A Fujitsu bemutatta ETERNUS márkanevű új globális tároló-portfólióját, amelyben minden vállalat talál igényeinek megfelelő tárolótömböt vagy adatbiztonsági megoldást.

 

A Fujitsu bemutatta ETERNUS márkanevű új globális tároló-portfólióját, amelyben minden vállalat talál igényeinek megfelelő tárolótömböt vagy adatbiztonsági megoldást.

Új globális stratégiájával összhangban a Fujitsu egységesíti tárolóportfolióját, és sokoldalú, kategóriavezető, magas rendelkezésre állási szintű ETERNUS tárolórendszerekkel látja el bővülő nemzetközi ügyfélkörét.

Az ETERNUS portfolióhoz tartozó ETERNUS DX60 és DX80 alapszintű RAID tárolórendszer új jellemzői közül említést érdemel a kisebb energiafogyasztás, az egyszerűbb felügyelet és a megnövelt redundancia, ami különösen alkalmassá teszi a megoldásokat az erősödő középvállalati kereslet kielégítésére.

A Fujitsu emellett bemutatta nagyméretű adatközpontokba szánt, korábban CentricStor VT néven ismert, vezető virtuális szalagos terméke új változatát, az ETERNUS CS 4.1-et, valamint az ETERNUS LT alapszintű szalagos rendszereket. E két praktikus adatbiztonsági megoldás kibővíti a Fujitsu nagyvállalati kategóriájú virtuális szalagos célgépektől (VTA) költséghatékony alapszintű szalag- automatizációs megoldásokig terjedő archiválási és mentési eszközeinek körét. A jelentősen megnövelt teljesítményű, új ETERNUS CS frissített hardverre épül. A lemezes és a szalagos technológiát szorosan integráló, kiváló katasztrófatűrési képességekkel rendelkező rendszer méretrugalmassága is meghaladja a korábbi változatét.

„A szervezeteknek manapság olyan IT-partnerre van szükségük, amelynek megbízható, innovatív tárolómegoldásai lehetővé teszik a gyors ütemben bővülő adattömeg kezelését és a változó információkezelési szükségletek támogatását" – nyilatkozta Richard Villars, az IDC tárolórendszerekkel és IT-stratégiával kapcsolatos kutatásokért felelős alelnöke. „A Fujitsu tárolóportfóliójának ETERNUS márkanév alatt történő globalizálásával a vállalat sikeresebben láthatja el ügyfeleit adattárolási, mentési és adatbiztonsági megoldásokkal."

„Az új ETERNUS DX modellek vezetik be az egységes ETERNUS márkát a globális tárolópiacon, továbbírva ezzel a korábbi ETERNUS termékek sikertörténetét" – jelentette ki Dr Helmut Beck, a Fujitsu Technology Solutions adattárolási üzletágának alelnöke. „Az új modellek az ETERNUS márkaértékeivel összhangban kiváló minőséget, megbízhatóságot és rugalmasságot nyújtanak az adatközpontban."

Az alapszintű ETERNUS DX60 és DX80 modellek az előző generációs FibreCAT SX60 és SX80 tárolókra és az ETERNUS 2000 rendszerekre épülnek.

Mindkét ETERNUS DX rendszer vonzó áron nyújt magas szintű rendelkezésre állást, megbízhatóságot és sebességet. A 292 GB-tól 120 TB-ig (DX80) skálázható modellek redundáns komponensekkel és 4 vagy 8 Gb/s sebességű Fibre Channel technológiával dolgoznak, és többféle új funkcióval fokozzák a rendelkezésre állást és gyorsítják a helyreállítást. Nyolc snapshottal támogatják a gyors mentést (ezek száma 1024-ig bővíthető). Könnyen aktiválható titkosítási funkciójuk megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést a kényes adatokhoz. Az ETERNUS DX sorozatú modellek MAID (Massive Array of Idle Disks) technológiára épülő EcoMode funkciója az épp nem szükséges lemezek (pl. a napi mentést kiszolgáló lemezek) leállításával csökkenti az energiafogyasztást – hozzájárulva ezzel a zöld adatközpont kialakításához.

Az ETERNUS DX60 és DX80 az adatsérülést észlelő és automatikusan javító Data Block Guard megoldással védi a lemezen és a rendszer gyorsítótárában található adatokat. Emellett a rendszerek CacheProtector jellemzője áramkimaradás esetén flash memóriába írja a RAID vezérlő gyorsítótárának tartalmát. Az energiatakarékosságot fokozó kondenzátor a hagyományos akkumulátorokkal ellentétben perceken belül újratöltődik – így a gyorsítótár rövid időn belül újra használható. E megoldásoknak köszönhetően a rendszer áramkimaradás esetén is védett, és az áramellátás helyreállása után azonnal maximális teljesítménnyel működhet tovább. A rendszer új redundáns másolatkészítő (Redundant Copy) funkciója a lemezhiba első jelének észlelésekor automatikusan átmásolja az érintett lemez adatait, nagymértékben lerövidítve ezzel a helyreállításhoz szükséges időt.

Az IT-infrastruktúrák bonyolult és időigényes adminisztrálása komoly terhet ró a vállalatokra. Az ETERNUS DX rendszerek praktikus megoldást kínálnak erre a problémára: grafikus felhasználói felületű, előtelepített felügyeleti szoftverükkel zökkenő- és problémamentes a napi üzemeltetés. A szoftver használata nem igényel külön felhasználói oktatást. Az ETERNUS SF szoftver a tárolórendszer üzemeltetését és karbantartását is egyszerűsíti – egyebek mellett megvalósítja a SAN/DAS/NAS erőforrások központi felügyeletét és javítja a működés hatékonyságát.

Az ETERNUS DX60 és DX80 rendszerek nagy teljesítményű SAS és nagy kapacitású nearline SAS lemezmeghajtókkal dolgoznak. Az év második felében bevezetendő solid state meghajtók tovább bővítik az adatkezelési opciók körét. A felhasználó a meghatározott szolgáltatási szintnek megfelelő, optimális adathordozóra mentheti az adatokat – igazodva a költség, a sebesség, a hozzáférési idő, az élettartam és a használati egyszerűség terén támasztott követelményekhez. A RAID migrációs jellemzővel az adatok dinamikusan mozgathatók a különböző RAID-csoportok és merevlemezek között.

Az ETERNUS DX modelleknek négy portjuk van és SAN-üzemmódban akár 128 szerverrel is összekapcsolhatók. Jelenleg a rendszerek Fibre Channel interfésszel rendelkeznek, de hamarosan iSCSI és SAS csatlakozással is ellátjuk őket.

Az ETERNUS DX60 és DX80 rendszerek sokféle feladatra alkalmasak: pl. tárolókonszolidálásra vagy kritikus vállalati alkalmazások (pl. adatbázis-hozzáférés, e-mail, archiválás, lemezre mentés stb.) támogatására. VMware VSphere vagy Microsoft Hyper-V virtualizációs platformra épülő szerverkörnyezetekben is jól használhatók.

 

Az ETERNUS DX60 és DX80 modell 2009. július 1-én került piacra, alapszintű konfigurációban 3800 euró áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük