A Fujitsu új LIFEBOOK E Line üzleti noteszgépcsaládja optimalizálja a nagyvállalati mobil működést. A stílusos és könnyű, prémium kategóriájú noteszgépek ideálisak a komoly követelményeket támasztó üzleti felhasználók számára és csökkentik az infokommunikációs technológia (ICT) költségét. A LIFEBOOK E családot a hannoveri CeBIT-en mutatták be.

 

A Fujitsu új LIFEBOOK E Line üzleti noteszgépcsaládja optimalizálja a nagyvállalati mobil működést. A stílusos és könnyű, prémium kategóriájú noteszgépek ideálisak a komoly követelményeket támasztó üzleti felhasználók számára és csökkentik az infokommunikációs technológia (ICT) költségét. A LIFEBOOK E családot a hannoveri CeBIT-en mutatták be.

 

Az új LIFEBOOK E Line (E733, E743 és E753) nagyvállalati mobil működést kiszolgáló gazdag funkcionalitása megfelel az informatikai felsővezetők piacvezető nagyvállalati noteszgépekkel szemben támasztott elvárásainak. A szabványos komponenseknek és kiegészítőknek (pl. alaplapok, modulhelybe illeszthető meghajtók, váltakozó áramú adapterek) köszönhetően a vállalati ICT-részleg költségmegtakarítást érhet el. A globális nagyvállalati asztali és noteszgépekről készített Magic Quadrant jelentésében a Gartner nemrégiben a „vezetők" szegmensébe sorolta a Fujitsut (forrás: Gartner, 2012. november).

 

A saját eszközök munkacélú használatát ösztönző (BYOD) programok terjedésével a vállalatokat minden méretszegmensben érzékenyen érinti a sokféle eszköz támogatásának magas költsége. A Fujitsu új noteszgépei ugyanolyan alaplapot és BIOS-t, valamint belső komponenseket, portreplikátort és külső tápegységet használnak. Ez az adminisztrációs összköltség (TCO) és a rendszerfelügyelet költségének csökkenése mellett egyben azt is jelenti, hogy a felhasználók közösen használhatják a kiegészítőket a LIFEBOOK E Line különböző modelljeinél.

 


Ahogy az üzleti felhasználók hozzászoknak az otthoni ICT-eszközök használatához a magánéletben, a professzionális üzleti eszközök iránti elvárásaik is növekednek. A LIFEBOOK E Line a két terület legjavát ötvözi. Mindhárom új LIFEBOOK modell teljes körű üzleti funkcionalitást nyújt, és biztosítja a napjaink prémium kategóriájú üzleti noteszgépeitől elvárt rugalmasságot és kényelmi jellemzőket – pl. a nagyméretű touchpadet, opcióként a háttérvilágítású billentyűzetet, vagy a második akku, második merevlemez vagy projektormodul befogadására alkalmas, népszerű Fujitsu modulhelyet.

 

Az új LIFEBOOK E Line modellek tartós használatra készültek, alumínium tenyértámasszal, masszív magnéziumfedéllel, és erős zsanérokkal, amelyek még gyakori napi nyitás-csukás esetén is biztosan rögzítik a kijelzőt.

 

Jörg Hartmann, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős alelnöke a Cebit kapcsán megállapította, hogy "az ICT konzumerizálódásának trendje már túl van a csúcsponton. Miközben a felhasználók szeretnék kihasználni a saját eszközök munkacélú használatával járó személyes előnyöket, a vállalatok többé nem hajlandók vállalni ennek terheit – pl. a többféle eszköz támogatásának költségét és az olyan 'puha' tényezőket, mint a szűkebb eszközfunkcionalitás miatt romló produktivitás, vagy a komoly biztonsági problémák. Az új LIFEBOOK E Line családdal a Fujitsu olyan kompromisszumoktól mentes üzleti eszközt biztosít számukra, amelyben még a legkomolyabb követelményeket támasztó felhasználó sem talál kifogást."

 

A Fujitsu LIFEBOOK E Line noteszgépei már jelenleg is rendelhetők az EMEA-régióban. A Lifebook E733 alap konfigurációban bruttó 280 ezer forinttól elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük