkakörnyezet és a szakmai tapasztalatszerzés. A műszaki felsőoktatásban tanuló egyetemisták szívesebben dolgoznának személyes időbeosztással, és preferálják az irodán kívüli, mobil munkavégzést is.

A több mint 1000 főt foglalkoztató Pannon kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mit várnak tőle leendő munkavállalói, ezért a mobilszolgáltató a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában, a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán és a Debreceni Egyetemen beiratkozásra és tárgyfelvételre kialakított Mobil Internet Kávézóiban kérdezte erről a hallgatókat az őszi beiratkozási időszakban.

A kérdőív kitöltői számára a versenyképes jövedelem, az egészséges munkakörnyezet, a szakmai fejlődés és a jó csapat elsőszámú feltétel egy munkahely kiválasztásakor, míg a rugalmas munkavégzési lehetőség a legszimpatikusabb tényező. Szerintük a munka és a magánélet közötti egyensúly személyes időbeosztással és irodán kívüli munkavégzési lehetőségekkel valósítható meg a legjobban.

„A Pannon élenjáró technológiai fejlesztései mellett munkatársai kiváló szakmai képességeire alapozza sikeres működését. Évente számos friss diplomás kerül a műszaki és közgazdasági felsőoktatásból a Pannon csapatába, ahol a versenyképes jövedelmen túl a fejlett technológia alkalmazásával egyre többféle munkavégzési formát alakítunk ki a dolgozók számára. Mobil munkavégzés kialakításával lehetővé tesszük a távmunkát és a rugalmas munkaidőt" – mondta el Kőnig Róbert, a Pannon HR vezérigazgató-helyettese. „A jövő munkavállalói hamarosan még a mostani, budaörsi, zöldövezeti irodánál is kellemesebb környezetben, az új, törökbálinti irodában dolgozhatnak majd, amely dolgozóink interaktivitására és az alkotó munkájára helyezi a fő hangsúlyt. A koncepciót a legkorszerűbb mobilkommunikációs technológiák támogatják, melyek az interakciót szinte bárhonnan lehetővé teszik" – tette hozzá.

Az egyetemisták munkahelyválasztásában a juttatási csomag, a lakóhelyhez való közelség és a munkahely stabilitása fontosságban megelőzi a vállalat nemzetközi hátterét, vagy termékei és szolgáltatásai profilját – derül ki az adatokból.

A hallgatók a kedvezményes fogyasztást ösztönző juttatások iránt kevésbé, a pénzben kifejezhető ajánlatok felé viszont annál inkább nyitottak, így a béren kívüli juttatások közül az élet-, baleset- és egészségbiztosítási csomagok és a szolgálati mobil, valamint az étkezési támogatás kelti fel legjobban érdeklődésüket, amikor munkahelyet választanak. A negyedik és ötödik helyen a felsőoktatási és angol tanulmányi támogatás, valamint az egészségügyi és orvosi szolgáltatások magánklinikán történő igénybevétele szerepelt. Kevesen fejezték ki igényüket az ingyenes banki szolgáltatások, vagy a vásárlási kedvezmények és a sportolási lehetőségek iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük