Fujitsu P22W-5 ECOFujitsu P22W-5 ECOA Fujitsu Technology Solutions P22W-5 ECO IPS kijelzője már piaci megjelenésekor rendelkezik a TCO Development nemzetközi IT-tanúsítási szervezet új „TCO Displays 5.0 Certified" tanúsításával.

 

 

Fujitsu P22W-5 ECOFujitsu P22W-5 ECOA Fujitsu Technology Solutions P22W-5 ECO IPS kijelzője már piaci megjelenésekor rendelkezik a TCO Development nemzetközi IT-tanúsítási szervezet új „TCO Displays 5.0 Certified" tanúsításával.

 

A Fujitsu az első öt gyártó között nyert el ilyen szigorú tanúsítást termékéhez az életciklus korai szakaszában. A tanúsítási eljárás során a kijelzőnek a legszigorúbb követelményeknek kellett megfelelnie környezettudatosság, felhasználóbarát jellemzők és teljesítmény szempontjából. Jelenlegi formájában a TCO mindössze áprilistól használja ezt a minőségi címkét a piacon. A „TCO Displays 5.0 Certificate" a szervezet kijelzőszabványainak ötödik generációja, amely hosszú évek tapasztalatait kamatoztatja. Jelenleg a TCO támasztja a legszigorúbb követelményeket az ágazatban környezetbarát dizájn terén.

A 2009 júniusában piacra kerülő Fujitsu P22W-5 ECO IPS kijelző a szabadalmaztatás alatt álló „nulla wattos" készenléti technológia mellett állítható magasságú talppal is hozzájárul az ergonomikus munkakörnyezet kialakításához. Energiatakarékos működését az ECO gomb segíti, amellyel a felhasználó szabadon válthat a kis fogyasztású és a nagy képernyőfelbontást támogató üzemmód között, és ily módon akár 50 százalékkal mérsékelheti az egység energiafogyasztását. Fényerő-érzékelőjével és automatikus fényerő-szabályozójával a kijelző automatikusan igazodik a környezet fényviszonyaihoz, ami esetenként 30 százalékos energiamegtakarítást is jelenhet.

Az IPS képernyőtechnológiára jellemző széles látószöggel megvalósul a fényerő és a ragyogó színhatás egyensúlya. Ennél a kijelzőnél még oldalról nézve sem lesz ködös a háttér vagy halványodnak el a színek. A Fujitsu P22W-5 ECO IPS kiváló képminősége kíméli a szemet és megkönnyíti a munkát.

Nem a P22W-5 ECO IPS lesz a Fujitsu egyetlen TCO-tanúsított kijelzője. A környezettudatos technológia és az energiahatékonyság első helyen szerepel a vállalat fejlesztési szempontjainak listáján: a monitorok szegmensében a Fujitsu már 2008-ban piacra lépett az első nulla wattos készenléti technológiájú termékkel. Ez a megoldás kivételesen energiahatékony kijelzők fejlesztését teszi lehetővé. A Fujitsu márkajel alatt idén nyáron bevezetendő összes új modell ezt a hagyományt folytatja, és szintén az első pillanattól kezdve jogosult viselni a „TCO Displays 5.0 Certified" tanúsítási címkét.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a világ első gyártói között elégítettük ki e szigorú kijelzőszabvány követelményeit" – jelentette ki Niels Keunecke, a Fujitsu Technology Solutions PC-kért és kijelzőkért felelős igazgatója. „A jelenleg szabadalmaztatás alatt álló nulla wattos készenléti technológiával és az ECO üzemmóddal mi diktáljuk a tempót az ágazatban környezeti kompatibilitás és energiahatékonyság terén. A TCO tanúsítás ezzel együtt bizonyítja, hogy a zöld technológia nem feltétlenül megy a teljesítmény rovására. Sőt, a széles látószöggel és az asztallaptól számítva akár 55 milliméterre állítható magassággal a Fujitsu P22W-5 ECO IPS kijelző ergonómia és teljesítmény terén is minden igényt kielégít."

A Fujitsu P22W-5 ECO IPS kijelző 2009 júniusától rendelhető, 131.990,- Ft bruttó végfelhasználói áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük