MÁV Nosztalgia „2-t fizet, 3-at visz" akció 2013. április 5-ig meghosszabbítva. Az idén 20 éves MÁV Nosztalgia Kft. március közepén nyitotta meg a felújított és ügyfélbarát MÁV Nosztalgia Jegyirodát. (lásd: http://euroastra.hu/node/69724) A nyitási „2-t fizet, 3-at visz" akciót Húsvéti ajándékként egy héttel, április 5-ig meghosszabbították.

 

MÁV Nosztalgia „2-t fizet, 3-at visz" akció 2013. április 5-ig meghosszabbítva. Az idén 20 éves MÁV Nosztalgia Kft. március közepén nyitotta meg a felújított és ügyfélbarát MÁV Nosztalgia Jegyirodát. (lásd: http://euroastra.hu/node/69724) A nyitási „2-t fizet, 3-at visz" akciót Húsvéti ajándékként egy héttel, április 5-ig meghosszabbították.

 

„2-t fizet, 3-at visz" akció keretében két részvételi jegy áráért hármat kap, ha Nosztalgia – vagy Élményvonatos  utazásra személyesen a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya melletti irodában váltja meg jegyét.

 

Az akcióban az alábbi utazási ajánlatok vesznek részt:

április 01. Gőzfelhős Sissi vonat – Húsvét Hétfőn Gödöllőre

április 19. Gyertyafény Expressz – vacsoravonat

április 27. Haydn Expressz – Élményvonattal Eisenstadtba

május 18. Gőzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba

május 20. Boldog Békeidők Vonata – ebéd a Dunakanyarban

június 07. Anyák-napi Zene Expressz vendég: Kovács Katival

június 22-23. Szentivánéji Álom Expressz Wachau-ba

július 06. K. und K. Expressz – Bécs nyári pompájában

július 12-15. Két Jóbarát Expressz – Élményvonattal Krakkóba

augusztus19-20. Svejk Expressz – Élményvonattal Prágába

 

A MÁV Nosztalgia kft. közreműködésével a Misszió Tours szervezésében 2013-ban is indulnak a Zarándokvonatok. A ma már hagyományos lengyelországi Fekete Madonna Zarándokvonat és csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat után az ausztriai Máriazellbe is indul jubileumi vonatos zarándoklat.

 

Nagyszámú érdeklődés mellett, még lehet jelentkezni a május 16-án induló Boldogasszony Zarándokvonatra, mely Máriaradna, Gyergyószentmiklós és Gyimesbükk érintésével, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba megy. Majd június 24-től a Fekete Madonna Zarándokvonat harmadszor robog Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű lengyel kegyhelyhez, valamint Krakkóba és az Isteni Irgalmasság bazilikába.

– Boldogasszony Zarándokvonat, 2013. május 16-19. – Csíksomlyó, Máriaradna, Gyergyószentmiklós, Gyimesbükk
– Fekete Madonna Zarándokvonat, 2013. június 24-27. – Czestochowa, Krakkó
Fővédnök: Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés Elnöke, védnök Dr. Völner Pál államtitkár, Roman Kowalski budapesti és Gyurcsik Iván varsói nagykövetek.
– Máriazelli Zarándokvonat, 2013. szeptember 28-29. – Máriazell

 

A Máriazelli Zarándokvonat lelki vezetője Dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök lesz. A jubileumi zarándoklat keretében megemlékeznek Nagy Lajos királyunk 650 évvel ezelőtti máriazelli zarándoklatáról is.

 

Nagy Lajos Magyarország királya miután Szűz Mária álmában segítségéről biztosította és legyőzte a pogány ellenséget, 1363-ban ide sietett, hogy győzelme hálájául felépítse a nagyszabású és igen gazdag felszerelésű templomot. Máriazell nagyságát tulajdonképpen ő alapozta meg, s ettől az időtől fogva sok-sok évszázadon keresztül, mind a mai napig a magyar zarándokok is sűrűn látogatnak el ide. Ezen a zarándoklaton sok évszázados közös történelmünk egyik kiemelkedő helyét a ma is élő Mária kegyhelyet keresik fel.

 

 

A vonatos zarándoklat szeptember 28-án reggel indul Budapestről, a Nyugati pályaudvarról és ide is érkezik vissza 29-én, vasárnap reggel. A kényelmes (I. és II. osztályú teremkocsikkal) MÁV Nosztalgia Zarándokvonat a stúdió kocsi és a vonatrádió segítségével az elindulástól a megérkezésig folyamatosan lelki programokkal, közös éneklésekkel, előadásokkal várja a résztvevőket. Az UNESCO Világörökség részét képező Semmering-hágót érintő vonatozás után Mürzzuschlagtól autóbuszokkal teszik meg az út utolsó szakaszát. Máriazellben püspöki szentmise, keresztút elvégzése, szabadprogram és esti gyertyás körmenet is része lesz a programnak. Feledhetetlen látnivalókat és lelki élményeket ígér a korábbiakhoz hasonlóan „lelki megújulás, tiszta forrásból" jelmondattal meghirdetett zarándoklat.

 

http://www.mavnosztalgia.hu/

www.zarandokvonat.hu

www.missziotours.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük