Fennállásának 30. évfordulóján a nandafalvi hindu közösség rendhagyó fesztivállal ajándékozza meg a látogatókat. A fesztivál célja az indiai kultúra értékeinek bemutatása. A rendezvény a templom körüli szentélyparkban, 15 helyszínen zajlik.

 

   

Fennállásának 30. évfordulóján a nandafalvi hindu közösség rendhagyó fesztivállal ajándékozza meg a látogatókat. A fesztivál célja az indiai kultúra értékeinek bemutatása. A rendezvény a templom körüli szentélyparkban, 15 helyszínen zajlik.

 

   


    A helyszíneket végigjárva a látogató hiteles betekintést nyerhet az óind kultúra világába. A vendégek különböző érdekes programokból válogathatnak: jógabemutató, vegetárius főzőtanfolyam alapjai, pantomim, hindu szertartás bemutató, hindu dalok, védikus mantrarecitálás, hennafestés, indiai bazár… – és még sok minden más…

A rendezvény végén nyilvános hindu szertartást mutatnak be. Ezt követően Túri Virág Réka odisszi táncos lép fel társulatával. A rendezvény végén Őszentsége Bhakti Álóka Paramadvaiti Maharádzs, a három földrészen sok száz jóga-ásramot létrehozó világhírű tanítómester előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A HELYSZÍN MEGKÖZELÍTÉSE

A nandafalvi hindu templom a Balástyát Forráskúttal összekötő útról közelíthető meg.
Az 5-ös autópályán a 146-os km-nél Forráskút irányába kell lekanyarodni.

NANDAFALVA RÖVID BEMUTATÁSA

Csongrád megye szívében, Ópusztaszertől mindössze 18 km-re fekszik az alföldi hindu templom. A templomot körbeölelő vörös homokkőből faragott stációk kellemes sétára hívogatják a látogatót.

1979-ben hozta létre néhány, az ősi hindu tanítások iránt elkötelezett fiatal a balástyai tanyavilágban a nandafalvi hindu közösséget. Nandafalva nevét az indiai szent helyről, Nandagramról kapta. Húsz év tevékenység eredményeképpen, 2000-ben nyitotta meg kapuit a hindu templom. Az alföldi tájba illeszkedő épület Szigeti Gyula műépítész tervének köszönhetően a magyar és hindu építészeti jegyek bravúros fúziója- alföldi épületeket idéző tornáca cseréppel díszített orisszai templomtornyot ölel körbe. Az Indiában még ma is élő tradicionális templomépítészet nem riad vissza a különböző tájegységek építészetének ötvözésétől. A templom tornyában lakó egymázsás harang a magyar hagyományt is követve naponta megszólal.

A templom szentélyparkja a hindu pantheon legfontosabb alakjait mutatja be. Egyik monumentális eleme a két tonnás, egy kőből kifaragott, két méter magas Alázat-oszlop.
http://www.nandafalva.hu/

INFORMÁCIÓ:

Nandafalva – hindu templom, 6764 Balástya, Tanya 368.
Telefon: 06 70 372 80 60; 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük